El Consell Comarcal de la Selva premia Aurora Ramos Ramos, Perruqueria d’autor d’Hostalric, com a millor iniciativa emprenedora de La Selva 2023

A banda del diploma acreditatiu, el premi consta també d'un servei d'assessorament, un pla de 'mentoria prèmium', durant tot el 2023

 

L’encarregat d’atorgar el guardó a la millor iniciativa emprenedora ha estat el conseller de l’Eix de Negoci, Joan Felip. També hi han participat el conseller de Dinamització Empresarial, Lluís Barnés i el director del Centre, Martí Juanola

 

El Consell Comarcal de la Selva ha distingit el projecte Aurora Ramos Ramos Perruqueria d’Autor, d’Hostalric i liderat per l’emprenedora Aurora Ramos Ramos, com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2023.  

El guardó reconeix la tasca que han portat a terme Aurora Ramos Ramos com la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2023 d’entre les gairebé 300 iniciatives que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses.

L'acte ha tingut lloc aquest dilluns, 12 de febrer, al matí, a El Centre - Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners i ha comptat amb la presència del conseller de l’Eix de Negoci, Joan Felip; el conseller de Dinamització Empresarial del Consell, Lluís Barnés, i el director d’El Centre, Martí Juanola, a més de les tècniques del servei.

En el seu parlament, el conseller d’El Centre Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners, Joan Felip, ha assenyalat: "Es compleix l’onzena edició des que vam decidir que havíem de premiar la millor iniciativa emprenedora de la Selva:  aquest guardó és "el punt final que reconeix l'esforç de les empreses que es formen a la comarca de la Selva i que aconsegueixen l’èxit.”

A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora de la Selva 2023, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida,  aquest pla de mentoria inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d'assessorament aniran a càrrec de diferents consultors especialitzats, amb qui el Consell Comarcal de la Selva col·labora en diferents projectes de suport a l'emprenedoria.

En el moment del lliurament, Felip ha posat de manifest el talent que hi ha a la comarca de la Selva. Prova d’això són els resultats obtinguts pel Servei d’Empresa de l’ens comarcal any rere any. Per això convé, ha recordat el conseller de Dinamització Empresarial de l’ens selvatà, Lluís Barnés, donar el màxim de suport als emprenedors de la nostra comarca. Tant Felip com Barnés han encoratjat Aurora Ramos a seguir treballant com fins ara.

La responsable del projecte Aurora Ramos Ramos Perruqueria d’Autor, d’Hostalric, s’ha mostrat molt satisfeta amb aquest premi i ha animat les persones que vulguin emprendre un projecte que ho facin i que no perdin mai l’esperança.

 

Aurora Ramos Perruqueria d’Autor, millor iniciativa emprenedora de la Selva 2023

Aurora Ramos Perruquera d’Autor és un establiment de bellesa especialitzat en la perruqueria d’autor, que ofereix als seus clients looks únics i personalitzats. A més d’això, proporciona assessorament integral i estètic, amb un compromís ferm amb l’ús de productes orgànics, ecològics i respectuosos amb el medi ambient com a filosofia empresarial.

A més, l’establiment col·labora de manera permanent amb diversos artistes locals, que utilitzen la perruqueria com a plataforma per exposar les seves obres.

En l’elecció d’aquest reconeixement s’han tingut en compte diversos aspectes, com ara la sostenibilitat de la iniciativa, l’aposta per la tasca artesanal i creativa d’Aurora, la generació de sinergies amb els artistes de la zona, i l’entusiasme i l’afany de superació demostrats per Aurora durant totes les fases d’anàlisi de viabilitat i posada en marxa del projecte, així com en la gestió del seu negoci.

És per tots aquests motius que Aurora Ramos Perruqueria d’Autor ha rebut avui aquesta distinció com a millor iniciativa emprenedora de la Selva per l’any 2023.

El Consell Comarcal de la Selva organitza un curs subvencionat de creació i gestió de microempreses

Aquelles persones que estiguin interessades en apuntar-s’hi, s’han de posar en contacte amb el servei de dinamització empresarial de l’ens selvatà

La data d'inici serà el dia 22 de gener i s’allargarà fins el dia 18 de juny

El Consell Comarcal de la Selva ha programat un nou curs de creació i gestió de microempreses de 240 hores totalment gratuït per a persones a l'atur. A aquesta formació s'hi podran acollir totes aquelles persones que estiguin en possessió del títol de batxillerat, d'algun cicle formatiu de grau mitjà de la branca administrativa o equivalent o bé d'algun cicle formatiu de grau superior (CFGS). A aquesta formació també hi podran accedir les persones que hagin superat la prova d'accés als GFGS o la d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.

Aquelles persones que estiguin interessades a apuntar-s'hi només cal enviïn un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé truquin al telèfon 634 260 559 i sol·licitin la informació que fa referència a aquest nou curs.

