Un total de 25 persones participen a la primera edició de l'Speed Dating, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva

La primera edició de l’Speed Dating al Foodlab de Riudellots ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps


En una jornada de selecció de professionals interessats a treballar en el sector de la indústria

 

Un total de 25 persones han participat a la primera edició de l’Speed Dating comarcal que s’ha celebrat aquest dimarts, 11 de desembre al Foodlab de Riudellots de la Selva. Aquests candidats s’han pogut donar a conèixer a quatre empreses (Radiadores Cerezo, Tekinox, Concentrol i Electer).


La benvinguda a aquesta primera edició ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. Ambdós han estacat la bona feina que s’està fent des de fa temps a la comarca de la Selva en l’ocupació i que han permès la incorporació de moltes persones a un lloc de treball. Per això, van veure amb molt bons ulls organitzar una jornada de selecció de professionals per al sector de la indústria era una molt bona iniciativa, i més tenint en compte el gran nombre d’indústries que hi ha a la comarca, han assenyalat Balliu i Roura.

Per arribar a la jornada d'aquest dimarts 11 de desembre al Foodlab de Riudellots es va fer una preselecció de participants per tal d'ajustar les especialitats dels candidats a les demandes que prèviament van comunicat les empreses. Per aquest motiu, l'Speed Date ha estat específic per el sector Industrial, per optimitzar al màxim l'aprofitament de les entrevistes per part dels candidats i les empreses.

Els representants de les empreses han pogut conèixer candidats de diferents perfils professionals que tenen dificultats per trobar (operaris especialistes, tècnics, mecànics, electrònics, soldadors, enginyers...), i els candidats han pogut exposar durant 2 minuts qui son, detallant quina és la seva especialitat, les seves habilitats i destreses, amb l'objectiu de captar l'atenció perquè els tinguin en compte per futures incorporacions.

Les entrevistes s'han desenvolupat de la següent manera: els entrevistadors de les empreses esperaven en taules numerades els candidats, i els candidats estaven agrupats per grups de 5 persones; tots els candidats passaven per totes les taules per fer la seva presentació durant 2 minuts. Un cop finalitzada la ronda d'entrevistes començava el grup següent, així cada ronda durava aproximadament 15 minuts, i s'han fet un total de 5 rondes d'entrevistes. L'acte d'avui ha estat força dinàmic tot i l'estona d'espera que alguns candidats han tingut fins que ha arribat el seu torn per fer l'entrevista.

La jornada s'ha tancat amb un una trobada més informal entre candidats, empreses i organitzadors per acabar de comentar alguns aspectes que no han tingut temps de tractar durant les entrevistes i en la que també hi ha assistit el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés.

Tot i que és d'hora per fer balanç de resultats, i que l'objectiu no era tancar contractes durant la jornada, tant candidats com empresaris han fet una molt bona valoració de la jornada i estan convençuts que d'aquesta trobada en sortiran contractes i col•laboracions.

La primera edició de l’Speed Dating ha estat una bona manera de posar en contacte empreses i treballadors estalviant-los temps: els candidats en un únic matí han tingut l’oportunitat de parlar amb unes quantes empreses i les empreses han pogut entrevistar unes quantes persones que ja havien superat prèviament un procés de selecció i que, per tant, disposen ja de les habilitats que necessiten.


A la comarca de la Selva, el sector de la indústria té un pes molt important. Per això és va creure oportú organitzar el primer Speed Dating dedicat al sector de la indústria

 

Jornada de Prevenció i Mediació Comunitària a la capital de la Selva

Aquesta jornada l’organitzen el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners

 


La capital de la Selva acollirà una Jornada de Prevenció i Mediació Comunitària: La comunitat com a gestora de conflictes, el pròxim divendres 28 de setembre. La sessió es farà a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners.

El Programa de Prevenció i Mediació Comunitària pretén contribuir a estimular una cultura i iniciatives de participació ciutadana en la resolució dels conflictes que presenten els adolescents i els joves. Les estratègies d’actuació preventiva poden afavorir la seva integració i transformar les seves relacions amb els altres grups socials i les institucions comunitàries.

