NORA, l'empresa de gestió de residus de la Selva inicia el camí per convertir-se en 100% pública

 

El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar les condicions i el calendari

 

El darrer Consell d’Administració de l’empresa NORA Serveis Mediambientals de la Selva SA ha pres una decisió que pot significar tot un impàs en la seva història si finalment es duu a terme: iniciar el camí per esdevenir 100% pública. El soci privat de l’empresa, CESPA SA del grup Ferrovial ha manifestat la seva voluntat de marxar, arran que l’estat espanyol ha comunicat recentment que considera que NORA és administració pública.

Aquesta petició del soci privat, doncs, ha provocat que el Consell d’Administració de NORA ho estigui considerant actualment. Ara bé, des de la part pública encara no s’ha pres una decisió en ferm, ja que caldrà valorar tant les condicions de sortida com el possible calendari. En aquest darrer sentit, l’Ajuntament de Blanes ha convocat una reunió amb els portaveus municipals per tractar la qüestió, i el Consell Comarcal de la Selva també ho té previst fer amb els seus consellers.

Igualment, es convocarà una reunió d’aquí a pocs dies amb els representants sindicals de la plantilla de treballadors per donar-los a conèixer aquestes novetats. Legalment el soci privat està obligat per contracte a mantenir l’assistència i col•laboració mentre la part pública ho consideri necessari.

L’empresa de gestió de residus de la Selva NORA està participada en un 50% de les accions pel Consell Comarcal de la Selva, 40% de CESPA i 10% de l’Ajuntament de Blanes. Dóna servei a 19 municipis de la comarca, i en aquest sentit el consistori blanenc és el principal client de l’empresa de residus, ja que més del 60% dels ingressos totals de la societat provenen d’aquest municipi.


Próximament, a partir de l’1 de novembre, NORA també passarà a donar servei al municipi de Tossa de Mar, i la previsió de facturació s’elevarà a 13 M€ per a l’any 2019. A partir de llavors, també passarà a comptar amb una plantilla de 185 treballadors. L’empresa CESPA SA va adquirir la seva participació a NORA en un concurs públic celebra al 2009, i tenia una durada prevista de 16 anys.

Valoracions de Salvador Balliu i Mario Ros

Segons Salvador Balliu, president de Nora i del Consell Comarcal de la Selva, "Nora s'ha fet gran i s'emancipa. La incorporació del soci privat l'any 2009 responia a la necessitat d'aportació d'un know-how que avui ja ha adquirit per ella mateixa. Malgrat ser una societat anònima, Nora mai ha tingut una mentalitat empresarial i per això sempre ha minimitzat la previsió de beneficis i mai n'ha repartit. Aquesta situació encara es clarifica més quan aquest juliol el Ministerio d'Administraciones Públicas l'ha sectoritzat com administració pública. Tot plegat fa recomanable una transició cap a un ens totalment públic, cosa que també facilitarà la gestió per donar compliment a les cada cop més estrictes normatives de control intern dels ajuntaments. Nora sempre ha tingut com objectiu oferir un servei flexible, adaptat a les necessitats dels ajuntaments, i que s'allunyi de l'encorsetament d'una relació ajuntament-contractista. Amb el nou escenari, aquest objectiu serà més fàcilment assolible."

Per la seva banda l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha explicat: “Amb aquest nou plantejament d’empresa pública l’Ajuntament de Blanes se sent molt còmode. Enguany hem afrontat una renovació total de la flota de camions i de la resta d’equipaments, cosa que ja s’està traduint en una millora tant en la neteja com en la recollida dels residus. Volem seguir mantenint el bon servei que donem a la ciutadania, on una de les claus rau en la professionalitat de la plantilla de treballadors”.

Foto: Visita nova maquinària i contenidors de les autoritats i tot el personal de NORA el juny passat coincint amb la festa de celebració de la implantació del nou model de recollida selectiva i neteja viària

Per qualsevol dubte o qüestió poseu-vos en contacte amb la Montse Codina (Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya "La Selva, recicla l'orgànica, millorem l'ús del contenidor marró" a les poblacions d'Amer, Anglès, Caldes i Sant Julià de Llor i Bonmatí

La campanya es durà a terme del 15 d’octubre al 15 de novembre


Enquestes del reciclatge amb premi, gimcanes de les RRR, punts Informatius, xerrades sobre Parlem de Residus i tallers de compostatge casolà


El Consell Comarcal de la Selva inicia la campanya “La Selva recicla l’orgànica, millorem l’ús del contenidor marró” a les poblacions d’Amer, Anglès Caldes de Malavella i Sant Julià de Llor i Bonmatí aquest dilluns, 15 d’octubre.


