www.selva.cat   Contactar
RSS

PRODAISA, nou col

El projecte SELWA suma un nou soci despr


La Universitat de Girona ha programat el IV Curs d’estiu de la Càtedra Martí Casals de medicina i salut en l’àmbit rural, que enguany estarà dedicat a Salut i aigua, balnearis i banys de mar i que es celebrarà els dies 13 a 15 de juliol.

 

El curs vol donar a conèixer el passat i el present del món balneari a Catalunya i a Espanya, sota una òptica multidisciplinar que abarca aspectes diversos com ara l’ús històric de les aigües termals, l’arquitectura balneària, la creació literària vinculada als balnearis, les aigües minerals, el turisme termal, els reptes de futur, etc.

Podeu trobar tota la informació del curs, programa i inscripcions en aquest enllaç.


Cent vint persones van participar a la sortida organitzada des de l’Ajuntament per tal de donar a conèixer les actuacions de recuperació de la vegetació autòctona que s’estan fent a la zona

La visita va estar guiada per membres de l’Observatori de la Tordera i de l’Associació pel Patrimoni Històric d’Hostalric que van descriure el patrimoni natural i la biodiversitat de la zona i també van explicar anècdotes referents a les “torderades” que havia patit Hostalric anys enrere quan la Tordera baixava amb força.

Els assistents a la visita també van rebre informació de primera mà sobre la importància de les actuacions de restauració que ha fet l’Ajuntament d’Hostalric per recuperar la vegetació autòctona de les ribes de la Tordera i de la riera d’Arbúcies en els trams hostalriquencs. La caminada va començar a la plaça dels Bous i va transcorre per indrets com el castell d’Hostalric, el Mas Bossom, les ribes del riu, les hortes, la Farga i el Molí.

Notícia original: Ajuntament d’Hostalric


Ara que comença a fer-se ben present la calor, fem un repàs de les reserves d’aigua als embassaments del nostre territori. En aquest moment, les reserves (en embassaments) de les conques internes de Catalunya se situen entorn dels 606 Hm3 (87% de la seva capacitat total). Si bé no s’assoleixen els 648 Hm3 que es comptabilitzaven l’any passat en aquestes mateixes dates, en canvi és cert que els valors actuals estan per sobre de la mitjana de la darrera dècada. Continuar llegint »


Es vol així garantir la demanda de la zona a la que dóna servei aquesta dessalinitzadora  (nord del Maresme i sud de la Selva) en els mesos que coincideixen amb la major activitat turística, especialment rellevant en aquest territori.

 

Continuar llegint »

Apunts anteriors »