Jornada de portes obertes al PARC MEDIAMBIENTAL DE LA SELVA dissabte 1 d'abril de 2017

Jornada de portes obertes al PARC MEDIAMBIENTAL DE LA SELVA dissabte 1 d'abril de 2017

Jornada de portes obertes al Parc Mediambietal de la selva. Dissabte 1 d’abril Actuació inclosa en la 2a. Setmana Comarcal del Medi Ambient   Presentació El parc Mediambiental de la Selva és el conjunt d’instal•lacions dedicades a la gestió dels residus de la nostra comarca que es concentren al paratge de Can Barromba, al municipi de Santa Coloma de Farners, i que deriven del primer...

Jornada de portes obertes

al Parc Mediambietal de la selva.

Dissabte 1 d’abril

Actuació inclosa en la 2a. Setmana Comarcal del Medi Ambient

 

Presentació

El parc Mediambiental de la Selva és el conjunt d’instal•lacions dedicades a la gestió dels residus de la nostra comarca que es concentren al paratge de Can Barromba, al municipi de Santa Coloma de Farners, i que deriven del primer ús d’aquesta temàtica que el Consell Comarcal de la Selva va donar a aquest espai, que va ser l’abocador comarcal des de l’any 1992 al 2001.

Actualment conviuen amb aquest antic abocador clausurat, altres equipaments més recents, lligats a la modernització constant i cada cop més sostenible dels sistemes de gestió de residus a la comarca; com són:

  • la planta de compostatge comarcal inaugurada l’any 1998.
  • la base de l’empresa de recollida de residus Serveis Mediambientals de la Selva, NORA S.A instal•lada l’any 2011.
  • la deixalleria comarcal en procés d’obertura al públic.
  • I l’aula mediambiental que s’està equipant amb diferents elements didàctics.

Des de fa anys el parc és visitat regularment per escoles de la comarca i altres centres d’ensenyament i, any rere any, el Consell Comarcal i NORA incorporen novetats que incrementen l’oferta de recursos didàctics i l’atractiu de l’entorn.

És per aquest motiu que, enguany, es celebra la Tercera jornada de portes obertes per mostrar les noves instal•lacions a totes les persones, famílies i professionals, de la comarca i les seves rodalies; tant les que estan interessades en la gestió dels residus o l’ús del compost com les que, senzillament, volen conèixer una singularitat més de la nostra comarca.

La Jornada de portes obertes a tothom forma part de la 2a. Setmana Comarcal del Medi Ambient del 27 de març al 1 d’abril durant la qual es concentren altres visites al parc destinades als centres escolars de la comarca i altres col•lectius.

Programa

Roda de tallers i visites als diferents espais del parc, de les 10 h fins a l’hora del vermut

Concentració de tots els visitants a la roda de les visites a partir de les 10 h, perquè cadascú triï la sessió que li ve més de gust assistir i tornar a triar-ne altres al llarg del matí d’entre les 4 activitats programades, d’una mitja hora de durada cadascuna.

Les activitats de la roda de visites combinen visites guiades a les instal•lacions, tallers, jocs i xerrades.

  • La deixalleria i el travallengua de les deixalles
  • La història de Can Barromba i el joc de les RRR
  • La planta de compostatge i l’abocador clausurat
  • Taller de joguines elèctriques modificades

Sessió tècnica, de les 11:30 a les 12:30.
Taller d’aplicació de compost i de trucs del compostaire
amb el mestre jardiner Fermí Lucas

Mostra de joguines modificades dels Luthiers drapaires. Visita lliure
Invents que combinen la imaginació i l’electrònica

Exposició itinerant “Dóna la volta als residus” de l’Agència de Residus de Catalunya

Fi de la jornada amb... Boti-boti i Vermut-Concert, de 12,30h a 14h. Inflable per als més petits, concert de música brasilera i piscolabis per a tothom.

I record de la jornada per a tots els visitants

Com arribar

Amb vehicle propi

Podeu arribar entre les 9,30 i 11 h a la cruïlla entre l’eix transversal i la ctra. Santa Coloma-Anglès (l’àrea de descans) on trobareu un informador que us indicarà com arribar al parc.


Imatges de la primera jornada, de l’any passat