Reunió de seguiment i coordinació Tourdera a Montseny

En aquestes reunions, que tenen lloc periòdicament amb els 18 ajuntaments participants en ell projecte, es donen a conèixer totes les actuacions efectuades en els darrers mesos, així com es proposen les actuacions per al proper any

La reunió es va fer a Montseny el passat divendres 19 de gener

El municipi de Montseny va acollir la reunió anual de seguiment i coordinació del projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”, el divendres passat, 19 de gener.

La reunió es va iniciar amb la intervenció de l’alcaldessa de Montseny, Núria Masnou, que va donar la benvinguda als assistents al municipi i va destacar la importància del sector turístic en un entorn com el Montseny, on tradicionalment el sector primari era el dominant, i on el desenvolupament d’aquest sector turístic ha de ser amb respecte a l’entorn i a aquests sectors tant importants. Seguidament va intervenir la consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Sra. Jennifer Pérez, que va destacar el paper de la Tourdera com un producte turístic que ha estat gestat i és possible gràcies a la participació dels 18 ajuntaments implicats.

A continuació, el tècnic del projecte Tourdera, Marc Corominas, va procedir a explicar les principals actuacions realitzades en el marc del projecte durant l’any 2023, segons consten a les tasques del conveni signat entre tots els participants en el marc del projecte. A la reunió es va destacar com en el darrer any es varen iniciar actuacions tant importants com involucrar l’empresariat a la ruta, o millorar el compte de la Tourdera al Wikiloc, per fer que la ruta fos més visible i que els usuaris tinguin més facilitats per seguir-la.

Durant el torn obert de paraula, entre d’altres aportacions, es va debatre sobre la possibilitat de crear una variant de la Tourdera entre el poble de Sant Esteve de Palautordera i de Montseny, que implica també el terme municipal de Fogars de Montclús. Aquesta serà, també, una actuació a tenir en compte aquest 2024, que esperem que els usuaris de la ruta puguin gaudir ben aviat.

En aquestes reunions, que tenen lloc periòdicament amb els 18 ajuntaments participants en el projecte, es donen a conèixer totes les actuacions efectuades en els darrers mesos, així com es proposen les actuacions per al proper any.

En l’edició d’enguany, el lloc escollit per a la reunió de seguiment del projecte Tourdera ha tingut lloc al poble de Montseny, el municipi que va veure néixer la ruta, ja que va ser el primer en senyalitzar-la, concretament des del naixement de la Tordera (Font Bona) fins al poble. Malgrat que al finalitzar la reunió estava previst fer un petit tram de la ruta amb tots els assistents, la tant esperada pluja va fer suspendre la caminada.

L’Associació de Turisme “La Selva, Comarca de l’Aigua” nomena Jennifer Pérez nova presidenta

 

La nova junta està formada per membres tant del sector públic com del privat i hi estan representades totes les zones de la Selva

 

L’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua ha nomenat Jennifer Pérez nova presidenta d’aquesta entitat. Pérez va ser nomenada presidenta en la darrera assemblea extraordinària de socis i sòcies, que es va celebrar el passat 14 de novembre a la seu institucional del Consell Comarcal de la Selva.

En el transcurs d’aquesta assemblea extraordinària de socis de l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua es va fer prèviament la presentació de candidatures i, posteriorment, es va nomenar el president i els membres de la nova junta d’aquesta entitat. Des de l’inici, l’actual consellera de Turisme, Jennifer Pérez, ja va donar a conèixer la seva intenció de presentar-se com a candidata per a presidir l’Associació.

En el transcurs de la presentació de candidatures, Pérez va explicar a tots els assistents que a l’hora d’escollir els representants per formar la nova junta havia pensat en membres tant del sector públic com del privat i havia mirat que hi hagués representació de totes les zones de la Selva: Montseny-Guilleries, Costa Brava, plana selvatana i Ter - Brugent. Després de la votació i la proclamació de Jennifer Pérez com a nova presidenta, aquesta va encoratjar tots els assistents a treballar plegats per tal que la Selva esdevingui una marca turística pròpia i de qualitat.

Jennifer Pérez estarà acompanyada per Lluís Martí Barnés com a vicepresident 1er; Maria Dolors Gonzàlez com a vicepresidenta 2a; Lluís Campmajó, com a secretari, i per l’Enric Dotras com a tresorer, juntament amb cinc vocals més: Maria Rosa Vila Lídia Campeny, Carme Salamaña, Marcelino Gòmez i Montserrat Pujolràs, constituint així una nova junta pels propers anys 2023-2027.

 

 

 

Projecte FEDER “Els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva”

L’operació FEDER “Els camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva” té per objecte crear un model turístic que connecti el litoral i l’interior de la comarca. Per fer-ho, el projecte planteja un model turístic de qualitat, menys estacional i més genuí, el que fa necessari el plantejament de noves estratègies basades en l’explotació de recursos turístics materials i immaterials de la comarca.