La data d'inici serà el dia 22 de gener i s'allargarà fins al 18 de juny. Les classes seran de dilluns a divendres de tres quarts de nou del matí a tres quarts de dues del migdia.
El Consell Comarcal de la Selva ha participat en diversos programes de formació i ocupació per tal que aquelles persones que es troben en situació d'atur puguin accedir al món laboral. En els darrers mesos, des del Servei d'Ocupació del Consell s'ha aconseguit inserir més d'una quarantena de persones al món laboral amb contractes temporals i indefinits gràcies als programes per a joves.


El conseller de Dinamització Empresarial, Lluís Barnés, ha manifestat la voluntat de continuar treballant en aquesta línia per tal que "la comarca de la Selva sigui un territori d'oportunitats". En aquest sentit, Barnés ha valorat molt positivament la trajectòria del Consell pel que fa a les polítiques d'ocupació i ha assegurat que per al Consell és una prioritat que a la comarca de la Selva la gent es pugui formar i pugui accedir al món laboral.

El Consell Comarcal de la Selva i MicroBank continuen col·laborant per incentivar l'autoocupació i l'activitat emprenedora a la Selva

El Consell Comarcal de la Selva i Microbank continuen col·laborant per fomentar  l'autoocupació i l'activitat emprenedora dels col.lectius amb més dificultats a través de línia de microcrèdits, d’una línia de finançament específica que afavoreix la igualat d'oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i els col·lectius més vulnerables. 

El criteri de concessió de microcrèdits per part de Microbank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol.licita el préstec i a la viabilitat del pla d'empresa, i hi poden accedir persones que no disposen d'avals i garanties. 

Fa uns dies ha tingut lloc una reunió de seguiment del conveni de col·laboració que tenen signats ambdues entitats, en la qual hi han estat presents les tècniques de SelvaEmprèn (àrea d'Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal de la Selva) per part de l’ens selvatà, i el director de banca d'institucions de Caixa Bank, Ivan Tibau; la  gestora de negoci de Microbank, Elisabet Sauras, i la directora de Caixa Bank a Santa Coloma de Farners, Cristina Ortuño, per part de l’entitat bancària.

 

El Consell Comarcal de la Selva iniciarà “Efecte Wow” , un projecte per treballar el màrqueting d’experiències al comerç local de la comarca

Els tallers formatius i els assessoraments del projecte aniran a càrrec del consultor i formador en màrqueting i estratègia de marca Pere Maymí

 

Els municipis que s’han adherit en aquest projecte són Breda, Caldes, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Tossa, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Sils, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Vilobí d’Onyar

 

El Consell Comarcal de la Selva iniciarà un projecte per treballar amb els establiments comercials de la comarca diferents estratègies relacionades amb l’anomenat màrqueting d’experiències o Efecte Wow. Aquest projecte, es durà a terme en dotze municipis de la comarca de la Selva, durant les properes setmanes, segons han avançat des del servei d’empresa de l’ens selvatà.

El projecte Efecte Wow és tot allò que pot fer el petit comerç per captar l’atenció dels clients perquè es fixin en la botiga que tenen davant de casa, com potenciar les seves emocions al moment de comprar al poble i fomentar el seu compromís amb la compra de proximitat.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Eduard Colomé, ha explicat que "l’objectiu del projecte és mostrar als comerços participants diferents casos de bones pràctiques de màrqueting d’experiències aplicades al comerç local, per tal d’ajudar-los a dissenyar estratègies i campanyes a partir dels punts forts de cada establiment”. En aquest sentit, Colomé ha avançat que la dinàmica del projecte consistirà en la realització d’un total de 12 tallers formatius a diversos municipis de la comarca, que es complementaran amb un assessorament individualitzat per a cada comerciant amb un expert de l’àmbit del màrqueting d’experiències, per detectar els punts forts del cada negoci i dissenyar iniciatives de màrqueting experiencial relacionades amb l'Efecte Wow.

"La idea", tal com ha continuat Colomé, "és que cadascun dels comerços participants acabi el procés amb una relació d'accions a dur a terme relacionades amb l'Efecte Wow al seu establiment."

Els tallers formatius i els assessoraments del projecte aniran a càrrec del consultor i formador en màrqueting i estratègia de marca Pere Maymí. Està previst que hi participin un total de 100 establiments comercials de la comarca de la Selva. Els municipis que s’han adherit en aquest projecte són Breda, Caldes, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Tossa, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Sils, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Vilobí d’Onyar.

 

El projecte està subvencionat per la Diputació de Girona, en el marc de la convocatòria de subvencions per a projectes singulars de desenvolupament econòmic local.

 

El servei de creació d'empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès 283 emprenedors durant el 2022

 

El servei de Creació d’Empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 283 emprenedors durant l’any 2022, segons ha informat aquest ens. A través d’aquest servei aquells emprenedors de la comarca que volen impulsar el seu propi negoci se’ls ofereix una sessió, que es fa de forma individualitzada, en què reben una anàlisi del projecte de negoci i se l’orienta sobre el procés d’assessorament per tirar-lo endavant.Paral·lelament se’ls informa dels tràmits a seguir i de les possibles ajudes i subvencions a què poden accedir.

