El Consell Comarcal de la Selva condemna les agressions als professionals dels serveis socials municipals, arran dels fets de Salt

El Consell Comarcal de la Selva dóna suport total al col·lectiu de treballadors i treballadores dels serveis socials municipals, després de l’agressió que va patir una treballadora divendres 23 de novembre a Salt. Des de l'ens comarcal es condemna de forma enèrgica l’apunyalament en ple carrer de la psicòloga del Consorci de Benestar Social Grionès-Salt i qualsevol amenaça a aquest col·lectiu.


Al mateix temps, també ens sumem a les diverses demandes dels Col·legis professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya en les seves reivindicacions per poder treballar en un àmbit laboral segur. En aquest sentit, manifestem la necessitat d’activar mecanismes perquè els professionals de l’atenció directa als serveis socials no hagin de patir agressions ni amenaces per part de persones que queden excloses dels ajuts públics.


Cal garantir unes condicions laborals adequades perquè els treballadors socials puguin donar la millor ajuda i servei a les persones que requereixen d’una atenció i acompanyament professional. La millor manera de contribuir per lluitar contra la desigualtat i oferir una vida digna a les persones que ho necessiten és que els professionals que vetllen per aquests serveis, no hagin de patir per la seva integritat física. Els treballadors i treballadores socials realitzen una tasca fonamental per atendre aquells col·lectius que estan en risc o situació d’exclusió social i la seva transformació col·lectiva. Per això és important el seu empoderament en el camí professional. La formació i la supervisió són claus per enfortir el coneixement professional, que sumats a la recerca i la investigació, ens permeten implementar experiències, afavorir el coneixement i fer millores i innovacions en la intervenció social.

Per això,des del Consell Comarcal de la Selva ens sumem i donem suport a l’aturada de quinze minuts d’aquest divendres a 2/4 d’1 del migdia davant dels centres de serveis socials, convocada en defensa dels professionals dels serveis socials.

 


 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.