Èxit de l'Speed Dating local d'Arbúcies

Tot a punt per a la primera edició de l’Speed Dating de la comarca de la Selva

 

El Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament d’Arbúcies van realitzar l’Speed Dating local a la població d’Arbúcies el passat dijous 29 de novembre. A la sessió, que es va fer a l’edifici de Can Son, hi varen participar diverses empreses d’aquesta població: Metàl·lics Casanova, Associació Montseny Guilleries i Trafad, S.Coop. C.L.

En el transcurs de l’activitat, les empreses participants varen explicar a les persones en recerca de feina, quins són els perfils laborals més requerits a les seves organitzacions, els requisits formatius així com les competències més valorades a l’hora de seleccionar els candidats. Seguidament varen realitzar l’Speed Dating pròpiament, on van entrevistar a les persones aspirants durant tres minuts per conèixer el seu perfil professional i guardar la seva candidatura per a futures vacants laborals a l’empresa.

 

Tot a punt per a la primera edició de l’Speed Dating de la comarca de la Selva

 

La primera edició de l’Speed Dating serà una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps: els candidats en un únic matí tenen l’oportunitat de parlar amb unes quantes empreses i les empreses poden entrevistar unes quantes persones que ja hagin superat un procés de selecció i que, per tant, disposin de les habilitats que necessiten.

El Consell Comarcal de la Selva organitzarà un Speed Dating (entrevistes ràpides) amb la intenció de posar en contacte empreses que estan fent recerca de personal i persones interessades a treballar en el sector de la indústria. Aquesta sessió es durà a terme el dimarts 11 de desembre al Foodlab de Riudellots de la Selva.

Està previst que hi participin diverses empreses de la comarca que estiguin interessades a incorporar gent a les seves plantilles i a la vegada persones que vulguin participar en un procés de selecció d’entrevistes ràpides. La metodologia que s’utilitzarà serà a base d’entrevistes de tres minuts on els candidats poden entregar el currículum i fer una entrevista ràpida. A través de la formació que s’ha dissenyat, i que s’ha realitzat prèviament en diverses poblacions de la comarca, es pretenia preparar aquestes persones per superar un Speed Dating.

La formació s’ha dut a terme a les poblacions d’Arbúcies, Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva i Vidreres i consistia en oferir als participants durant una setmana, sessions   individuals i formació grupal, que donava les eines necessàries per iniciar un treball personal i preparar-los per a l’assoliment d’aquestes entrevistes amb empreses.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat: “Des del Consell Comarcal de la Selva, i veient els bons resultats que s’estan obtenint des de l’Àrea d’Ocupació amb els diversos programes que hem posat en funcionament i que han permès la incorporació de moltes persones a un lloc de treball, vam pensar que organitzar una jornada de selecció de professionals per al sector de la indústria era una molt bona iniciativa, i més tenint en compte el gran nombre d’indústries que hi ha a la comarca.”

 

 

 

 

 

Nova reunió de seguiment del projecte "La ruta de la Tordera i riera d'Arbúcies"

Es va fer a l’ajuntament de Vallgorguina el passat divendres 19 d’octubre

 

L’Ajuntament de Vallgorguina va acollir la reunió de seguiment corresponent a aquest semestre del projecte “La ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies” el divendres 19 d’octubre. En el marc de la reunió, que hi varen participar tots els representats dels diferents ajuntaments participants al projecte, es van repassar les actuacions realitzades durant els darrers mesos, es va presentar presentat i discutir el programa d’activitats previst pel pròxim any 2019.

Continuant amb la dinàmica de trobades semestrals entres els diferents ajuntaments promotors del projecte Tourdera, la darrera de les reunions ha tingut lloc a Vallgorguina, un dels municipis amb tram actiu de ruta.

Aquest any 2018, amb la consolidació dels trams en 11 municipis, la ruta ja ha assolit una etapa de maduresa important, on més del 50 per cent del recorregut ja està actiu i practicable actualment.

En el marc de la reunió, i com a una de les principals novetats, s’ha anunciat la participació de la Diputació de Girona en el finançament de les actuacions que es realitzaran als municipis gironins, establint com a termini màxim per tenir tota la ruta operativa en tots els municipis a juny de 2019. Per tant, el projecte es troba ja en la seva fase final d’implementació i comença una nova etapa on la promoció i la creació de producte turístic agafarà el relleu a les actuacions de creació de la ruta.

Les reunions periòdiques amb els diferents ajuntaments són molt productives, ja que entre tots es decideixen qüestions rellevants en el marc de la ruta.
 

El nou producte d'avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots de la SELVA



El nou producte d’avellana de Brunyola es presenta al Food Lab de Riudellots de la Selva


El nou producte d’avellana de Brunyola es va presentar al Food Lab de Riudellots de la Selva, el passat dijous 12 de juliol. Aquest nou producte i envàs d’avellana torrada de Brunyola és el resultat del treball de l'Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines amb el suport del projecte Localitza – Productes de la Selva del Consell Comarcal de la Selva. L’objectiu és donar un valor afegit a aquest producte singular de la comarca de la Selva a través de la comercialització directa, sense intermediaris, i el reforçament de la marca pròpia. En el transcurs de la presentació hi van intervenir el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; el regidor de Promoció Econòmica de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés i un dels membres de l’Associació Avellana de Brunyola, Pere Arbonès.


