Gran èxit de participació a la 5a Trobada d'Emprenedors i Empreses de la comarca de la Selva

Més d’una setantena de persones han participat a la 5a Trobada d’Emprenedors i Empresaris del Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners. La Trobada s’emmarcava dins del cicle de seminaris de formació que s’han dut a terme els darrers mesos.

La benvinguda ha anat a càrrec del conseller d’Empresa del Consell Comarcal, Pere Mas, de la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i del director del Centre Eix de Negoci, Martí Juanola, que han donat la benvinguda als assistents. Seguidament, Carles Martí ha estat l’encarregat de dinamitzar la sessió. Després d’una breu introducció s’ha procedit a una dinàmica de networking one to one en què els emprenedors i emprenedores han pogut conèixer diferents projectes i establir sinèrgies. Després de cinc edicions la Trobada d’Emprenedors i Empreses ja és un clàssic del Centre Eix de Negoci.

Una vegada més, la jornada ha estat tot un èxit amb més d’una setantena de participants, que han valorat molt positivament aquesta iniciativa. Des de fa ja gairebé cinc anys, la Trobada d’emprenedors i empreses és una de les activitats més importants que s’organitzen el Centre durant l’any. Aquesta Trobada s’ha s’ha caracteritzat per ser una eina molt útil pels emprenedors i emprenedores de la comarca de la Selva i, també, vinguts d’altres comarques.


Durant el matí s’han succeït diverses activitats com ara el programa transmèdia produït per l’empresa solucions 360 que s’ha pogut seguir en directe a través de Youtube. El programa ha comptat amb diferents entrevistes amb els protagonistes de la jornada.
.
El Centre-Eix de Negoci està té ja el programa del cicle de seminaris del primer semestre de l’any vinent. La pròxima cita serà el 17 de gener amb el seminari “Aprenent a ser autònom”.
 

El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners inicia un nou cicle de seminaris de formació per a emprenedors i empreses


El primer taller de formació es farà el dia 19 de setembre amb el títol “Aprenent a ser emprenedor”, a càrrec de David Alberca
Aquests tallers tractaran àmbits diversos com la gestió empresarial, el màrqueting comercial i la gestió financera, entre altres


El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners inicia un nou cicle de seminaris de formació per a emprenedors i empreses, que es desenvoluparà durant el darrer trimestre d’aquest 2018. Aquest cicle començarà el dimecres 19 de setembre i s’allargarà fins al 20 de desembre. Durant aquests tres mesos, el Centre ha programat tallers que tractaran àmbits diverses com la gestió empresarial, el màrqueting comercial i la gestió financera, entre altres.


Així, la primera sessió es farà el dia 17 de setembre amb el títol: “Aprenent a ser emprenedor”, a càrrec del coach David Alberca. Durant el mes de setembre també hi ha programada una sessió més, el dimecres 26 de setembre, sobre “Les estratègies d’èxit per al meu negoci”, a càrrec de Miquel Pino.


Pel que fa al mes d’octubre hi ha previstes tres sessions formatives: la primera, que es farà el dimecres 3 d’octubre, tractarà sobre “Com fer un pressupost de tresoreria”, a càrrec de Salvador Figueras; una segona, el dimecres 17 d’octubre, sobre “Guanya visibilitat a Internet amb una bona estratègia de comunicació”, a càrrec de Josep Lluís Vidal i Judit Cano i, finalment, una tercera sessió el dimecres 24 de setembre sobre “Control d’estoc: com fer una comanda òptima”, a càrrec de Rut Castells.
Les sessions del mes de novembre es faran els dimecres 7, 14, 21 i 28 respectivament. Pel que fa al dimecres dia 7 de novembre, serà sobre “Fiscalitat bàsica per a petits negocis”, amb Mercè Julià; la segona, el dimecres 14 de novembre, sobre “Estratègia Comercial”, a càrrec de Carles Martí; la tercera sobre “Màqueting low”, a càrrec de Martí Juanola, i finalment una sessió de “Finances per a no financers”, a càrrec de Jordi Juanola.


El mes de desembre hi ha programada una sessió el dimecres 7 de desembre sobre “La reputació corporativa de l’emprenedor: com saber vendre’t tu i la teva empresa a clients i proveïdors”, a càrrec de Sandra Ballell; i, finalment, el dia 20 de desembre es farà una Trobada d’Emprenedors i Empreses de la comarca de la Selva, de la qual properament se’n donaran a conèixer més detalls.
En les edicions anteriors, la majoria de sessions s’havien programat al matí, concretament de dos quarts de deu a les dotze del migdia, però en aquesta ocasió,i fruit de la petició d’alguns comerciants i autònoms, s’han programat la meitat de les sessions d’aquest trimestre de les tres a les cinc de la tarda. D’aquesta manera, es donarà resposta a una demanda d’un col•lectiu que ha tingut molt d’interès en aquestes formacions com són els comerciants.


La tècnica d’empresa del Consell Comarcal de la Selva, Sílvia Fàbrega, ha explicat que amb el coneixement dels darrers dos anys, a l’hora de planificar aquest nou cicle de seminaris hem intentat donar resposta a les peticions que se’ns han fet arribar per part dels empresaris i autònoms de la comarca”. Així, tal com ha assenyalat Fàbregas, d’una banda s’han combinat diversos àmbits com l’empresarial, el màrqueting comercial i la gestió financera, i, de l’altra, els horaris d’aquestes formacions s’han combinat de manera que hi puguin assistir el màxim de persones.

Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi només cal que s’adrecin a El Centre Eix de Negoci, carretera de Sils, 39, enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o telefonin al 972807100.

