Els agents telemàtics contractats pel Consell Comarcal de la Selva donen suport als ciutadans en les gestions electròniques

Aquelles persones que vulguin disposar del suport de l’agent telemàtic cal que demanin cita prèvia al seu municipi

 

Els agents telemàtics, contractats pel Consell Comarcal de la Selva, donen suport als ciutadans en les gestions electròniques o els tràmits de qualsevol administració o organisme públic. Aquestes onze persones s’han contractat en el marc de la convocatòria Treball i Formació 2023, en les línies MG52, DONA, PANP, PRGC, TRANS. 

Amb la contractació d’aquestes persones, amb perfil administratiu, es pretén donar resposta a les necessitats de les entitats locals en l’actual context de crisi. I és que una de les necessitats detectades ha estat la dificultat que tenen els ciutadans de la comarca de la Selva per apropar-se a l’Administració i realitzar tràmits electrònics. Per això, des de l’ens selvatà es va creure oportú acollir-se a aquest programa que, a més de donar resposta a les necessitats de molts ciutadans, donarà una oportunitat perquè aquestes persones que s’han contractat es reincorporin al món laboral durant un període de dotze mesos.

En molts casos, tal com ha explicat la consellera d’Ocupació, Marina Nicolàs ,moltes de les persones que participen en els programes que s’impulsen des del Servei d’Ocupació tenen l’oportunitat de continuar treballant en l’Administració durant un llarg període de temps i fins i tot, en alguns casos, acaben consolidant el seu lloc de treball. L’objectiu d’aquests programes és, sens dubte, la creació de llocs de treball per a les persones de la comarca, i en aquest cas explícitament, a més, es pretén que aquestes persones donin suport als ciutadans en tot tipus de gestions electròniques.

Les principals tasques que realitzen aquestes persones són de suport a la ciutadania, especialment a col·lectius vulnerables, en les gestions de tràmits telemàtics, gestió de tràmits referents a l’ensenyament a distància i serveis digitals d’ús quotidià. Així mateix, impulsen i donen suport a la tramitació de l’IDCAT, i al registre en espais de salut digitals, i en plataformes i xarxes socials.

Aquelles persones que vulguin disposar del suport de l’agent telemàtic cal que demanin cita prèvia al seu municipi.

Com a punt final cal afegir que les 11 persones contractades rebran una formació, en el marc del programa, de 65 hores en Internet, xarxes socials i dispositius digitals i gestió del temps per realitzar la feina de forma exitosa.

Els municipis que disposen d’agents telemàtics són Tossa de Mar, Sils, Santa Coloma de Farners (Serveis Socials), Riells i Viabrea, Caldes de Malavella, Amer, la Cellera de Ter, Anglès, Sant Hilari Sacalm, Vilobí i Riudellots de la Selva.

 

Aposta per la creació d'ocupació a la comarca de la Selva

La consellera d’Ocupació, Marina Nicolàs, ha destacat l'aposta de l'ens selvatà per aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva, i en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, Nicolàs, ha incidit en el bon resultat que el programa Treball i Formació ha tingut en els darrers anys, ja que en la major part dels casos moltes d'aquestes persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral. 

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i efectuat d’acord amb les condicions establertes al Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/4162/2022, de 27 desembre,

 

El Consell Comarcal de la Selva dóna el tret de sortida al programa Treball i Formació

El vicepresident 3r del Consell Comarcal de la Selva, Albert Sanz, i la consellera d’Ocupació, Marina Nicolàs ha donat la benvinguda als 30 treballadors

 

Hi participen un total de 30 treballadors

El vicepresident 3r del Consell Comarcal de la Selva, Albert Sanz, i la consellera d'Ocupació, Marina Nicolàs han donat la benvinguda als 30 treballadors que participen en el programa Treball i Formació aquest dijous, 26 d'octubre, al matí. En el transcurs dels  seus parlaments, Sanz i Nicolàs han incidit en l’oportunitat que tindran de poder treballar gràcies a aquest programa i els ha demanat que aprofitin aquest període de treball en què desenvoluparan projectes a diversos ajuntaments de la comarca.

En el marc d’aquest programa, que l’ens selvatà posa novament en marxa, s'hi incorporen persones que responen a perfils diversos, en l'àmbit de paleteria, pintura, agents telemàtics i auxiliars de la llar.

El programa Treball i Formació té com a objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d'inserció laboral. D’aquests 30 nous treballadors, un total de 17 desenvoluparantasques de paleteria i pintura en diversos municipis de la comarca, un total de 2 realitzaran tasques d'assistència domiciliària en coordinació amb els serveis socials de la comarca i 11 més realitzaran tasques d’auxiliar administratiu per donar suport al ciutadà en els tràmits electrònics amb l'administració o organismes públics, així com assessorament d’estalvi energètic a persones que es troben en situacions d'especial vulnerabilitat.