La campanya informativa, que es durà a terme del 15 d'octubre al 15 de novembre, pretén millorar l'ús del contenidor marró, el destinat a les restes de menjar, per tal d'incrementar la quantitat i la qualitat de la fracció orgànica recollida. Tal com ha comentat el conseller de Sosteniblitat, Josep Roquet: “la fracció orgànica és un dels residus que es troba en els ratis de reciclatge més baixos, inferior al 25 % a la comarca de la Selva, i la que presenta un índex més elevat de residus impropis que no pertoquen al contenidor marró.”


A part del foment del reciclatge, durant aquest mes que durarà la campanya també s'animarà a les llars que tenen hort o jardí a disposar d'un compostador gratuït i tractar les seves pròpies restes de menjar a casa.


Aquesta iniciativa, impulsada per l’ens comarcal, arribarà a tots els àmbits de la població, la ciutadania, el comerç i també als centres escolars de primària, que col•laboren en el foment de les bones pràctiques de reciclatge jugant, de cara al públic, la gimcana de les RRR, amb trucs i cançons per aprendre a reciclar bé.


Coincidint amb els dies de la campanya, la població observarà com es substitueixen tots els contenidors beix i marró del carrer per un nou model amb la tapa reduïda que, durant unes setmanes, durà un missatge penjant per recordar la importància d’utilitzar-lo força i bé, com pertoca.
A més d’aquestes activitats dirigides a la ciutadania en general,diversos comerços del municipi rebran la visita d’un informador ambiental, per comprovar la correcció en el reciclatge i assessorar-los en la seva millora.

 

Tret de sortida oficial de la campanya a la població d’Anglès


Aquest dilluns 15 d'octubre s'estrena la campanya a la població d’Anglès a les tres de la tarda, amb la gimcana de les RRR adreçada als alumnes de l'escola Fedac Anglès, que es mouran entre la plaça Catalunya, la plaça dels Horts i les galeries comercials. Així mateix, els vianants podran dipositar les seves enquestes al punt informatiu, conèixer el nou contenidor i rebre un cubell reixat i un paquet de bosses compostables per facilitar la separació a casa.


 

El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva, protagonista del programa ConnectiCat de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya

El president de l’ens selvatà,Salvador Balliu, destaca la tasca que s’està fent al Centre des de fa anysLes campanyes de cens i xipatge als municipis, que impulsen conjuntament entre els ajuntaments i el Consell i centres veterinaris, han contribuït a l’augment de recuperació de gossos
El programa ConnectiCat de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya va emetre un reportatge en directe des del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, aquest dimarts a la tarda. En la connexió que es va fer en directe entorn de les 19.30 h, la reportera de Televisió de Girona Roser Feliu va entrevistar el responsable del Centre, Miguel Garcia, que va explicar quin és el funcionament del Centre i quin és el procés d’adopció. Garcia va assenyalar que l’estiu és l’època de l’any que més abandonaments hi ha coincidint amb el període de vacances de les famílies. Així mateix, va instar aquelles persones que vulguin adquirir una mascota que abans de comprar-ne una visitin els centres d’acollida d’animals i valorin la possibilitat d’adoptar-ne un.
En la mateixa connexió el president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, va destacar la gran tasca que s’està duent a terme des del Centre des de fa molts anys. En aquest sentit, Balliu va destacar que el model de gestió ha estat i continua essent un referent en l’àmbit català. El màxim responsable de l’ens selvatà va destacar les campanyes de cens i xipatge que s’han vingut fent en els darrers anys i que han comportat que el nombre de gossos que es recuperen sigui cada vegada major. En el transcurs d’aquest reportatge vam poder veure també els darrers gossos que han arribat al centre i les ganes de jugar que tenien enmig del rebombori de les càmeres de televisió.
Connecti.cat és un programa basat en les connexions en directe. Busca l’aprofundiment, la curiositat, l’altra cara, donant protagonisme a realitats grans i petites que permeten conèixer i visitar a tots els racons del país.
 

