skip to Main Content
SILS – FIRA DE LES FLORS 50

EL PROJECTE

El projecte Localitza neix amb un objectiu clar: connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva.

Aquesta iniciativa vol millorar la comercialització dels productes agroalimentaris de la Selva a l’àmbit turístic i fomentar, d’aquesta manera, la diferenciació dels establiments.

A QUI VA DIRIGIT
  • Productors agroalimentaris que volen ampliar el seu mercat al sector turístic.
  • Establiments turístics (hotels, restaurants, allotjaments rurals, comerços…) que busquin oferir un valor diferencial als seus clients.
  • Agents turístics (agències, empreses, oficines de turisme…) que treballen amb visitants interessats en productes i experiències singulars.
  • Altres agents (comercialització, distribució, gastronomia, màrqueting) que poden aportar millores i innovacions entorn dels productes agroalimentaris.

El projecte Localitza es va iniciar l’any 2016* centrat en promoure la integració del producte agroalimentari al mercat turístic, promocionar les experiències territorials i millorar l’ocupabilitat entorn del sector agroalimentari-turístic.

*Pla d’execució “Integració del producte agroalimentari local al mercat turístic de la comarca de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals (Ordre EMO/315/2015) amb el suport dels ajuntaments d’Arbúcies, Hostalric, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.
ACTUACIONS 1a FASE
  • Detecció d’oportunitats i barreres comercials a través de la caracterització dels productes i la demanda dels establiments.
  • Adaptació del producte al mercat turístic mitjançant solucions tecnològiques i estratègies de màrqueting.
  • Generació de cadenes de valor comercial, relacions empresarials i experiències pilot entre tots els participants.
  • Innovació en nous productes, usos i públics turístics a través dels tallers d’innovació i de difusió de les propostes.
  • Millora de l’ocupació de les persones en l’àmbit de la producció, transformació o comercialització del producte local.

A partir de l’any 2017* es mantenen les actuacions per interrelacionar el sector agroalimentari amb els establiments turístics i comercialitzadors i es promou una nova estratègia per generar dinàmiques de desenvolupament local al voltant de les varietats locals d’interès agrari i els productes alimentaris singulars de la Selva i dels seus municipis.

*Pla d’execució “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals (RESOLUCIÓ TSF/1592/2016, de 23 de juny) amb el suport dels ajuntaments d’Arbúcies, Brunyola, Fogars de la Selva, Hostalric, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar.
ACTUACIONS 2a FASE
  • Prospecció i caracterització de varietats locals i productes singulars per conèixer els recursos agroalimentaris genuïns de la comarca.
  • Relat i comunicació de les varietats locals i productes singulars per consolidar-los com a elements d’identificació del territori.
  • Xarxes de dinamització de varietats locals i productes singulars que involucri els agents que poden generar iniciatives de desenvolupament al voltant d’aquests recursos en àmbits com el sector primari, el turisme, el comerç o la restauració.
  • Talent, varietats locals i productes singulars per detectar i posar en comú el talent i la creativitat de les persones del territori que treballen en aquest àmbit.
  • Difusió del projecte i metodologia utilitzada al llarg del pla d’execució a partir de diverses eines que permetin arribar al públic interessat.

Actualment el projecte segueix incorporant nous productes, productors, i establiments, i continua treballant en les línies d’actuació iniciades a les fases anteriors: prospecció, dinamització sectorial, networking professional, formacions, tallers, accions de promoció i difusió dels productes i de les varietats locals, etc.

Amb el suport de:

Back To Top