Un model comunitari de resolució de conflictes requereix la participació activa de la comunitat en general i de les persones afectades pels conflictes en particular. Es potencia la idea que l’escola, la família i els diferents grups de la comunitat són responsables i poden regular la majoria dels conflictes que els afecten.

Els adolescents i els joves en el seu procés d’incorporació a la comunitat pertorben, tot sovint, la convivència. Correspon a la comunitat actuar educativament per a què aquesta incorporació la puguin fer de forma responsable.

El diàleg i la reparació de danys són dues maneres constructives d’abordar els conflictes. A la comarca de la Selva fa molts anys que es treballa en aquest sentit i ara es proposa una reflexió conjunta en profunditat. Aquesta reflexió ha de permetre identificar noves alternatives de gestió dels conflictes que millorin la convivència en els municipis.

Aquesta Jornada està destinada a regidors i regidores, tècnics i tècniques i professionals que treballen en l’àmbit municipal, comarcal o autonòmic a la Selva o altres comarques properes i que estan vinculats a polítiques juvenils d’àrees com l’educació, els serveis socials, joventut i espais joves, cossos de seguretat, justícia, immigració, cultura, entre altres. En definitiva, a totes aquelles persones interessades en el Programa de Prevenció i Mediació Comunitària amb Joves.

La inauguració de la sessió anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí.

Aquesta jornada s’iniciarà amb una ponència: La gestió del conflicte en l’àmbit municipal,a càrrec de Xavier Jiménez, responsable dels Serveis Municipals de Mediació del Prat de Llobregat. Seguidament hi haurà diversos tallers i un debat on s’aprofundirà en com respondre davant d’una situació de conflicte i es parlarà d’aspectes com: Quin és el conflicte? Des d’on pensem les intervencions amb joves? Quin rol juga el professional? Què fa preventives les intervencions?

Seguidament hi haurà unes conclusions dels tallers a càrrec dels coordinadors.

La cloenda la farà el cap del departament d’Atenció a les Persones, Joan Busquets, i el cap del servei de Suport a l’Execució Penal dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Joaquim Asso.
 

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, dona la benvinguda als 56 treballadors del programa Treball i Formació

Realitzaran tasques diverses en l’àmbit forestal, l’assistència domiciliària, com a auxiliars administratius, així om feines de paleta, entre altres, en diversos serveis de l’ens comarcal


El màxim responsable de l’ens selvatà insta els treballadors del programa que l’aprofitin al màxim

 


El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha donat la benvinguda als 56 treballadors que participen en el programa Treball i Formació aquest dijous, 1 de febrer, al matí. En el transcurs del seu parlament, el màxim responsable de l’ens selvatà ha incidit en l’oportunitat que tindran de poder treballar gràcies a aquest programa i els ha demanat que aprofitin aquest període de treball en què desenvoluparan projectes a diversos ajuntaments de la comarca.


El passat dia 2 de gener, el Consell Comarcal de la Selva va incorporar un total de 23 treballadors en el marc del programa de Treball i Formació i aquest dijous, 1 de febrer, se n’han incorporat un total de 33 més. Aquest programa està destinat a persones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social, a persones perceptores de la Renda Mínima d'inserció i a dones a l'atur de molta llarga durada.


En el marc d’aquest programa, que l’ens selvatà posa novament en marxa, s’hi incorporen persones que responen a perfils diversos, que es formaran en l’àmbit forestal, jardineria, paleteria i pintura, en l' assistència domiciliària i també com a auxiliars administratius.