El vicepresident 3r del Consell Comarcal de la Selva, Albert Sanz, ha destacat una vegada més l’aposta que des de l'ens selvatà s’ha fet per aquests programes d’ocupació que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l'atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que aquests programes estan tenint en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes d'aquestes persones que participen en un programa d'aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

 

La Selva ja disposa del primer Pla Estratègic de l’economia social i solidària a la comarca

 

Un total de 13 ajuntaments i una vintena d’entitats selvatanes participen en l’elaboració del pla

El Consell Comarcal de la Selva i els ajuntaments d’Arbúcies, Blanes i Sant Hilari Sacalm han impulsat el primer Pla estratègic de l’economia social i solidària (ESS) de la comarca de la Selva. Aquestes darreres setmanes, l’ens selvatà i els ajuntaments que l’han impulsat han enllestit l’elaboració d’aquest Pla, que compta amb la participació de 13 ajuntaments i una vintena d’entitats selvatanes.

L’economia social solidària es basa en un ecosistema d’organitzacions que tenen un interès col·lectiu i/o general, un impacte social i ambiental positiu, i que aporten solucions a necessitats del territori en àmbits com l’habitatge, la mobilitat, la transició ecològica, l’acció comunitària, la lluita contra la pobresa, la perspectiva de gènere i intercultural, l’oci i l’esport, l’educació, la salut i l’alimentació, etc.

El Pla estratègic de la Selva neix de la voluntat conjunta d’aquestes quatre entitats d’implementar  polítiques públiques que posin en valor i enforteixin les organitzacions de l’economia social i solidària de la comarca, posant les persones i la vida al centre de la seva activitat econòmica i per sobre del lucre.

Procés participatiu amb més de trenta entitats de la comarca

Els treballs d’elaboració del pla van començar fa més d’un any, amb la creació d’un grup motor de l’ESS a la comarca, format pel Consell Comarcal i tres ajuntaments. Durant aquest temps, s’ha dut a terme un procés participatiu en què hi han pres part un total de 13 ajuntaments i una vintena d’entitats i organitzacions de l’economia social i solidària de la Selva.

Durant aquest procés, que ha estat tutoritzat per la  cooperativa Tandem Social, especialitzada en consultoria estratègica per la transformació social, i que ha comptat amb el cofinançament de la Diputació de Girona, s’han identificat més d’un centenar d’organitzacions de l’economia social i Solidària a la comarca i una quarantena d’iniciatives de política pública impulsades en aquest àmbit durant els darrers quatre anys.

La diagnosi conclou que, si bé existeix un teixit ampli i divers a la comarca i en els darrers anys s’han fet esforços per engegar polítiques en aquest àmbit, la majoria es troben en fase incipient i cal consolidar-les i, ampliar-les, i també cal garantir una visió conjunta i a llarg termini en l’àmbit comarcal.

Per això, entre la trentena d’accions que preveu el pla, destaquen la formació i l’assessorament al voltant de l’economia social i solidària per a diferents col·lectius de la comarca; la difusió i el vincle de l’ESS amb l’àmbit educatiu; l’impuls de projectes  de col·laboració entre administracions i organitzacions de l’ESS en sectors estratègics del territori; la contractació i compra pública responsable entre les administracions selvatanes; o la col·laboració amb la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

Creació de la Taula de Polítiques Públiques de l’ESS a la Selva

Una de les primeres actuacions que es duran a terme per posar en marxa el pla estratègic serà la creació de la Taula de Polítiques Públiques d’Economia Social i Solidària de la Selva, un espai de participació format per administracions i entitats de l’ESS de la comarca, i que ha d’esdevenir el principal referent a l’hora d’implementar el pla.

La taula es constituirà formalment les properes setmanes, i està previst que les primeres accions del pla es comencin a desenvolupar passat l’estiu i que aquestes es vagin implementant de forma progressiva durant els propers anys.

 

Un total de 25 persones participen a la primera edició de l'Speed Dating, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva

La primera edició de l’Speed Dating al Foodlab de Riudellots ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps


En una jornada de selecció de professionals interessats a treballar en el sector de la indústria

 

Un total de 25 persones han participat a la primera edició de l’Speed Dating comarcal que s’ha celebrat aquest dimarts, 11 de desembre al Foodlab de Riudellots de la Selva. Aquests candidats s’han pogut donar a conèixer a quatre empreses (Radiadores Cerezo, Tekinox, Concentrol i Electer).


La benvinguda a aquesta primera edició ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. Ambdós han estacat la bona feina que s’està fent des de fa temps a la comarca de la Selva en l’ocupació i que han permès la incorporació de moltes persones a un lloc de treball. Per això, van veure amb molt bons ulls organitzar una jornada de selecció de professionals per al sector de la indústria era una molt bona iniciativa, i més tenint en compte el gran nombre d’indústries que hi ha a la comarca, han assenyalat Balliu i Roura.

