L’Arxiu Comarcal de la Selva celebra el seu 40è aniversari

Per l’efemèride es va encarregar un mural de gran format d’art urbà que s’ha pintat en la paret posterior de l’edifici, realitzat per l’artista d’origen gallec Edgar (Wedo) Goás

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, la directora general de Patrimoni, el president del Consell i l’alcaldessa de Santa Coloma van participar en aquest acte,  que va tenir lloc dissabte a la tarda

 

L’Arxiu Comarcal de la Selva va celebrar la commemoració del 40è aniversari el dissabte passat. L’any 1983 es va posar en funcionament i es va obrir la primera seu de l’Arxiu en unes dependències de l’antic col·legi de les monges del Cor de Maria. El 2015 s’inaugura la seu actual en un edifici modern i funcional situat al c/ Sant Dalmau, en el nucli històric de Santa Coloma de Farners.

L’arxiu acull actualment 225 fons documentals públics i privats que ocupen 3,5 quilòmetres de documentació de tota mena, 45.000 fotografies i 12 terabytes de documentació digitalitzada.

Per a la efemèride, celebrada amb uns mesos de retard, es va encarregar un mural de gran format d’art urbà que s’ha pintat en la paret posterior de l’edifici, realitzat per l’artista Edgar (Wedo) Goás on es representa una arxivera movent un document en uns prestatges d’arxiu, en la portada del qual apareix un fragment del quadre sobre la Guerra dels Segadors, “Corpus de Sang”, pintat per Antoni Estruch.

La directora General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Sra Sònia Hernández, va obrir el torn de paraules com a representat de l’ens titular de l’Arxiu. En el seu parlament, Hernández va destacar algunes de les activitats que s’hi desenvolupen i va agrair l’esforç de tothom per acollir i salvaguardar el patrimoni documental de la comarca, facilitar l’accés als documents a la ciutadania i ser un exemple de transparència i bon govern.

Seguidament va ser el torn del president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, que representava a la institució que per delegació de competències gestiona el dia a dia de l’Arxiu tant en l’àmbit econòmic com en la contractació de personal. Pujals es va referir especialment al servei PREST, acrònim de Preservació Electrònica Segura i Transparència, és a dir, el servei d’arxivers i arxiveres itinerants que van pels ajuntaments de la comarca a donar suport en matèria d’arxiu, gestió de la documentació electrònica i transparència, en municipis de menys de 10.000 habitants, un servei prestat a partir dels recursos aportats pels ajuntaments, el Departament de Cultura, la Diputació de Girona i el mateix Consell.

La referència en el mural a la Guerra dels Segadors i la coincidència amb la publicació d’una recerca inèdita sobre els inicis de la guerra per part del doctor en Hhstòria Sr. Xavier Solà i el record de la contesa en la part central del mural va ser el que va propiciar la seva  densa i treballada intervenció en l’acte. Les malifetes dels Tercios espanyols van tenir resposta en la població de Mallorquines, Riudarenes i Santa Coloma de Farners i també entre membres del clergat tal com destaquen les seves troballes documentals.

A l’acte també hi assistia convidat el M.H.P. Sr. Quim Torra, 131è president de la Generalitat de Catalunya, colomenc il·lustre que es va expressar com a usuari habitual dels arxius i va exposar algunes experiències positives sobre les recerques que ha efectuat darrerament.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Carme Salamanya, en representació de la tercera institució que signa el conveni de funcionament de l’Arxiu, el qual és també, en primera instància, l’arxiu municipal de la ciutat. En la seva intervenció, l’alcaldessa de Santa Coloma va manifestar la voluntat de l’equip de govern de l’Ajuntament de desenvolupar iniciatives per a la preservació del patrimoni cultural tant material com immaterial.

La pluja que va caure mentre es duia a terme l’acte va impedir poder sortir a fora a contemplar i comentar amb el seu creador el mural de més de 130 metres quadrats situat al carrer del Batlle. Un petit vídeo va il·lustrar el procés creatiu i el mateix pintor va fer una breu presentació de l’obra així com respondre a les preguntes que se li van fer.

