L’energia domèstica

El dia a dia de qualsevol família en una societat del benestar com la nostra comporta una important despesa energètica cada dia: calefacció, cotxe, ordinador, llum, aigua calenta, televisió, etc. Sense aquesta energia el nostre benestar es veuria greument afectat, però hem de tenir en compte que es tracta d’un be escàs, esgotable i que el seu ús té repercussió sobre el medi ambient.  Podem dir que l’energia és el motor que fa funcionar el món, de manera que quan més en depenguem, més vulnerables serem davant d’una possible crisi de subministrament.

Les famílies espanyoles som responsables del 30% del consum total d’energia del país.

Els desplaçaments en cotxe representen el 12% del consum energètic total d’Espanya.

Per tal de poder ser més eficients, en aquest apartat us facilitem alguns consells per estalviar energia a casa vostra i perquè conegueu fonts d’energia renovable que potser podeu instal·lar a les vostres llars. Seguint els consells que trobareu a cadascun dels apartats inferiors (actius properament), contribuireu a una millor gestió energètica i, alhora, la vostra economia familiar se’n veurà afavorida. Gran part de la informació que us facilitem la podeu trobar a la “Guía práctica de la Energía” de l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro de la Energía.

          Calefacció i aigua calenta

          Electrodomèstics i il·luminació

          Nova vivenda i rehabilitació

          Transport

          Residus

          Accedeix aquí a la guia sensera

 

Si teniu nens a casa, us animem a jugar al joc interactiu elaborat per l’ICAEN ”L’energia a casa, segueix-li la pista!“, que està adreçat a estudiants de tercer cicle d’educació primària i d’ESO i té per objectiu ser una eina d’aprenentatge, conscienciació i difusió del coneixement del bon ús de l’energia a casa.

Powered by WordPress | Designed by: theme for wordpress | Thanks to Tim McGraw Tour, Körkortsteori and Wicked Fort Lauderdale