Tret de sortida del rodatge dels curtmetratges del projecte #itutambé a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva

Han començat els rodatges dels curtmetratges del projecte #itutambé . Els joves que participen en els tallers estan elaborant els guions i escollint el tema de cada curtmetratge. També es comencen a preparar les futures localitzacions on es desenvoluparan les diferents escenes. Aquests curtmetratges es presentaran a principis de l’any que ve a la II Mostra de Curtmetratges de la Selva.


El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva: Sils, Riudarenes, Vidreres, Santa Coloma de Farners, Massanes, Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea. Aquest curs hem de destacar que hi ha hagut un augment de participants en els tallers molt significatiu. En aquest sentit, n’és un clar exemple a Riu Clar, de Massanes, s’ha triplicat el nombre de participants consolidant d’aquesta manera el projecte a les diferents urbanitzacions.
Després de l’èxit assolit en l’edició anterior amb els tallers audiovisuals a diverses urbanitzacions de la comarca i la primera mostra de curtmetratges elaborats pels alumnes que van participar en aquests tallers, s’inicia una nova etapa del projecte #itutambé amb sis nous tallers audiovisuals.
Aquests tallers audiovisuals es divideixen en dos blocs: en el primer, les conductores del taller introduiran els joves en el llenguatge audiovisual i els mostraran com fer servir la càmera. En un segon bloc explicaran el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que inclourà l'elaboració del guió d’un curtmetratge. Aquests sis tallers finalitzaran el mes de juny.


El projecte #itutambé es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais sovint allunyats del nucli urbà i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. En l’edició d’aquest any el projecte #itutambé es fa a Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres del mes d'abril al mes de juny. Pel que fa als municipis de Caldes de Malavella i Riells i Viabrea els tallers començaran al mes de setembre.

Aquesta iniciativa la financen la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013, el Consell Comarcal de la Selva ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.