Finalment els actes es van cloure amb una actuació del joveníssim pianista farnesenc, Joel Bou Sánchez, alumne de l’Escola Municipal de Música “Josep Carbó”, que va interpretar de manera molt brillant quatre breus peces musicals.

 

El municipi de Riudarenes se suma al projecte Vescomtat de Cabrera

El municipi de Riudarenes se suma al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. Un projecte que té com a objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera i, generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l'activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat.

Aquest dimarts al matí, s’ha fet l’acte d’adhesió del municipi de Riudarenes al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. La signatura ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Martí Pujals, i de l’alcalde de Riudarenes, Josep Solé.També hi han assistit el vicepresident 3r i responsable de l’àrea, Albert Sanz, la consellera de Turisme, Jennifer Pérez, el conseller de Cultura, Josep Roquet, així com el tècnic del projecte, Àngel Vàzquez.

Amb aquesta adhesió del municipi de Riudarenes, ja són 12 els municipis que participen d’aquest projecte de dinamització cultural i turística a partir del llegat patrimonial dels Cabrera. 

Riudarenes formà sempre part del Vescomtat de Cabrera, des del segle XI fins al XIX. L’actual municipi estava integrat en el terme del castell d’Argimon, que comprenia Riudarenes, l’Esparra, Castanyet, Vallcanera i Sils. Als segles XIV-XV el terme esdevingué batllia de Riudarenes. El 1599 una part de la batllia (l’Esparra i Castanyet) fou venuda als Vilademany.

El municipi s’adhereix al projecte afegint dos elements patrimonials, l’Església de Sant Martí de Riudarenes, temple d’origen romànic i que es troba documentat des de l’any 1190 i el Castell d’Argimon, documentat ja l’any 925 i que formava part del domini dels vescomtes de Cabrera des de mitjans del segle XI.

Amb aquest element, ja son 41 els elements patrimonials que s’han posat en valor des del projecte del Vescomtat de Cabrera, que des de l’any 2017 ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori.

El president de l’ens selvatà, Martí Pujals, ha explicat que l’objectiu del projecte “ha estat posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen”. Actualment formen part del projecte els municipis d’Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres. 

Cinc grans rutes i un total de quaranta un elements patrimonials senyalitzats pels 12 municipis que participen del projecte, permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

 

El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres durà a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

 

Del 14 de novembre al 10 de desembre a la Biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres es podrà visitar la mostra del projecte Vescomtat de Cabrera

 

El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera.

En el marc de la Festa Petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera s’ha programat de manera coordinada amb l’Ajuntament de Vidreres diferents activitats que han de permetre als veïns d’aquest municipi transportar-se a l’època del vescomtat de Cabrera, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial.

A partir de dimarts 14 de novembre i fins al 10 de desembre, es pot visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la Biblioteca Joan Rigau i Sala d’aquesta població. Per a aquesta ocasió s’ha ampliat l’exposició amb materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen la població de Vidreres amb el vescomtat de Cabrera.

L’acte central de “Vidreres en temps dels Cabrera” es farà el dissabte 18 de novembre, coincidint amb el cap de setmana de la Festa Petita, i consistirà en una xerrada sobre el vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, i Àngel Vàzquez, tècnic del projecte del vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Aquest acte es farà a les dotze del migdia, a sala de plens de l’Ajuntament.

                        Caminada popular al castell de Sant Iscle

Una altra de les activitats que s’emmarquen dins la programació referent al llegat històric i patrimonial del vescomtat de Cabrera serà la caminada que es farà el diumenge 19 de novembre al castell de Sant Iscle. Aquesta caminada popular començarà a les 10 del matí, i en arribar, es farà una visita al castell a càrrec de Joan Llinàs, director de les excavacions arqueològiques realitzades al castell. Aquesta activitat està organitzada pel grup Vitraris, Cultura i Tradició.

