Precaució onada de calor

Comença l’agost amb onada de calor, es preveuen temperatures d’entre 35 i 40 graus. Feu cas als consells de la Generalitat de Catalunya per passar com millor es pugui la calor: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/

A casa

Controleu la temperatura

Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la.
Estigueu-vos a les estances més fresques.
Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat). Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, etc.).
Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.
Beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set.
Si teniu animals de companyia, procureu que no s'estiguin al sol i hidrateu-los.

Al carrer

Eviteu el sol directe

Porteu una gorra o un barret.
Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
Porteu aigua i beveu-ne sovint.
Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
Eviteu sortir a les hores de més calor i eviteu les activitats físiques intenses.

Al cotxe

Eviteu viatjar amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos.
No deixeu mai els nens ni les persones especialment vulnerables a l'interior del vehicle amb les finestres tancades. Tampoc podeu deixar dins el cotxe amb les finestres tancades els animals de companyia.
Quan feu un viatge llarg, atureu-vos periòdicament per descansar i refrescar-vos.
Feu una atenció especial als canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle.

Als àpats

Feu menjars lleugers, eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories (salses, fregits, arrebossats).
Preneu aliments rics en aigua (fruites, verdures i hortalisses); us ajudaran a recuperar les sals minerals perdudes per la suor.
Beveu molta aigua i sucs de fruita al llarg del dia, encara que no tingueu set.
No prengueu begudes alcohòliques.

Ajudeu els altres

Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola

Mireu de visitar-los un cop al dia.
Ajudeu-los a seguir aquests consells.
Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació

Aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112.
Traslladeu-la a un indret més fresc.
Doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals de la salut.

 

Neus Codina i Martí Madrenys, pubilla i hereu de la comarca de la Selva 2018

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset, han presidit l’acte juntament amb el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa


També hi han assistit els alcaldes de Sant Julià de Llor i Bonmatí, d’Osor i de Vidreres

 

La Neus Codina, de Breda, i en Martí Madrenys, de Vidreres, s’han convertit en la pubilla i l’hereu de la comarca de la Selva 2018. En l’edició d’enguany, en què el certamen arribava a la sisena edició totalment consolidat i amb la representació de molts hereus i pubilles de les poblacions selvatanes, la pubilla de Breda 2017 i l’hereu de Vidreres 2017 s’han proclamat guanyadors d’aquest concurs, que enguany s’ha celebrat a Anglès. El polivalent de la Burés, que ha estat l’espai escollit, ha aplegat una trentena de pubilles i hereus d’arreu del territori, entre els quals l’hereu i la pubilla de Catalunya (Anna Montraveta), la pubilla de les comarques gironines –(’anglesenca Kàtia Vilalta) i la pubilla i l’hereu comarcal 2017 (la Laia Casadellà i l’Àlex Pèrez) que han lliurat la banda i la faixa als nous escollits comarcals: Neus Codina i Martí Madrenys.


L’acte ha estat presidit pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset; el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa, i els alcaldes de Sant Julià de Llor i Bonmatí, d’Osor i de Vidreres.


La proclamació de l’hereu i la pubilla comarcal s’ha fet pública aquest diumenge 27 de maig en el marc de la Festa Intercultural d’Anglès, en el marc dels 25 anys d’agermanament entre Anglès i Vaux-sur Mer i amb el suport de moltes pubilles i hereus vingudes d’arreu de Catalunya que no s’han volgut perdre l’oportunitat de participar en l’acte més important del pubillatge de la comarca de la Selva.

Fotos: Albert Roura

Condemna ferma del Consell de la Selva al crim masclista de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva ha mostrat el seu rebuig per l'assassinat d'una dona a Blanes, aquest dimarts al matí. L'equip de govern i el personal de l'ens comarcal s'han concentrat a les 10 del matí davant la seu central per condemnar fermament aquest crim, presumptament per causa de violència masclista, que va tenir lloc el dilluns a la matinada.

En el transcurs de l'acte, s'ha llegit un manifest que reivindicava el dret de totes les dones que es troben en aquestes situacions i refermava el compromís de seguir esmerçant tots els esforços necessaris per avançar en l'assoliment de més garanties perquè les dones puguin viure sense violència.

La concentració s'ha tancat amb un minut de silenci en record de la veïna de Blanes, de 40 anys, que va perdre aquest dilluns a la matinada la vida a ganivetades. El seu marit, un home de 41 anys, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor dels fets. La parella, de nacionalitat boliviana, tenia tres fills i estava tramitant la separació.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.