D’aquests 283 emprenedors que va assessorar el Consell Comarcal de la Selva, un total de 85 varen crear la seva pròpia empresa, amb una  generació neta de 103 nous llocs de treball. D’aquestes noves empreses, el 52% han estat creades per homes i un 48% per dones.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat que “continua dominant el comerç local”. Segons ha dit Balliu, durant el 2022 s’han creat 16 noves empreses de comerç, seguides de 14 nous projectes del sector de l’hostaleria. S’ha incrementat molt les activitats de freelance dedicades al disseny, la fotografia i el vídeo, amb un total de 8 negocis, així com les activitats de ioga o pilates.

Aquesta fase d’assessorament, està pensada per als emprenedors que, després d’haver participat en la fase d’informació i orientació, decideixen tirar endavant el procés d’anàlisi de viabilitat del projecte de negoci. Els principals objectius del procés són ajudar-los a analitzar la viabilitat tècnica i financera del projecte de negoci i acompanyar-los en tot el procés de posada en marxa. Els tècnics juntament amb cada emprenedor marquen un itinerari personalitzar per anar treballant les diferents parts del projecte i desenvolupar el pla d’empresa.

Per la seva banda, el conseller d’empresa, Eduard Colomé, ha explicat: “Una altra de les fases que és fonamental a l’emprenedoria és el suport que aquests nous emprenedors tenen a l’hora de consolidar les seves empreses.” Per això, des del servei se’ls ofereix un suport durant els primers mesos i anys de funcionament del negoci, que ha de servir per analitzar l’evolució global de l’activitat i poder-la orientar en tots aquells aspectes que no estiguin funcionant correctament.  Aquest tipus de seguiment, segons ha explicat Colomé, es va mantenint durant els tres primers anys de vida de l’empresa, al llarg dels quals l’emprenedor/a pot participar en tutories amb assessors del servei per anar replantejant l’estratègia empresarial i adaptar-la a la realitat socioeconòmica del seu mercat.  

Suport a microempreses per ajudar-les en la consolidació de la seva activitat

 

Durant l’any 2022, els tècnics d’empresa del Consell han fet un total de 541 visites a negocis locals de la comarca. Aquestes visites consisteixen en conèixer el negoci, valorar necessitats que tenen els empresaris, informar sobre ajudes i subvencions disponibles, assessorar sobre àmbits de gestió on tenen dubtes.

En aquest àmbit del servei de dinamització empresarial també s’ha donat suport en el procés de cessió de 14 negocis de la comarca, traspassos de negoci, dels quals se n’ha evitat el tancament.

 

Organització d’activitats de formació sobre consolidació i creixement empresarial de les microempreses de la comarca

A més de les sessions individualitzades d’informació i orientació, d’assessorament per a la posada en marxa del negoci, el suport a la consolidació d’empreses i el seguiment d’aquestes, des del servei de creació d’empresa es realitzen altres activitats com les sessions de formació i les accions de sensibilització. Pel que a fa les accions de formació, es varen fer un total de 32 tallers formatius en diferents municipis de la comarca sobre aspectes relacionats amb la consolidació i el creixement empresarial, amb la participació de 297 autònomes.

Pel que fa a les accions de sensibilització, es van realitzar un total de 5 accions a diferents instituts de la comarca, amb la idea d’ajudar a difondre la cultura emprenedora amb la participació d’un total de 88 alumnes. Paral·lelament es va du a terme la jornada Emprèn en femení, amb més d’una quarantena d’assistents; sis activitats de networking temàtics entre professionals de diferents sectors, amb una participació de 142 persones. Aquestes trobades empresarials (networkings) neixen amb la idea d’ampliar la xarxa de contactes i generar sinergies entre assistents.

També es va organitzar una nova edició del curs sobre Creació i gestió de microempreses. amb la participació de quinze persones, i es va dur a terme un programa de pre-accelaració per a projectes que ofereixen serveis empresarials per a entorn rurals, amb la participació de 15 persones (inclòs el programa Primer de preaccelaració de la Generalitat).

Actualment hi ha un total de 13 punts d’atenció del servei (La Selva Emprèn) als municipis de Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, la Cellera de Ter,  Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Tosa de Mar, Vidreres i Vilobí d’Onyar. Això significa que, a més de disposar del servei comarcal a Santa Coloma, s’ha signat un conveni amb tots aquests municipis, i això fa que els tècnics d’empresa del Consell es desplacin a aquests municipis per tal de donar servei als emprenedors d’aquestes poblacions.

 

Foto: La Sílvia Fàbrega i la Montse Gonzàlez, tècniques del Servei d'Empresa del Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.