Finalitzen els tallers audiovisuals del projecte #itutambé que s'ha realitzat a diverses urbanitzacions de la Selva

 

Aquesta setmana passada han finalitzat els rodatges dels curtmetratges del projecte #itutambé . Els joves que han participat en els tallers van elaborar uns guions i després van escollir el tema de cada curtmetratge. Abans de l’inici dels rodatges es varen preparar les localitzacions on s’han desenvolupat les diferents escenes. Aquests curtmetratges es presentaran a principis de l’any vinent a la II Mostra de Curtmetratges de la Selva.


El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva: Sils, Riudarenes, Vidreres, Santa Coloma de Farners, Massanes, Maçanet de la Selva i Riells i Viabrea. Aquest curs hem de destacar que hi ha hagut un augment de participants en els tallers molt significatiu. En aquest sentit, n’és un clar exemple a Riu Clar, de Massanes, on s’ha triplicat el nombre de participants i s’ha consolidat d’aquesta manera el projecte a les diferents urbanitzacions.

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior amb els tallers audiovisuals a diverses urbanitzacions de la comarca i la primera mostra de curtmetratges elaborats pels alumnes que van participar en aquests tallers, en l’edició d’enguany d’aquest projecte #itutambé s’han realitzat sis nous tallers audiovisuals.

Aquests tallers audiovisuals es divideixen en dos blocs: en el primer, les conductores del taller introduïen els joves en el llenguatge audiovisual i els van mostrar com fer servir la càmera. En un segon bloc se’ls va explicar el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que incloïen l'elaboració del guió d’un curtmetratge. Problemàtiques com l'homofòbia, l'ús de les xarxes socials o gèneres com la intriga són alguns dels protagonistes dels treballs dels alumnes dels tallers. Està previst que a l'inici de la tardor els alumnes puguin visionar el seu curtmetratge i que un cop finalitzat l’últim taller pendent a Riells i Viabrea s'organitzi a principis del 2019 una projecció pública de tots els treballs.


El projecte #itutambé es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais sovint allunyats del nucli urbà i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.
En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. En l’edició d’aquest any el projecte #itutambé s’ha fet a Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres. Pel que fa als municipis de Caldes de Malavella i Riells i Viabrea, els tallers començaran al mes de setembre.


Aquesta iniciativa la finança la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013, el Consell Comarcal de la Selva ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.