El nou producte té un disseny comú, emparat per l’Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines, per bé que es comercialitza sota 4 marques comercials diferents (Avellana Bona, Avellana Sana, Masavellanes i Mas Aulé). Es vendrà en agrobotigues, comerços, restaurants, establiments turístics… amb un format de bossa envasada al buit que conté 200 grams d’avellanes de la varietat negreta sense clova, repelades i torrades.


Els elaboradors han utilitzat les instal•lacions del Food Lab de Riudellots de la Selva, un centre d’innovació alimentària de l’Ajuntament de Riudellots que els garanteix disposar dels equipaments i del registre sanitari necessaris per poder transformar i comercialitzar l’avellana. Es tracta del primer projecte que utilitza aquest nou servei d’obrador d’ús compartit per a emprenedors del sector agroalimentari que requereixen registre sanitari i no disposen d’obrador propi. S’espera que en els propers mesos més productors i elaboradors agroalimentaris utilitzin les instal•lacions del Food Lab.


L’avellana de Brunyola es conrea entre les comarques de la Selva i del Gironès, en zones planeres situades a redós del massís de les Guilleries, per petites explotacions d’origen familiar arrelades al territori. La varietat més utilitzada és la negreta, però també se’n treballen d’altres més antigues com el queixal.
El conreu de l’avellana al nord de la comarca de la Selva es remunta, com a mínim, al segle XIV per bé que es va començar a estendre a mitjans del segle XIX a causa de l’arribada de la fil•loxera. Llavors molts pagesos van arrencar els ceps de les vinyes i, en el seu lloc, van plantar-hi avellaners. A la segona meitat del segle XX, els pagesos van començar a plantar els avellaners en terres de regadiu i van mecanitzar les feines.
 

S'inauguren els trams actius de la ruta de la Tordera

El projecte de la Ruta de la Tordera i la Riera d'Arbúcies inaugura els 11 primers trams actius

 

Salvador Balliu destaca l’aposta que des de l’ens comarcal s’ha fet des de l’any 2010

 

El municipi de Tordera ha acollit aquest dimarts 12 de juny al migdia la inauguració de la Ruta de la Tordera i la Riera d'Arbúcies, un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Selva des de fa temps, tot i que és ara, durant els últims mesos, quan s'ha anat construint amb més força amb l'activació dels primers trams senyalitzats i operatius.

Aquest migdia, s'han donat a conèixer els 11 primers trams actius de la 'Tourdera', com així es coneix popularment l'itinerari, unes etapes que passaran pels següents pobles de la província de Barcelona: Montseny, Fogars de Montclús, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina, Gualba, Fogars de la Selva, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar. En tots aquests municipis ja s'hi troba la senyalització de la ruta, que es pot consultar també en línia, i en zones puntuals els usuaris també podran notar com s'han executat obres sobre el ferm per millorar l'accessibilitat. En aquest cas, totes les obres han estat finançades per la Diputació de Barcelona i executades pels diferents ajuntaments.

En aquests moments, doncs, la Tourdera compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats. Una distància que s'allargarà l'any vinent amb l'entrada en escena de les etapes "gironines". En aquest sentit, els 7 municipis de la demarcació involucrats en el projecte -Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu- ja disposen dels projectes executius per tirar endavant els treballs necessaris i en un breu període de temps es preveu iniciar el procediment de licitació de les actuacions.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat: "En aquests moments ja estem preparant la licitació de les actuacions i les obres començaran aquest any i s'acabaran el 2019 amb el finançament de la Diputació de Girona. La previsió és que el 2019 puguem donar per completat tot el recorregut de la ruta, que suposarà més de 200 quilòmetres d’itineraris senyalitzats i que permeten unir el naixement i la desembocadura de la Tordera, oferint alternatives com la riera d’Arbúcies, connectar nuclis de població amb rutes d’enllaç i iniciar, finalment, el treball amb l’empresariat per crear productes turístics al voltant de la ruta.

En aquest sentit, Balliu ha assegurat que el repte de connectar el Montseny amb el mar és "un projecte gran". "L'aposta de l’ens selvatà és ferma des de fa temps. Fins ara hem anat fet manteniment de vies verdes i de rutes, però amb aquesta iniciativa fem un pas endavant. Apostem per la salut i per la natura, però també per posar el patrimoni natural de la Selva a l'abast de tothom i que això pugui repercutir en la restauració i l'oci", ha assegurat Balliu.

Els inicis del projecte

L'embrió de la Tourdera va néixer el 2010. La primera tasca: reunir i posar d'acord 18 ajuntaments de dues províncies diferents. A part d'aquesta tasca, durant aquests anys també es va acordar el nom del projecte, es va registrar la marca i es van definir els criteris i el traçat, així com la redacció de projectes executius entre altres deures pendents. Tot plegat, sota la coordinació tècnica del Consell Comarcal selvatà.