Aquestes activitats s’han organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i tenen com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania de Vidreres.

El vicepresident 3r i conseller responsable del projecte vescomtat de Cabrera, Albert Sanz, ha explicat que “s’ha ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori”.

Tal com ha exposat el mateix Sanz, l’objectiu principal és posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. “En total”, ha continuat el responsable del projecte, “són cinc grans rutes trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats que permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval”. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen les rutes del vescomtat de Cabrera.

Trobareu més informació a https://larutadelscabrera.cat

 

El castell de Montsoriu protagonista del programa número 1000 d’ ”En guàrdia!” de Catalunya Ràdio

El programa “En guàrdia!” a la sala noble del castell de Montsoriu el dijous, dia 27 d’abril

 

"En guàrdia!" celebra els 1.000 programes amb un especial que farà un recorregut històric pel territori

El castell de Montsoriu és un dels monuments que s’ha escollit per celebrar els 1.000 programes del programa d’“En guàrdia!” de Catalunya Ràdio. "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, es gravarà al castell de Montsoriu el pròxim dijous, 27 d’abril, per parlar de l’edat mitjana a través de la família dels Cabrera.

Coincidint en que és un dijous i el castell està obert al públic, els oients del programa que ho vulguin podran accedir a les dependències del castell de Montsoriu gratuïtament. Amb tot, i per a un funcionament correcte, cal que enviïn un missatge al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . El programa, que es farà a la sala noble del castell, està previst que es gravi durant el matí.

Al programa de Montsoriu hi haurà com a convidats en Jordi Tura i en Toni Virgili que conversaran amb el director del programa Enric Calpena. Prèviament, el director i els seus col·laboradors faran una visita guiada al castell acompanyats per l’arqueòleg, Quim Mateu.

La celebració dels 1.000 programes d ’”En guàrdia!” consisteix a enregistrar cinc capítols fora de l’estudi que serviran per fer un recorregut per la història del territori. La setmana passada va començar la gravació amb la prehistòria, i es va centrar al jaciment arqueològic de Capellades (Anoia). S’enceta així un recorregut per tot el territori que acabarà en un acte al Museu d'Història de Barcelona al juny. Aquesta setmana, la gravació serà al castell de Montsoriu, Arbúcies (Selva), per parlar de l'edat mitjana a través de la família dels Cabrera. El 4 de maig, el programa posarà el focus en l'edat moderna, des de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, a Mollerussa (Pla d'Urgell), i analitzarà el fenomen del bandolerisme. Pel que fa a l'edat antiga, es traslladarà a Tarragona, al Fòrum Provincial de Tàrraco (Tarragonès), el 9 de maig. 

L'últim programa per tancar la celebració es farà al juny des del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), amb la participació de representants de les diverses institucions que divulguen i investiguen la història a Catalunya. 

El programa "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, amb la col·laboració del catedràtic d'història Josep M. Solé i Sabaté, compta amb la veu d'experts i reviu el passat gràcies a dramatitzacions de texts originals o adaptacions, tant en format pòdcast com en l'emissió per antena de Catalunya Ràdio, de 15.00 a 16.00 h, cada diumenge. 

Foto: sala noble del castell de Montsoriu ( Arxiu: press trip amb els periodistes) 

El Consell Comarcal de la Selva inicia el projecte “Cultura i transformació digital”

La presentació es farà el dia 28 d’abril en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol “Connectem- al núvol”

 

 

El Consell Comarcal de la Selva presentarà el projecte “Cultura i transformació digital”, Eines i recursos per al sector cultural -creatiu, el pròxim divendres, dia 28 d’abril, a les 10 h del matí a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Es farà en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol". 

L’acte de presentació anirà a càrrec de la tècnica del projecte, Anna Rocasalva; el responsable de l’empresa Alisis Cultural, Taïna López; i el director de l’empresa Playmodes Studio, Santiago Vilanova.

