El Consell Comarcal de la Selva posa en marxa una nova campanya destinada a la identificació i el cens d'animals de companyia a diversos municipis de la Selva

Els municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’OnyarEl Consell de la Selva ha posat en marxa una nova campanya destinada a fomentar la identificació i el cens d’animals de companyia a quatre municipis de la comarca, concretament a Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar. Aquesta nova campanya, que es fa conjuntament amb els ajuntaments, la Diputació de Girona i diversos centres veterinaris, es realitza durant dues setmanes, concretament del 17 al 30 de setembre. Els centres veterinaris que hi col•laboren són Vetus Veterinària, Montsalut i Centre Veterinari Onyar

Després de l’èxit que han tingut les campanyes d’identificació i de cens d’animals de companyia en la majoria de poblacions selvatanes, des de l’ens comarcal s’ha vist amb molt bons ulls realitzar una nova campanya per tal de donar continuïtat a la tasca que es va iniciar ja fa uns quants anys i que va tenir una molt bona resposta per part dels propietaris dels animals de companyia de la comarca que encara no havien implantant el microxip a les seves mascotes.

Aquesta campanya en aquests quatre municipis es va iniciar aquest dilluns 17 setembre i s’allargarà fins al pròxim dia 30 d’aquest mes. En total, i amb l’objectiu de facilitar al màxim la gestió, s’han determinat un total de 4 punts d’identificació repartits pels municipis de Caldes de Malavella, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Vilobí d’Onyar.

Amb tot, aquelles persones que ho desitgin i no siguin d’aquests municipis també s’hi podran acollir, ja que és oberta a tots els propietaris de gossos, gats i fures residents a la majoria de municipis de la comarca de la Selva (podeu veure la llista de municipis adherits al CAAS a www.selva.cat/caas).

En l’edició de l’any passat, la campanya que va posar en marxa el Consell Comarcal de la Selva va permetre la identificació i el registre censal d’un total de 2.000 mascotes. En l’edició d’aquest any la principal novetat és la col•laboració dels centres veterinaris locals.

Si bé és cert que la legislació catalana vigent en protecció d’animals estableix clarament l’obligatorietat d’identificar i censar els animals, actualment més d’un 70 per cent dels gossos i d’un 90 per cent dels gats no estan registrats. Els ajuntaments estan molt sensibilitzats amb aquest incompliment i tenen previstes actuacions d’inspecció i l’obertura de sancions als propietaris que no identifiquin i donin d’alta les seves mascotes. Per aquest motiu, els ajuntaments de la comarca de la Selva i el Consell han posat en marxa novament una campanya per tal de donar el màxim de facilitats a tothom per regularitzar la situació.


Les campanyes han tingut fins ara molt bona rebuda per part dels propietaris de les mascotes que, de forma excepcional, han pogut identificar la seva mascota gratuïtament i sense desplaçar-se del seu municipi. En aquest sentit, des del Consell s'ha volgut destacar l’elevat nombre d’animals que es varen regularitzar l’any passat.

Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la identificació i el registre de les mascotes, accions que, tot i ser d'obligat compliment segons la Llei de protecció dels animals i les ordenances municipals, encara són desconegudes per bona part de la ciutadania.


I és que, tal com ha recordat el mateix conseller de Sostenibilitat, cal tenir present que cada any el Servei Comarcal recull entre 600 i 700 gossos, i un 70% no estan identificats i un 90% no estan registrats al cens municipal. Per això, cal continuar insistint en campanyes com les que s’estan duent a terme a les diverses poblacions de la Selva.

 

Setmana Europea de la Mobilitat

Sota el lema «Combina i mou-te!», la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) 2018, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, promou la utilització de diferents modes de transport segons el tipus de desplaçament.
Del 16 al 22 de setembre s’organitzaran més de 700 activitats. Caminades, pedalades, i dinàmiques sobre qualitat ambienta
l, per apropar formes de transport més sostenible, segur i saludable enfront del vehicle privat, com el Dia sense cotxes.