 

 

El Centre Eix de Negoci acollirà una sessió de treball en xarxa (networking) de caràcters artesans i creatius StartArt2018

L’StartArt2018 estarà dinamitzada per Neus Matamala, d’Incatis, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments

La sessió es farà el proper dia 14 de juny


El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners acollirà una sessió de treball en xarxa (networking), de caràcters artesanals i creatius Start2018 el proper dia 14 de juny. Enguany, l’StartArt2018 arriba a la seva tercera edició totalment consolidada i dedicada a l’àmbit dels artesans i creatius.


La sessió s’obrirà amb una benvinguda per part dels responsables d’empresa de l’àmbit comarcal i municipal, en Pere Mas i la Teresa Garcia, així com també per part del director del Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners, en Martí Juanola. Seguidament es farà la presentació de l’activitat principal: “El mercat d’esdeveniments a les comarques gironines: una oportunitat per al col•lectiu artesà i creatiu.”


Un cop finalitzi aquesta primera exposició, hi haurà una pausa i cafè i es farà una sessió de treball en xarxa i una presentació de bones pràctiques en l’àmbit artesà i creatiu.
En l’edició d’enguany, la jornada estarà dinamitzada per Neus Matamala d’INCATIS, empresa especialitzada en l’organització de fires i esdeveniments.


La jornada està organitzada conjuntament pel Consell Comarcal de la Selva, el Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i compta amb la col•laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.


Aquelles persones que estiguin interessades en apuntar-s’hi només cal que ho facin al web www.viversgi.cat/jornades/ o bé al telèfon 972 80 71 00.

 

 

El Consell Comarcal de la Selva organitza un nou curs d'anglès especialitzat en gestió comercial per a persones a l'atur

El president del Consell valora molt positivament la tasca que s’està fent des del Consell perquè les persones en situació d’atur es puguin formar i accedeixin al món laboral
 

El Consell Comarcal de la Selva ha programat un nou curs d’anglès especialitzat en gestió comercial de 240 hores totalment gratuït per a persones a l’atur. A aquesta formació s’hi podran acollir totes aquelles persones que estiguin en possessió del títol de batxillerat, d’algun cicle formatiu de grau mitjà de la branca administrativa o equivalent o bé d’algun cicle formatiu de grau superior (CFGS). També hi podran accedir les persones que hagin superat la prova d’accés als GFGS o la d’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Aquest curs, que està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, et permet accedir els exàmens oficials de Cambridge.


Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s’hi només cal que s’adrecin al departament d’empresa del Consell Comarcal de la Selva consultin la informació que fa referència a aquest nou curs o enviïn un correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé telefònicament 872973896.


La data d’inici serà el dia 4 d’abril i s’allargarà fins al 21 de juny. Les classes seran de dilluns a divendres de tres quarts de nou del matí a tres quarts de dues del migdia.
El Consell aposta per les polítiques de formació i ocupació


El Consell Comarcal de la Selva ha participat en diversos programes de formació i ocupació per tal que aquelles persones que es troben en situació d’atur puguin accedir al món laboral. En els darrers mesos, des del Servei d’Ocupació del Consell s’ha aconseguit inserir més d’una cinquantena de persones al món laboral amb contractes temporals i indefinits gràcies als programes per a joves.


El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha manifestat novament la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que “la comarca de la Selva sigui un territori d’oportunitats”. En aquest sentit, Balliu ha valorat molt positivament la trajectòria del Consell pel que fa a les polítiques d’ocupació i ha assegurat que per al Consell és una prioritat que a la comarca de la Selva la gent es pugui formar i pugui accedir al món laboral.

 

Més d'una seixantena de persones assisteixen a la jornada "Emrprèn en femení" a El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma

L’emprenedora Àstrid Barqué ha protagonitzat bona part de la jornada amb una xerrada sobre què significa ser dona, mare i emprenedora

 

El conseller d’Empresa, Pere Mas, el director del Centre Eix de Negoci i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santa Coloma, Teresa Garcia han inaugurat la jornada
Més d’una seixantena de persones han participat a la jornada “Emprèn en femení”, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva conjuntament amb El Centre- Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners aquest divendres al matí. En el marc dels actes del Dia de la Dona, enguany, i com a novetat, l’ens comarcal ha decidit programar una una segona jornada amb les dones emprenedores com a protagonistes.


El tret de sortida a l’“Emprèn en femení” l’han donat el conseller d’Empresa, Pere Mas, el responsable d’El Centre- Eix de Negoci, Martí Juanola, i la regidora de Promoció Econòmica del consistori colomenc, Teresa Garcia.


Seguidament ha pres tot el protagonisme l’emprenedora Àstrid Barqué, que ha ofert una conferència que portava per títol : “Què significa ser dona, mare i emprenedora?” La ponent és dona, mare de tres fills i emprenedora –és creadora de Vitampleni, un projecte dedicat a crear contingut d’hàbits saludables. En el transcurs de la seva exposició, Barqué ha provocat molts somriures entre les assistents, que en molts casos s’han vist reflectides en el relat que oferia del seu dia a dia i del canvi que, posteriorment, ella va protagonitzar en un moment donat a la seva vida i que la va portar a emprendre nous projectes i a canviar el seu dia a dia de forma radical.


Després s’ha fet una pausa per al cafè amb un esmorzar saludable per a tots els assistents a la jornada.
En la segona part ha tingut lloc una taula rodona: “Vine a conèixer experiències de dones emprenedores de la Selva”, que ha moderat la mateixa Àstrid Barqué amb la col•laboració de Mamma Decora. En aquest espai han estat moltes les emprenedores selvatanes que han pogut donar a conèixer els seus projectes i posar en comú les seves experiències.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.