Consells davant els incendis forestals

Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir en compte que aquest risc també es pot produir en períodes de sequera durant l'hivern. Per això cal tenir algunes precaucions.
Clica aquí per tenir més informació

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/incendi_del_bosc/

-No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
- No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a - camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
- No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
- Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
- No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
- Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
- Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.

 

El Consell Comarcal de la Selva assumirà la gestió del servei de neteja viària, recollida, transport i valorització d'escombraries

La concessió que hi havia fins ara ha finalitzat i l’Ajuntament ha optat per delegar la gestió al Consell Comarcal a través de NORA, tal com han fet bona part dels municipis selvatans

 


El Ple de l’Ajuntament de Tossa ha aprovat la delegació de la competència de gestió del servei de neteja viària, recollida, transport i valorització d’escombraries a favor del Consell Comarcal de la Selva, a través de l'empresa mixta Serveis Ambientals de la Selva, NORA SA.


El Consell Comarcal ja s’encarregava del servei de recollida selectiva i deixalleria de l’Ajuntament de Tossa de Mar. El nou pla preveu que Nora assumeixi íntegrament la recollida de residus del municipi, així com el servei de neteja viària, buscant una visió integral en pro d’una major eficàcia i eficiència en la gestió d’aquest servei. Així, per exemple, s'ha previst un canvi de model de recollida per avançar en la recollida selectiva. El model de recollida plantejat ara és el càrrega lateral + porta a porta comercial, mantenint càrrega posterior en zones de difícil accés. També s’han previst millores en el servei de neteja preveuen inversions en nous camions recol•lectors, contenidors accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, màquines escombradores, “baldejadora” o “cribadora” per a la platja, que susbstituiran i ampliaran l'actual parc de maquinària. Tanmateix, es mantindran equips del servei actual que estiguin en bones condicions, però la idea és treballar amb equips més eficients, silenciosos i ecològics. També hi ha previst fer campanyes informatives i de sensibilització a la població.


El servei tindrà, un cop implantat, un cost total d’1.810.000 euros, amb una inversió estimada d’ 1.940.000 euros i està previst que entri en funcionament en la seva totalitat a l’últim trimestre d’aquest any.

 

 