El programa Treball i Formació té com a objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral. D’aquests 56 treballadors contractats, un total de 13 desenvoluparan tasques forestals en diversos municipis de la comarca, 12 desenvoluparan tasques de paleteria i pintura, un total de 6 persones realitzaran tasqsues d'assistència domiciliària en coordinació amb els serveis socials de la comarca i 13 més realitzaran tasques de digitalització i gestió documental amb l'objectiu de la creació d'eines i la millora qualitativa dels registres utilitzats per tal d'apropar l'administració electrònica al ciutadà i posar la documentació a disposició pública.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat, una vegada més, l’aposta que des de l’ens selvatà s’ha fet per aquests programes d’ocupació –ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que aquests programes estan tenint en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes d’aquestes persones que participen en un programa d’aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

 

El president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, dona la benvinguda als 22 treballadors del programa Treball i Formació

Balliu insta els treballadors del programa que l’aprofitin al màxim

Realitzaran tasques diverses en l’àmbit forestal, d’assistència domiciliària i d’auxiliar administratiu, entre altres, en diversos serveis de l’ens comarcal

 

 

 

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha dirigit unes paraules a les persones que participen en el programa Treball i Formació aquest dijous, 18 de gener, al matí. El màxim responable selvatà ha incidit en el fet que una vegada finalitzada la formació, durant aquest primer mes és important que aprofitin aquest període de treballar que realitzaran desenvolupant projectes a diversos ajuntaments de la comarca.


El passat dia 2 de gener, el Consell Comarcal de la Selva va incorporar un total de 22 treballadors en el marc del programa de Treball i Formació i a finals d’aquest més té previst incorporar-ne 34 més. Aquest programa està destinat a persones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social.
En el marc d’aquest programa que l’ens selvatà posa novament en marxa s’hi incorporen persones que responen a perfils diversos, que s’han format en l’àmbit forestal, en l’assistència domiciliària i també com a auxiliars administratius.


El programa Treball i Formació té com a objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral. D’aquests 22 nous treballadors, un total de 13 desenvoluparan tasques forestals en diversos municipis de la comarca, un total de 5 realitzaran tasques d’assistència domiciliària en coordinació amb els serveis socials de la comarca i 4 més realitzaran tasques d’auxiliar administratiu al departament d’Atenció a les Persones, concretament en el servei d’habitatge, recepció i també a la unitat de serveis socials bàsics.


El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l’aposta que des de l’ens selvatà s’ha fet per aquests programes d’ocupació – ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diversos estan a l’atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que aquests programes estan tenint en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes d’aquestes persones que participen en un programa d’aquestes característiques es reincorporen al món laboral.

 

El Consell Comarcal de la Selva incorpora 22 treballadors en el marc del programa Treball i Formació


Realitzaran tasques diverses en l’àmbit forestal, d’assistència domiciliària i d’auxiliar administratiu, entre altres en diversos serveis de l’ens comarcal

El Consell Comarcal de la Selva ha incorporat un total de 22 treballadors en el marc del programa de Treball i Formació, aquest dimarts, 2 de gener de 2018. Aquest programa està destinat a persones majors de 45 anys aturades i no perceptores de cap prestació social.

En el marc d’aquest Programa que l’ens selvatà posa novament en marxa s’hi incorporen persones que responen a perfils diversos, que s’han format en l’àmbit forestal, en l’assistència domiciliària i també com a auxiliars administratius.

El Programa Treball i Formació té com objectiu ajudar a millorar l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral. D’aquests 22 nous treballadors, un total de 13 desenvoluparan tasques forestals en diversos municipis de la comarca, un total de 5 realitzaran tasques d’assistència domiciliària amb coordinació amb els serveis socials de la comarca i 4 més realitzaran tasques d’auxiliar administratiu al departament d’Atenció a les Persones, concretament en el servei d’habitatge, recepció i també a la unitat de serveis Socials Bàsics.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat l’aposta que des de l’ens selvatà s’ha fet per aquests programes d’ocupació – ja siguin Joves per l’Ocupació, Fem Ocupació o 30 Plus-, que han d’aconseguir una major inserció al món laboral a la comarca de la Selva i, en definitiva, la creació de nous llocs de treball per a aquelles persones que per motius diverses estan a l’atur. En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que aquests programes estan tenint en els darrers anys ja que en la major part dels casos moltes d’aquestes persones que participen en un programa d’aquestes característiques es reincoporen al món laboral.

 

Foto: Els 22 nous treballadors que contracte el Consell Comarcal, en el marc del Programa Treball i Formació han rebut la formació de prevenció de riscos laborals aquest dijous 28 de desembre al matí.

 


 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.