El resultat d'aquesta comunió d'objectius és una ruta que ressegueix la Tordera i la riera d'Arbúcies, ja sigui amb la pràctica de la bicicleta o amb el senderisme. Un itinerari que, en definitiva, vol potenciar el territori des de diferents vessants, tal com ja fan des de fa anys rutes emblemàtiques com la Ruta del Danubi o la Ruta del Canal du Midi, o trajectes més propers com ara el Camí Natural de la Muga, a l'Empordà.
 

Més de 850 persones visiten les explotacions agràries de la Selva en el marc de la iniciativa Benvinguts a Pagès

Les dades d’ocupació als restaurants i allotjaments participants també han estat molt bones durant tot el cap de setmana
 

Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes, Can Moragues i J&M Pagesos han rebut una gran afluència de visitants durant tot el cap de setmana

 

Més de 850 persones han visitat les explotacions agràries de la comarca de la Selva que participaven al Benvinguts a Pagès, que s’ha celebrat durant tot aquest cap de setmana. A aquesta xifra de visitants s’ha de sumar la bona ocupació que han tingut els restaurants i allotjaments que també s’han afegit a aquesta iniciativa.


Les explotacions agràries de la Selva que han participat a Benvinguts a Pagès: Espai Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes, Can Moragues i J&M Pagesos han acumulat més de vuit-centes visites durant aquest llarg cap de setmana. Si bé és cert que el temps no va acompanyar, sobretot durant la jornada de diumenge a la tarda, l’afluència de públic ha estat constant durant els tres dies i ha permès als visitants conèixer les explotacions i obradors i degustar i comprar els productes que elaboren.


Així, les persones que han escollit la comarca de la Selva per gaudir de la iniciativa Benvinguts a Pagès han pogut visitar espais com el de Can Mir a Riudarenes, que és un viver de planta aromàtica, ornamental o culinària a ple rendiment amb horts, i han pogut veure com es cultivaven les plantes i com es poden aplicar en el seu entorn o fins la Granja Provençal de Riudellots, que es tracta d’una explotació ramadera que va decidir diversificar la producció per tal de donar una millor sortida a la llet de les vaques, i on elaboren iogurts, flams, formatges, entre altres. També han pogut visitar la Granja Mas Bes de Salitja, a Vilobí d’Onyar, que és una empresa familiar que disposa de 1.150 caps de bestiar i també té una agrobotiga amb productes com mató, llet, iogurt, gelats, etc. Un altre dels espais de què han pogut gaudir és Can Moragues, a la població de Riudarenes, que té un obrador de melmelades ecològiques i de proximitat i un hort ecològic demostratiu amb varietats tradicionals d’horta i fruiters i diversos projectes desenvolupats per la Fundació Emys. Enguany s’hi ha incorporat el J&M Pagesos, de Blanes, que es dediquen a l’horta i la vinya i que també han tingut un gran nombre de visitants durant tot el cap de setmana.


Pel que fa a les dades d’ocupació als restaurants i allotjaments participants, també han estat molt bones i han assolit una gran afluència de clients. Els tres restaurants que hi han participat han preparat menús “Benvinguts a Pagès”, que incorporen productes de proximitat com el salsafí de la Selva, la poma de Vilobí, la gamba de Blanes, la mel d’Anglès o l’avellana de Brunyola. Són l’Hostal Bonaterra (Maçanet de la Selva), el Restaurant l’Aliança 1919 (Anglès) i el Restaurant la Crosa (Vilobí d’Onyar). D’altra banda un total de sis allotjaments de la comarca han ofert descomptes o algun paquet especial (cistella de productes locals, visita a l’hort o la granja, esmorzar km 0...) per pernoctar durant els dies de Benvinguts a Pagès. Aquests són són l’Hotel Balneari Vichy Catalán (Caldes de Malavella), l’Hotel Pinxo (Santa Coloma de Farners), Mas Salom Turisme Rural (Caldes de Malavella), Masia el Buxaus (Arbúcies), Turisme rural Mas Romeu (Arbúcies) i el Vilar Rural de Sant Hilari (Sant Hilari Sacalm). Tots han tingut una alta ocupació durant els tres dies.
Finalment cal destacar dues activitats complementàries que ha organitzat durant el cap de setmana La Selvaseria (Vidreres): una visita a l’obrador de cervesa artesana i al camp de cultius experimentals de salsafí que es conreen al costat de Can Gruart. Així mateix, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva ha realitzat visites comentades per les instal•lacions del museu el dissabte i el diumenge.


Tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com el conseller de Turisme, Quim Vivas, han destacat la participació de l’ens comarcal en una iniciativa d’aquestes característiques. En aquest sentit, ambdós han destacat: “És una iniciativa que ens permet, a tots, redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa”. Finalment, ambdós han volgut incidir en la bona tasca que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza, que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva. En aquest sentit, Balliu i Vivas han assenyalat que des del projecte Localitza-Productes de la Selva del Consell Comarcal de la Selva Productes de la Selva del Consell Comarcal de la Selva se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari.

 

 

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.