Al capdavant d’Europa
Hores d’ara, Catalunya se situa en segona posició, darrera d’Àustria, en nombre d’adhesions d’ajuntaments. Ha obtingut 413 adhesions, de les quals 286 són d’ajuntaments. A més, un 81% dels municipis de més de 10.000 habitants s’hi han adherit.
Fums i soroll
Sis municipis faran una campanya de control de vehicles bruts; s’organitzaran visites a diferents estacions de la xarxa de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica a Mont-roig del Camp; diverses unitats mòbils de vigilància de la contaminació atmosfèrica es trobaran repartides a vuit municipis; i cinc més prendran consciència sobre el soroll amb l’activitat “Quin soroll fem?”.
Més de 1.100 mesures permanents
Les mesures permanents són aquelles accions que els organismes adherits mantenen més enllà de la Setmana. Les més habituals són:
• Millora de l’accessibilitat –creació de rampes per a cadires de rodes, rebaixada de voreres, ampliació de voreres, etc.–;
• Creació o ampliació dels itineraris i zones de vianants, millores de les seves infraestructures, ampliació o creació de noves vies verdes, etc.
• Promoció de l’adopció de plans de mobilitat sostenible per a col•legis, llançament de campanyes de sensibilització, elaboració de materials educatius, accés restringit al centre de la ciutat de manera permanent, etc.
• Mesures relacionades amb la distribució de mercaderies, noves formes d’ús racional del cotxe, moderació del trànsit i sistemes de control d’accés, transport públic, noves instal•lacions per a bicicletes.
• Enguany també s’hi ha afegit la instal•lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, introducció de bicicletes de càrrega o prova de vehicles automatitzats.

 

El Consell Comarcal de la Selva aposta per la formació per afrontar la transició energètica

L'acte s’emmarcava dins de les activitats programades per la Setmana de l’Energia 2018, que té com a lema principal, la transició energètica
 

El Consell Comarcal de la Selva ha organitzat aquest passat divendres 22 de juny la sessió tècnica: “Foment de l’autoconsum fotovoltaic i el vehicle elèctric en l’àmbit municipa”l. Aquesta jornada, organitzada a través de l’Agència Comarcal de l’Energia, tenia com a objectiu posar a disposició de tècnics i responsables municipals informació relativa a les novetats en autoconsum fotovoltaic i en la mobilitat elèctrica.


L'acte s’emmarcava dins de les activitats programades per la Setmana de l’Energia 2018, que té com a lema principal la transició energètica.
El Consell Comarcal de la Selva, a través de l’Agència Comarcal de l’Energia, ha organitzat la jornada per posar a disposició de tècnics i responsables municipals informació relativa a les novetats en autoconsum fotovoltaic i en la mobilitat elèctrica.

La primera sessió, sobre l’autoconsum fotovoltaic, ha repassat el marc normatiu actual, posant èmfasi en que aquest model és legal i viable i que s’ha d’anar estenent com en d’altres països europeus, sobretot els nòrdics, que en són els pioners malgrat que no disposen de tantes hores de radiació solar com en el nostre territori. Per altra banda ha explicat els tràmits que ha de passar qualsevol usuari per a legalitzar la instal•lació d’autoconsum i ha plantejat als representants municipals una simplificació dels tràmits i documentació necessària per alleugerir el procés, tant pel que fa a terminis com econòmicament. Mentre els ajuntaments no donin aquestes facilitats, els ciutadans no s’adheriran a aquests sistemes. Com a conclusió, es recomana simplificar els tràmits i els costos associats i regular bonificacions fiscals tant en l’impost de béns immobles (IBI) com en l’impost de la construcció (ICIO).

La segona sessió s’ha centrat en el vehicle elèctric, passant per les normatives existents, els tipus d’infraestructures i les propostes de futur. L’objectiu principal és dotar els principals eixos viaris perquè totes les persones usuàries puguin carregar els seus vehicles en qualsevol punt del territori català. La importància d’incrementar les infraestructures i disposar d’una bona xarxa farà incrementar que els ciutadans s’acullin a l’adquisició d’aquest tipus de vehicle.


L’Agència Comarcal de l’Energia ha apuntat, a la cloenda de l’acte, que una de les funcions que executarà serà el suport i acompanyament als municipis en la consecució d’aquests objectius, començant per l’assessorament en la redacció d’una proposta d’ordenança municipal orientada al foment de l’autoconsum i la mobilitat elèctrica als habitants dels municipis de la comarca.
 

El Consell Comarcal de la Selva organitza una jornada en el marc de la Setmana de l'Energia


Aquesta sessió es farà el pròxim divendres 22 de juny al matí a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva


El Consell Comarcal de la Selva ha organitzat una jornada que té com a objectiu facilitar eines als ajuntaments per implantar i promoure l’autoconsum, a través d’energia fotovoltaica, i fomentar la mobilitat elèctrica. Aquesta jornada, que s’emmarca dins la Setmana de l’Energia, està dirigida a tècnics municipals i responsables dels ajuntaments.
La sessió s’iniciarà a les deu del matí amb una benvinguda i presentació i, seguidament, es farà la sessió inaugural: “Foment de l’autoconsum fotovoltaic, a càrrec de Toni Campaña, de l’Institut Català de l’Energia. En el transcurs de la selva intervenció, parlarà del marc normatiu, dels tràmits municipals amb la companyia elèctrica i amb l’ICAEN, de la promoció i el suport des de l’ICAEN, de la taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic a Catalunya i de la línia de subvencions.