nora-l-empresa-de-gestio-de-residus-de-la-selva   El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar...
el-consell-comarcal-de-la-selva-inicia-la-campanya-la-selva-recicla-l-organica-millorem-l-us-del-contenidor-marro-a-les-poblacions-d-amer-angles-caldes-i-sant-julia-de-llor-i-bonmati La campanya es durà a terme del 15 d’octubre al 15 de novembre Enquestes del reciclatge amb premi, gimcanes de les RRR, punts Informatius,...
s-obre-el-periode-d-inscripcions-per-formar-part-del-dossier-de-professionals-de-les-arts-esceniques-i-la-musica-de-la-selva-2018-2019 El Consell Comarcal de la Selva ha obert el període d’inscripcions per formar part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de...
trobada-d-artesania-artistica-del-projecte-coop-art Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el potencial del sector de l’artesanat artístic, i contribuir a la valorització del patrimoni cultural i...
el-consell-comarcal-de-la-selva-signa-un-acord-amb-la-direccio-general-d-igualtat-de-la-generalitat-per-impulsar-un-servei-d-atencio-integral-per-defensar-els-drets-de-les-persones-lgtbi La signatura ha anat a càrrec de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador...
l-exposicio-de-l-artista-david-sanchez-leon-arriba-a-sils-en-el-marc-del-projecte-art   La mostra “Llista d’espera, ara és demà” de l’escultor es pot visitar del 8 al 31 d’octubre a la sala d’exposicions de...
mes-de-3-000-persones-visiten-la-24a-edicio-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva-a-brunyola Enguany la Fira va tenir com a convidat d’honor el president Quim Torra, que va presidir l’acte d’inauguració el dissabte al migdia   Més...
es-projecten-els-curtmetratges-del-projecte-itutambe-durant-el-mes-d-octubre Els tallers audiovisuals s’han realitzat durant els sis primers mesos d’aquest any i es previst que el febrer del 2019 es faci una gala on es donaran...
el-president-de-l-acm-david-saldoni-participa-al-consell-comarcal-de-la-selva Saldoni ha escoltat les inquietuds dels alcaldes i alcaldesses de la comarca El Consell d’Alcaldes de la Selva, que s’ha celebrat aquest dijous...
exposicio-de-la-nissaga-historica-dels-cabrera-a-la-catedral-de-girona Els habitants de la comarca de la Selva tindran l’entrada gratuïta al recinte catedralici mentre duri l’exposició dels Cabrera El Consell...
el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva-protagonista-del-programa-connecticat-de-la-xarxa-de-televisions-locals-de-catalunya El president de l’ens selvatà,Salvador Balliu, destaca la tasca que s’està fent al Centre des de fa anys Les campanyes de cens i xipatge als...
el-president-quim-torra-inaugurara-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva-de-brunyola La Fira, que enguany arriba a la seva 24a edició, se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d’octubre   El president de la Generalitat de Catalunya,...
exit-de-visitants-al-castell-de-montsoriu-durant-els-mesos-d-estiu Uns 3000 visitants han passat pel castell de l’1 de juliol al 31 d’agost   Aquest és el segon any que el monument ha obert tots els...
concessio-de-la-primera-convocatoria-d-ajuts-individuals-de-menjador-escolar-per-al-curs-2018-2019 Ja podeu consultar la concessió de la primera convocatòria dels ajuts individuals de menjador escolar per al curs escolar...
l-exposicio-de-l-artista-david-sanchez-leon-arriba-a-blanes-en-el-marc-del-projecte-art-en-ruta-que-impulsa-el-consell-comarcal-de-la-selva La mostra Llista d’espera, ara és demà de l’escultor es podrà visitar del 10 d’agost al 8 de setembre a Casa Saladrigas L’exposició de...
el-subdelegat-del-govern-de-l-estat-espanyol-a-girona-visita-el-castell-de-montsoriu El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell, Raquel Reyner l’han acompanyat durant la seva visita...
l-exposicio-de-l-artista-esther-polo-arriba-a-sant-hilari-sacalm-en-el-marc-del-projecte-art-en-ruta-que-impulsa-el-consell-comarcal-de-la-selva La mostra La Cadira es podrà visitar del 2 al 30 d’agost a Can Rovira   L’exposició La Cadira, de l’artista Esther Polo, arribarà el...
consells-davant-els-incendis-forestals Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir...
una-quarantena-de-persones-assisteixen-a-la-3a-edicio-del-networking-de-caracters-artesans-i-creatius-startart2018-a-el-centre-eix-de-negoci El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, juntament amb la regidora de promoció econòmica, Teresa Garcia i el director del Centre...
la-selva-acull-la-trobada-de-presidents-de-consells-comarcals-de-la-provincia-de-girona El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, destaca la importància d’aquestes trobades periòdiques amb els màxims responsables de consells...
el-consell-comarcal-de-la-selva-estrena-el-projecte-connectant-talent-creatiu-i-territori El tret de sortida el va donar la consellera comarcal Raquel Reyner, que va posar de manifest la necessitat de promocionar l’activitat cultural de la...
l-orquestra-jove-de-la-selva-actuara-el-proxim-mes-de-maig-a-holanda També farà un concert a Montserrat amb motiu de l’intercanvi amb l’Escolania i oferirà un concert de final de curs amb la Sant Andreu Jazz...
tret-de-sortida-dels-projectes-itutambe-a-diverses-urbanitzacions-de-la-selva La setmana vinent s’iniciaran els tallers audiovisuals a Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres El...
l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva-presenta-les-xifres-de-l-any-2017 El número de consultes dels joves ha augmentat gràcies al treball en xarxa amb els tècnics municipals i a la intensiva activitat de l’Oficina a les...
el-consell-comarcal-de-la-selva-provara-el-funcionament-d-un-vehicle-electric-durant-tres-setmanes L'ens selvatà valorarà les característiques i prestacions d'aquest vehicle i estudiarà la possibilitat de comprar-ne un   El Consell...
el-consell-comarcal-de-la-selva-assumira-la-gestio-del-servei-de-neteja-viaria-recollida-transport-i-valoritzacio-d-escombraries La concessió que hi havia fins ara ha finalitzat i l’Ajuntament ha optat per delegar la gestió al Consell Comarcal a través de NORA, tal com han fet...
l-institut-de-seguretat-publica-de-catalunya-acorda-suspendre-l-activitat-l-activa-de-dema-dimecres L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya acorda suspendre l'activitat lectiva de demà dimecres Davant l'episodi de nevades previstes a partir...
consells-petards Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.