Concretament, aquesta operació FEDER crearà les condicions per explorar diversos elements que tenen a veure amb la potenciació d’un turisme interior i en la posada en valor de diferents elements històrics, culturals i naturals. En definitiva, el projecte planteja el desenvolupament d’un producte turístic vinculat al patrimoni històric, cultural i religiós a la comarca, que beneficiï tant els visitants com als residents, utilitzant com a element vertebrador de la proposta el pas de del camí de Sant Jaume per diferents indrets de la comarca.

Durant el desenvolupament de l’operació FEDER es promourà la difusió i recuperació de l’històric traçat del Camí de Sant Jaume al seu pas per la Selva, permetent el foment d’activitats turístiques basades en un turisme de caràcter esportiu molt vinculat al cicloturisme, el senderisme i a les activitats eqüestres.

Objectius

Els objectius principals de l’operació plantejada són:

- Generar una proposta conjunta i potent per atraure nous públics interessats en un turisme cultural i natural

- Aconseguir posicionar la comarca de la Selva com a destinació de referència, seguint les tendències i demandes del mercat, que s’encaren a un turisme més segmentat i sostenible i destins amb una oferta turística renovada i de qualitat, més diversificada i desestacionalitzada.

- Posar en valor el patrimoni i els seus recursos globals més enllà de les zones litorals

- Crear un nou producte turístic amb els recursos existents, identitaris i singulars des del punt de vista natural, històric i turístic., per tal de diversificar l’oferta turística de la comarca i afavorir la creació de nous llocs de treball

Eixos d’actuació:

Per a aconseguir un impacte turístic positiu, el projecte s’estructura principalment en tres eixos d’actuació:

- Crear les condicions per a propiciar l’acollida de visitants i de centres d’interpretació històrico-cultural del pas del camí de Sant Jaume.

- Adequació i senyalització dels principals elements distintius al llarg del recorregut del Camí de Sant Jaume així com dels principals elements patrimonials.

- Promoció i difusió del territori a través del camí de Sant Jaume.

Actuacions:

Les actuacions concretes a realitzar són:

  1. Redacció de projectes, direcció d'obra i construcció d'espai municipal destinat a centre d'interpretació i acollida turística Riudellots de la Selva.
  2. Redacció de projectes, direcció d'obra i reforma i adequació de Can Torronet a Vidreres per a l'implementació d'un centre d’interpretació i allotjament
  3. Senyalització dels camins de Sant Jaume a la comarca de la Selva
  4. Pla de comunicació FEDER
  5. Pla de comunicació i màrqueting

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 802.540,22€.

 

Producte Turístic Cultural Vescomtat de Cabrera

PROJECTE FEDER PRODUCTE TURÍSTIC-CULTURAL VESCOMTAT DE CABRERA

El vescomtat de Cabrera fou una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins el segle XIX, que s’estenia per la major part de l’actual comarca de la Selva i per algunes àrees del Maresme, el Vallès Oriental i Osona. Durant molts segles va funcionar com un veritable estat, amb la seva administració, la seva fiscalitat i fins i tot el seu propi exèrcit.

El Vescomtat ha deixat un ric llegat patrimonial estès per tot el territori amb castells, cases fortes, nuclis antics, monestirs, centres de culte..., i una gran quantitat d’històries, intrigues i traïcions vinculades a una de les nissagues amb més renom de la noblesa catalana i a un personatge clau, que fou Bernat II de Cabrera.

 

L’operació FEDER “Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera” està dirigida a estructurar una proposta de caire cultural i turístic al voltant del llegat patrimonial i del relat històric del vescomtat de Cabrera.

Objectius:

Estructurar el producte turístic cultural vescomtat de Cabrera

  • Posar en valor el patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera
  • Generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis.
  • Promoure l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al vescomtat.

Actuacions:

  1. Conceptualització: selecció d’elements clau, definició del relat global i de cada element, imatge de la marca producte.
  2. Valorització d’elements de patrimoni material i immaterial: senyalització d’elements i localitzacions, disseny d’itineraris, interpretació virtual.
  3. Adequació d’espais interpretatius:
    1. Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera al castell de Montsoriu
    2. Centre de Divulgació i Investigació de la Batllia de Montsoriu (Arbúcies)
    3. Espai de divulgació del paper d’Hostalric dins del vescomtat de Cabrera
  4. Integració de l’oferta existent: portal web (promoció i comercialització) del vescomtat de Cabrera i integració de l’oferta ja existent al portal
  5. Creació d’oferta complementària: desenvolupament de nous productes, experiències i serveis en col•laboració públicoprivada.
  6. Marquèting, promoció i suport a la comercialtizació: edició de materials gràfics i multimèdia, accions promocionals i de comercialització, incorporació del producte a l’estratègia turística territorial.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 809.595,36 €.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.