En aquesta primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol" és un espai dissenyat per afavorir la coneixença mútua entre persones curioses que volen incorporar en la seva pràctica nocions i eines del món digital, en un ambient lúdic, creatiu i innovador: un espai que posi en contacte perfils d’assistents diversos, de l’àmbit de les arts, la gestió cultural i el desenvolupament de productes, eines i serveis tecnològics. Una possibilitat per connectar amb els conceptes bàsics per sobreviure en el mon digital

Aquesta és una oportunitat per millorar la competitivitat del sector i per afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l’àmbit de la creació i l’experimentació contemporània.

El programa vol incorporar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s’enfronta el sector cultural-creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica.

El programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l’abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d’un programa de tallers, jornades, sessions tècniques, visites a projectes i institucions, etc., per dotar d’eines d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió).

El projecte també impulsa tres laboratoris d’innovació basats prioritàriament en l’ús i aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d’espectacles de mapping de gran format.

Durant tot el programa, d’abril a juny, es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per la creació artística. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals  i s’ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

Més informació i inscripcions del projecte Aquí

 

 

l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva-organitza-una-formacio-comarcal-de-premonitors-i-premonitores-de-lleure Un total de 18 municipis i més de 100 persones joves han participat en aquesta formación organitzada per l’ens selvatà   La tercera edició...
dia-2-d-abril-les-dependencies-del-consell-comarcal-de-la-selva-romandran-tancades El dia 2 d'abril: Les dependències del Consell Comarcal de la Selva romandran tancades per Festa Local. Disculpeu les molèsties.
el-consell-comarcal-de-la-selva-us-desitja-una-bona-setmana-santa El Consell Comarcal de la Selva us desitja una Bona Setmana Santa
un-total-de-16-municipis-tenen-delegat-el-servei-de-prevencio-d-incendis-al-consell-comarcal-de-la-selva L’ens selvatà ha donat a conèixer els resultats del 2023 en una trobada que ha fet amb els mitjans, aquest divendres al matí a la població de...
un-grup-d-alumnes-de-santa-coloma-exploren-el-seu-futur-a-l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva Alumnes dels cicles formatius de grau grau mitjà i superior de Santa Coloma de Farners visiten l’Oficina Jove de la Selva com a part del projecte “Pack...
santa-coloma-de-farners-acull-1-000-esportistes-a-la-final-nacional-de-cros-2024 La capital de la Selva va acollir 1.000 esportistes a la Final Nacional de Cros, el diumenge passat. Aquesta era la segona de la Final Nacional dels...
l-arxiu-comarcal-de-la-selva-celebra-el-seu-40e-aniversari Per l’efemèride es va encarregar un mural de gran format d’art urbà que s’ha pintat en la paret posterior de l’edifici, realitzat per l’artista...
el-consell-comarcal-de-la-selva-contracta-7-i-tria-per-gestionar-els-menjadors-escolars-de-sant-hilari-i-arbucies-fins-a-finals-de-curs   El passat 26 de febrer, l’empresa 7 i Tria va assumir la gestió del servei, subrogant les persones que hi treballaven i, per tant, amb un...
el-servei-de-creacio-d-empresa-del-consell-comarcal-de-la-selva-ha-ates-283-emprenedors-durant-el-2023 El servei de Creació d'Empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 267 emprenedors durant l'any 2023, segons ha informat aquest...
el-municipi-de-riudarenes-es-suma-al-projecte-vescomtat-de-cabrera El municipi de Riudarenes se suma al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. Un projecte que té com a objectiu posar en...
