Condemna ferma del Consell de la Selva al crim masclista de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva ha mostrat el seu rebuig per l'assassinat d'una dona a Blanes, aquest dimarts al matí. L'equip de govern i el personal de l'ens comarcal s'han concentrat a les 10 del matí davant la seu central per condemnar fermament aquest crim, presumptament per causa de violència masclista, que va tenir lloc el dilluns a la matinada.

En el transcurs de l'acte, s'ha llegit un manifest que reivindicava el dret de totes les dones que es troben en aquestes situacions i refermava el compromís de seguir esmerçant tots els esforços necessaris per avançar en l'assoliment de més garanties perquè les dones puguin viure sense violència.

La concentració s'ha tancat amb un minut de silenci en record de la veïna de Blanes, de 40 anys, que va perdre aquest dilluns a la matinada la vida a ganivetades. El seu marit, un home de 41 anys, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor dels fets. La parella, de nacionalitat boliviana, tenia tres fills i estava tramitant la separació.
 

L'Associació Catalana de Municipis i el Consell Comarcal de la Selva exposen als electes locals els canvis de la nova Llei de contractes

En la sessió, que es va fer a la sala Fontbernat d’Anglès aquest dijous 22 de març a la tarda, hi van participatr una quarantena de càrrecs electes locals


La llei, que va entrar en vigor el passat 9 de març, afecta la regulació de contractes del sector públic

 

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i el Consell Comarcal de la Selva van portar a terme una sessió formativa destinada a càrrecs electes de la comarca amb l’objectiu d’aclarir conceptes i conèixer les novetats que incorpora la Llei de contractes (Llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic).

Aquestes sessions pretenen que els electes locals coneguin de forma resumida i bàsica què implica la nova regulació contractual per a l’administració local. La nova Llei de Contractes va entrar en vigor el passat 9 de març i incorpora un nou marc d’actuació, amb noves càrregues administratives, nous procediments i, al mateix temps, marge de decisió per implementar polítiques púbiques dels òrgans de contractació locals.

L’ACM, amb la col•laboració dels ens comarcals, realitzarà entre aquest mes de març i abril un total de 42 sessions per arribar a tot el territori català i a tots ajuntaments, a través dels consells comarcals. Al mateix temps, també s’han realitzat sessions específiques en àmbits geogràfics específiques per a tècnics locals de compres i contractació.

La jornada d’ Anglès –organitzada pel Consell Comarcal de la Selva- és la segona sessió que organitza l’ACM després de l’entrada en vigor de la Llei de contractes.

“Demostrem que estem al costat del territori per resoldre dubtes, ara en especial en matèria de contractació pública”, va explicar el president del Fòrum Comarcal de l’ACM, Jordi Xargay.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va agraïr que l’ACM es desplaci per tot el territori català per explicar les novetats de la Llei de
contractes.

L’objectiu de les jornades és conèixer les novetats, transmetre la metodologia d’elaboració de plecs de prescripcions tècniques i fomentar el coneixement de la contractació socialment responsable.

 

 


 

El president del Consell Comarcal de la Selva participa a l'acte d'inauguració de l'stupa del monestir budista de Santa Coloma de Farners

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va participar dissabte al matí a l’acte d’inauguració de l’stupa del monestir de la comunitat budista Samye Dzong, a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Farners. Juntament amb Balliu varen assistir-hi més de 200 persones entre familiars, socis, simpatitzants, autoritats i representants d'entitats culturals, socials, comercials, veïns i amics del poble. Durant la cerimònia festiva hi van intervenir: l'abat del monestir escocès Samye Ling, Lama Yeshe Rinpoché; la directora dels centres Samye Dzong, Lama Tsondru, i l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí. Entre els assistents també hi havia els representants de les comunitats religioses del poble: mossèn Ramon Alventosa i representants de les dues mesquites i de la fe sikh.


Les stupes són monuments espirituals que reflecteixen l'harmonia i la perfecció dels principis universals. La funció de l'acte d'inauguració ha estat apropar la comunitat budista de Santa Coloma amb als veïns.


El monument inaugurat mesura 7,8 metres d'altura. S'alça sobre un altar que s'estreny en cercles i quadrats fins que culmina en una figura que representa Buda.

Durant l'acte també es va fer una cerimònia budista Riwo Sang i una actuació castellera a càrrec dels Castellers de les Gavarres, entre altres activitats.


Jornades de portes obertes


El monestir budista Samye Dechi Ling va ser fundat l'any 2012 a la casa noucentista de can Toni Mola, que data de l'any 1905. Anteriorment, es feien retirs al centre budista ubicat a la Fradera- el Rossell creat l'any 1997. Actualment, el monestir colomenc és l'únic del país on hi viuen cinc monjos i monges occidentals ordenats. A la comunitat també hi resideixen practicants laics. «La pràctica budista et porta a la interiorització i el que ens agradaria és obrir-nos i donar-nos a conèixer al poble», destaca Ani Kunga Lhamo.
Per això, tot i els cursos que ja realitzen de pràctica i difusió de l'ensenyament budista, tenen previst fer dues jornades de portes obertes al monestir -l'11 de maig i el 2 de juny- per fer més pròxima la seva fe religiosa i forma de vida.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.