Per arribar a la jornada d'aquest dimarts 11 de desembre al Foodlab de Riudellots es va fer una preselecció de participants per tal d'ajustar les especialitats dels candidats a les demandes que prèviament van comunicat les empreses. Per aquest motiu, l'Speed Date ha estat específic per el sector Industrial, per optimitzar al màxim l'aprofitament de les entrevistes per part dels candidats i les empreses.

Els representants de les empreses han pogut conèixer candidats de diferents perfils professionals que tenen dificultats per trobar (operaris especialistes, tècnics, mecànics, electrònics, soldadors, enginyers...), i els candidats han pogut exposar durant 2 minuts qui son, detallant quina és la seva especialitat, les seves habilitats i destreses, amb l'objectiu de captar l'atenció perquè els tinguin en compte per futures incorporacions.

Les entrevistes s'han desenvolupat de la següent manera: els entrevistadors de les empreses esperaven en taules numerades els candidats, i els candidats estaven agrupats per grups de 5 persones; tots els candidats passaven per totes les taules per fer la seva presentació durant 2 minuts. Un cop finalitzada la ronda d'entrevistes començava el grup següent, així cada ronda durava aproximadament 15 minuts, i s'han fet un total de 5 rondes d'entrevistes. L'acte d'avui ha estat força dinàmic tot i l'estona d'espera que alguns candidats han tingut fins que ha arribat el seu torn per fer l'entrevista.

La jornada s'ha tancat amb un una trobada més informal entre candidats, empreses i organitzadors per acabar de comentar alguns aspectes que no han tingut temps de tractar durant les entrevistes i en la que també hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés.

Tot i que és d'hora per fer balanç de resultats, i que l'objectiu no era tancar contractes durant la jornada, tant candidats com empresaris han fet una molt bona valoració de la jornada i estan convençuts que d'aquesta trobada en sortiran contractes i col•laboracions.

La primera edició de l’Speed Dating ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps: els candidats en un únic matí han tingut l’oportunitat de parlar amb unes quantes empreses i les empreses han pogut entrevistar unes quantes persones que ja havien superat prèviament un procés de selecció i que, per tant, disposen ja de les habilitats que necessiten.


A la comarca de la Selva, el sector de la indústria té un pes molt important. Per això és va creure oportú organitzar el primer Speed Dating dedicat al sector de la indústria

 

Jornada de Prevenció i Mediació Comunitària a la capital de la Selva

Aquesta jornada l’organitzen el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners

 


La capital de la Selva acollirà una Jornada de Prevenció i Mediació Comunitària: La comunitat com a gestora de conflictes, el pròxim divendres 28 de setembre. La sessió es farà a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

El Programa de Prevenció i Mediació Comunitària pretén contribuir a estimular una cultura i iniciatives de participació ciutadana en la resolució dels conflictes que presenten els adolescents i els joves. Les estratègies d’actuació preventiva poden afavorir la seva integració i transformar les seves relacions amb els altres grups socials i les institucions comunitàries.

Un model comunitari de resolució de conflictes requereix la participació activa de la comunitat en general i de les persones afectades pels conflictes en particular. Es potencia la idea que l’escola, la família i els diferents grups de la comunitat són responsables i poden regular la majoria dels conflictes que els afecten.

Els adolescents i els joves en el seu procés d’incorporació a la comunitat pertorben, tot sovint, la convivència. Correspon a la comunitat actuar educativament per a què aquesta incorporació la puguin fer de forma responsable.

El diàleg i la reparació de danys són dues maneres constructives d’abordar els conflictes. A la comarca de la Selva fa molts anys que es treballa en aquest sentit i ara es proposa una reflexió conjunta en profunditat. Aquesta reflexió ha de permetre identificar noves alternatives de gestió dels conflictes que millorin la convivència en els municipis.

Aquesta Jornada està destinada a regidors i regidores, tècnics i tècniques i professionals que treballen en l’àmbit municipal, comarcal o autonòmic a la Selva o altres comarques properes i que estan vinculats a polítiques juvenils d’àrees com l’educació, els serveis socials, joventut i espais joves, cossos de seguretat, justícia, immigració, cultura, entre altres. En definitiva, a totes aquelles persones interessades en el Programa de Prevenció i Mediació Comunitària amb Joves.

La inauguració de la sessió anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí.

Aquesta jornada s’iniciarà amb una ponència: La gestió del conflicte en l’àmbit municipal,a càrrec de Xavier Jiménez, responsable dels Serveis Municipals de Mediació del Prat de Llobregat. Seguidament hi haurà diversos tallers i un debat on s’aprofundirà en com respondre davant d’una situació de conflicte i es parlarà d’aspectes com: Quin és el conflicte? Des d’on pensem les intervencions amb joves? Quin rol juga el professional? Què fa preventives les intervencions?

Seguidament hi haurà unes conclusions dels tallers a càrrec dels coordinadors.

La cloenda la farà el cap del departament d’Atenció a les Persones, Joan Busquets, i el cap del servei de Suport a l’Execució Penal dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Joaquim Asso.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.