En la segona part, Miguel Àngel Escobar, també de l’ICAEN, parlarà sobre l’Estratègia d’impuls elèctric a Catalunya i sobre les infraestructures de connexió a la xarxa. els punts de recàrrega, tecnologies disponibles, autoconsum fotovoltaic i vehicle elèctric, línia de subvencions.

La sessió es clourà amb una taula rodona amb els ponents i un torn de preguntes obert als assistents. Aquelles persones que vulguin apuntar-s’hi només cal que enviïn un correu electrònic i confirmin la seva assistència a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 

Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes s'uneixen al pla integral d'Ecovidrio per augmentar el reciclatge de vidre a l'estiu

 

Més de 500 establiments hotelers de la línia de costa de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes participaran a la campanya 'Toma nota, recicla vidrio'

La iniciativa s'ha presentat aquest matí amb el suport de Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya juntament amb els representants dels municipis

La col•laboració de l'hostaleria, que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d'un sol ús, és clau per augmentar la taxa de reciclatge

● Ecovidrio realitzarà més de 2.000 visites d'informació i sensibilització als professionals hotalers i instal•larà 29 contenidors nous per facilitar el reciclatge d’envasos de vidre

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d’envasos de vidre, posa en marxa un pla integral per incrementar el reciclatge d'aquests residus als establiments hostelers de la costa mediterrània. En aquesta edició, els municipis catalans de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes s'uneixen a la campanya amb l'objectiu d'augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre, a través del contenidor, respecte a l'estiu de l'any anterior.


La iniciativa s'ha presentat aquest migdia a Lloret de Mar en un acte que ha comptat amb l'assistència del director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; el regidor de Medi Ambient de Tossa de Mar, Francesc Nadal; el tinent d'alcalde i responsable del Servei de Neteja i Recollida de Residus de Blanes, Nicolàs Laguna i el director d'Operacions d'Ecovidrio, José Fuster.


L'estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre. L'impacte del turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hoteler, impliquen que al llarg d'aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d’envasos de vidre de tot l'any. A més, la col•laboració del sector hoteler és clau ja que genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d'un sol ús.

'Toma nota, recicla vidrio': una iniciativa per a l'hosteleria sostenible


La campanya 'Toma nota, recicla vidrio' arribarà a 506 establiments hostelers de la línia de costa de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar. Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 2.000 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, la entitat instalarà un total de 29 nous contenidors. Així mateix, lliurarà uns 500 cubs per facilitar el transport dels residus de envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seva posició en el rànquing a través del web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d’envasos de vidre i que obtinguin major puntuació rebran com a premi una classe magistral amb un reconegut xef amb tres estrelles Michelin.

Per mobilitzar la ciutadania, Ecovidrio decorarà 29 contenidors 25 a Lloret de Mar, 4 a Tossa de Mar-, amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà als municipis que superin el repte d'incrementar el reciclatge d’envasos de vidre un reconeixement.

El reciclatge d’envasos de vidre es consolida com un element essencial en la lluita contra la sobreexplotació dels recursos i el canvi climàtic. En aquest sentit, la col•laboració d'ajuntaments, entitats locals i administracions públiques en general serà clau per garantir la transició cap a l'economia circular.

Els municipis de Lloret de Mar, Tossa de Mar i Blanes assumeixen el repte d'incrementar el reciclatge d’envasos de vidre i, en cas de complir les previsions, aconseguiran:
- Evitar les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 190 vehicles durant 1 any.
- Evitar l'extracció de 1.300 tones de matèries primeres de la naturalesa.
- Esgoten 2.540 MWh d'energia en la fabricació de nous envasos.

20 anys reciclant envasos de vidre


Els orígens del reciclatge d’envasos de vidre es remunten a la dècada dels vuitanta amb l’arribada dels primers contenidors a Madrid i Barcelona el 1982. Després de l'aprovació dels envasos i residus de envasos en 1997 i el començament de les operacions el 1998 , Ecovidrio es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei públic, professional i al qual tenen accés tots els ciutadans. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d'acord amb els principis d'economia circular.

Catalunya va signar l'autorització per a l'inici de les operacions d'Ecovidrio el juliol de 1998. En aquestes dues dècades de col•laboració públicoprivada, el quilogram per habitant de residus d’envasos recopilats a Catalunya s'ha duplicat: ha passat d'uns 9.8 quilos per persona el 1998 als 20 kg / hab que es reciclen actualment.

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre. 8.000 empreses envasadores- més de 500 són catalanes- fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.