el-consell-comarcal-de-la-selva-celebra-el-dia-de-la-dona-amb-una-doble-jornada-d-activitat El Centre - Eix de Negoci acollirà una nova edició de l’Emprèn en Femení el dia 8 de març amb la participació de Cristina Cabañas, farmacèutica i...
l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva-presenta-els-resultats-de-l-any-2023   L'Oficina Jove de l'ens selvatà creix en projectes i accions consolidades amb èxit de participació   L'Oficina Jove del Consell...
el-municipi-de-vidreres-ha-programat-tota-una-serie-d-activitats-entorn-del-llegat-historic-i-patrimonial-vinculat-al-vescomtat-de-cabrera Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres durà a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial...
el-castell-de-montsoriu-protagonista-del-programa-numero-1000-d-en-guardia-de-catalunya-radio El programa “En guàrdia!” a la sala noble del castell de Montsoriu el dijous, dia 27 d’abril   "En guàrdia!" celebra els 1.000 programes...
el-consell-comarcal-de-la-selva-inicia-el-projecte-cultura-i-transformacio-digital La presentació es farà el dia 28 d’abril en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol “Connectem- al...
s-inauguren-les-obres-de-remodelacio-del-museu-etnologic-del-montsell-la-gabella El Museu Etnològic del Montseny, element clau de cohesió del territori Les obres de remodelació permeten al visitant descobrir nous espais que fins...
el-servei-de-creacio-d-empresa-del-consell-comarcal-de-la-selva-ha-ates-212-emprenedors-durant-el-2020 Les xifres del servei “són bones i si tenim en compte l’any que hem viscut amb la pandèmia de la COVID-19” ha assenyalat el màxim responsable de l’ens...
la-poblacio-de-brunyola-acollira-la-26a-edicio-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva Enguany, aquest esdeveniment s’ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de COVID-19   La Fira s’ha presentat...
un-terratremol-de-magnitud-3-9-amb-epicentre-a-prop-de-santa-coloma-de-farners Un terratrèmol de 3,9 graus d’intensitat a l’escala de Richter s'ha detectat quan passaven pocs minuts de tres quarts de tres de la tarda d'avui...
el-consell-comarcal-de-la-selva-s-adhereix-a-la-setmana-internacional-del-compost Enguany, se celebra entre el 3 i el 9 de maig de forma telemàtica amb l’objectiu d’informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el...
des-del-consell-comarcal-us-desitgem-un-felic-dia-de-la-mare Des del Consell Comarcal de la Selva us desitgem un Feliç Dia de la Mare.   Gaudiu d'aquest dia respectant les sortides permeses i...
l-area-de-benestar-social-del-consell-comarcal-segueix-treballant-per-poder-donar-resposta-a-les-families-de-la-comarca   Tant des dels Serveis Socials bàsics com els especialitzats, estem fent trucades a les persones i famílies més vulnerables,  per tal de...
darreres-mesures-de-prevencio-i-contencio Arran de les mesures preventives establertes davant l'evolució dels contagis del #CoVID19, es recomana no utilitzar presencialment els serveis del...
el-consell-comarcal-de-la-selva-ha-formalitzat-la-contractacio-de-34-persones-aturades-de-mes-de-30-anys-amb-el-programa-30-plus El Programa 30 Plus té com a objectiu la inserció laboral de persones desocupades de més de 30 anys   El programa és una iniciativa...
julia-barcelo-i-arnau-vilaplana-pubilla-i-hereu-de-la-comarca-de-la-selva-2019 L’alcalde de Breda, Dídac Manresa ha presidit l’acte juntament amb el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa També hi...
tret-de-sortida-del-projecte-itutambe-a-diverses-urbanitzacions-de-la-selva Aquesta setmana s’han iniciat els tallers de Maçanet de la Selva, Vidreres i Massanes El mes de setembre s’iniciaran els tallers de Sils, Santa...
consells-davant-els-incendis-forestals Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir...
una-quarantena-de-persones-assisteixen-a-la-3a-edicio-del-networking-de-caracters-artesans-i-creatius-startart2018-a-el-centre-eix-de-negoci El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, juntament amb la regidora de promoció econòmica, Teresa Garcia i el director del Centre...
consells-petards Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.