1ª Sessió Governança, sector agroalimentari
Dia: 26 de març de 2015
Hora: 10.00 a 13.00
Lloc: Sala Fontbernat, d’Anglès
10h Suspesa la part institucional amb motiu de l'accident de l'avió AIRBUS- A320, en el que van morir 150 persones, 10 de les quals eren de les comarques gironines. Benvinguda per part del Sr. Carles Vilà, President del Consorci Ter-Brugent; Sr. Pere Espinet, alcalde d’Anglès; i Sr. Salvador Balliu, President del Consell Comarcal de la Selva.
10.05h Inauguració a càrrec del Sr. Vicenç Estanyol, director serveis territorials a Girona del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
10.15 “Ponència sobre ‘Cooperar per la comercialització, la promoció i la millora dels productes agroalimentaris del nostre territori”a càrrec de Ramon Sentmartí, consultor especialitzat en el sector agroalimentari i director de la plataforma producteslocals.cat. Anteriorment, va ser Cap del Programa de comercialització agroalimentària de la Generalitat de Catalunya (2007-2011).
11:30 Pausa- cafè
11:45 Presentació d’experiències del territori
Sr. Joan Rocasalva, productor vitivinícola (Amer)
Sr. David Recasens, elaboració botifarres de pagès (Buti Bo, Bonmatí)
Sr. Joan Matamala, pa i coca de pagès (Can Torra, La Cellera de Ter)
Sr. Quim Sabaté, comercialització i màrqueting, petits/mitjans productors (Segur Alimentària, SCF)
12:15 Sessió de treball del Pla estratègic sobre la Línia estratègica 2: Suport al sector primari i al producte agroalimentari de proximitat Amb l’objectiu d’avançar en la concreció de les primeres iniciatives a impulsar, com fer-ho i quin paper hi poden tenir els diferents agents públics i privats.
13:00 Cloenda a càrrec dels alcaldes dels municipis adherits al Consorci del Ter-Brugent (Amer, Anglès, La Cellera de Ter, St. Julià del Llor i Bonmatí, Susqueda i Osor)