Les dependències del Consell a tots els municipis estaran tancades per a l'atenció a la ciutadania: 21F

En relació a la vaga general convocada pel dia 21 de febrer de 2019 i vista l'ORDRE TSF//2019, de 18 de febrer, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s'han de presta ra la Comunitat Autònoma de Catalunya durant la convocatòria de vaga general convocada per al dia 21 de febrer de 2019.

Suspendre l’activitat institucional del Consell així com la prestació de tots els serveis i l'atenció ciutadana per tot el dia 21 de febrer de 2019, llevat dels considerats com a serveis mínims que es relacionen més endavant

Les dependències del Consell a tots els municipis estaran tancades per a l’atenció de la ciutadania.

Es garantirà l’accés al seu lloc de treball dels i les treballadores que no facin vaga. A la Seu Central el gerent garantirà que algú es responsabilitzi de l'obertura i el tancament de l'edifici, a la resta de dependències ho farà el corresponent cap de Departament. Aquests responsables garantiran que a les portes d'accés hi hagi una correcta informació adreçada a la ciutadania en relació a la situació de vaga.

Excepcionalment s'atendran sol•licituds de permisos per assumptes personals sempre que se sol•licitin abans del divendres 22/02/19 a les 14:30 h.
A efectes de coordinació general i de prestació dels propis serveis mínims els caps de
Departament, excepte el de Gestió Tributària i Cadastral, hauran de venir a treballar com a servis mínims. Als mateixos efectes, també treballaran com a serveis mínims el president, el secretari general, la secretària de Presidència i el gerent.
Els treballadors i les treballadores desplaçats als ajuntaments o altres centres de treball hauran d’anar a alguna de les seus del Consell, llevat que l'Ajuntament tingui obert.
Pel que fa a la prestació dels serveis mínims:

SAD:
Es garantirà la prestació completa del servei.

INFÀNCIA EN RISC:
Una persona garantirà la gestió d’emergències.

TRANSPORT ESCOLAR:
Es mantindrà totalment el servei als centres d’infantil, primària i secundària.

MENJADORS ESCOLARS:
Als centres d’infantil i de primària i llars d’infants es prestarà el servei amb un 30% de la plantilla.

DEPURADORES:
Es garantirà el control de les diferents explotacions d’EDARS. Com a mínim hi haurà un equip per cadascuna de les zones (Selva Sud i Selva Nord)

CAAS:
Dues persones faran la prestació dels serveis inajornables d’atenció als animals així com els serveis de recollida d’urgència.

TRANSPORT ADAPTAT:
Manteniment de tot el servei als centres oberts.

SERVEI DE RECOLLIDA D’ESCOMBRARIES:
Recollida de residus d’hospitals, residències d’avis i mercats ambulants.

BRIGADES DEL PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ:
Dues persones responsables de les brigades garantiran el funcionament de l’activitat que es desenvolupi.

El personal del Consell Comarcal de la Selva se suma a l'aturada amb motiu de l'inici del judici al Tribunal Suprem

Aturada de cinc minuts davant la seu del Consell Comarcal de la Selva

 

La seu central del Consell Comarcal de la Selva de Santa Coloma de Farners ha acollit aquest dimarts, dia 12 de febrer, a les dotze del migdia, una aturada de cinc minuts com a suport al dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i la seva plena solidaritat amb els presos polítics.


El personal del Consell Comarcal de la Selva s’ha sumat a la crida feta per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) arreu del país.
La iniciativa ha tingut com a objectiu defensar els drets civils, polítics i socials de tots els catalans i catalanes, independentment de les ideologies davant l’imminent inici del judici als presos polítics.

El conseller de Turisme, Quim Vivas, ha estat l’encarregat de llegir el manifest promogut per l'Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència davant de la seu del Consell Comarcal de la Selva amb motiu de l'inici del judici al Tribunal Suprem als presos polítics catalans.

 

 

 

Consells per fer front a l'onada de fred. Com actuar?

Consells preventius
Cal que us mantingueu informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats. Si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir:
Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
Servei Català de Trànsit
Portal de la mobilitat
012 Atenció Ciutadana
Estigueu atents als vostres familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.
En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, twitter, etc.).
Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.
Informació relacionada
• Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
• Servei Català de Trànsit
• Portal de la Mobilitat
• 012 Atenció ciutadana
• 112
A casa
Tingueu preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola.
Cal que disposeu d’una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.
Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.
Vigileu amb els aparells de calefacció:
Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:
• Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
• Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
• Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
• Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
• No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
Podeu trobar més informació a: Consells per evitar accidents amb aparell de calefacció
En cas d'urgència:
Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra.
Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.
A l'exterior
Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
En dies d’onada de fred, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.
Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons.
No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.

Si heu d'agafar el vehicle
Feu-ho només si és imprescindible, eviteu desplaçar-vos de nit. Consulteu prèviament la informació meteorològica i l’estat del trànsit i seguiu els consells del Servei Català de Trànsit.
Porteu el dipòsit de combustible ple i cadenes, assegureu-vos que les sabeu col•locar.
Reviseu els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.
Porteu també roba d’abric, un telèfon mòbil carregat i el carregador, aigua i aliments energètics.
Si viviu o us desplaceu a zones de muntanya, feu servir pneumàtics d’hivern.
A dins del cotxe, si teniu la calefacció engegada, deixeu una finestra entreoberta per renovar l’aire.
Conduint aneu amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles de les carreteres.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.