Consells preventius davant l'onada de fred

Cal que us mantingueu informats de les previsions del temps i de les instruccions que donin les autoritats. Si us heu de desplaçar, consulteu l'estat de la xarxa viària i les rutes a seguir:
Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)
Servei Català de Trànsit
Portal de la mobilitat
012 Atenció Ciutadana


Estigueu atents als vostres familiars o veïns que es trobin en situació de vulnerabilitat, especialment gent gran, perquè es protegeixin dels efectes del fred.
En situació d'emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, twitter, etc.).
Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.


A casa
Tingueu preparat un transistor, piles de recanvi, llanternes, aliments calòrics, combustible de calefacció i una farmaciola.
Cal que disposeu d’una reserva mínima de medicaments per a la gent gran i els malalts crònics i de tipus respiratori.
Davant d’un avís de baixada extrema de les temperatures, si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
No utilitzeu espelmes. Si és l’única alternativa, poseu-les en espalmatòries perquè no es tombin. Recordeu sempre d’apagar-les abans d’anar a dormir o en sortir de casa i eviteu que els nens les manipulin.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

Vigileu amb els aparells de calefacció:
Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:
• Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
• Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
• Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
• Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
• No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
Podeu trobar més informació a: Consells per evitar accidents amb aparell de calefacció
En cas d'urgència:
Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra.
Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

A l'exterior
Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
En dies d’onada de fred, eviteu que surtin al carrer els nadons, la gent gran i aquells que pateixin malalties respiratòries. Si cal que surtin a l’exterior, eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.
Protegiu-vos la cara i el cap. Tingueu a mà guants i bufanda. Eviteu l’entrada d’aire fred directa als pulmons.
No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior, si feu esforços físics intensos correu el perill de patir una lesió.


Si heu d'agafar el vehicle:
Feu-ho només si és imprescindible, eviteu desplaçar-vos de nit. Consulteu prèviament la informació meteorològica i l’estat del trànsit i seguiu els consells del Servei Català de Trànsit.
Porteu el dipòsit de combustible ple i cadenes, assegureu-vos que les sabeu col•locar.
Reviseu els pneumàtics, el líquid anticongelant, l’estat de les bateries, els llums i els frens.
Porteu també roba d’abric, un telèfon mòbil carregat i el carregador, aigua i aliments energètics.
Si viviu o us desplaceu a zones de muntanya, feu servir pneumàtics d’hivern.
A dins del cotxe, si teniu la calefacció engegada, deixeu una finestra entreoberta per renovar l’aire.
Conduint aneu amb compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar el cotxe. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles de les carreteres.

 

 

El Consell Comarcal de la Selva signa un conveni de col·laboració amb La Selva TV

La Selva TV donarà cobertura informativa als actes oficials del Consell Comarcal de la Selva

 

El canal digital ofereix els seus serveis a 25 municipis de la comarca


El Consell Comarcal de la Selva ha signat un conveni de col•laboració amb La Selva TV aquest dijous al matí. La signatura ha anat a càrrec del mateix president de l’ens selvatà, Salvador Balliu i dels gerents de La Selva TV, David Molero i Miquel Tomàs. D'aquesta manera, el canal digital es consolida com el mitjà audiovisual de referència a la comarca.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha mostrat satisfet ja que “un mitjà que doni cobertura informativa a la Selva, dona valor a la comarca”.

Per la seva banda, David Molero i Miquel Tomàs, gerents de La Selva TV han destacat que “la signatura del conveni de col•laboració amb el Consell Comarcal de la Selva representa una fita assolida i ens anima a seguir treballant en la mateixa línia i ampliar horitzons”.


La Selva TV és la primera televisió comarcal que emet íntegrament els seus continguts per internet. Amb més de 1.200 vídeos penjats a la xarxa des del setembre del 2015 i amb una mitjana de 8.500 visites diàries, amb pics d'11.000, a la pàgina web de laselvatv.cat, el canal digital ha arrelat al territori.

La programació de La Selva TV inclou actualitat informativa i espais com el Temps (amb Rafa Balaguer, col•laborador del programa Cuarto Milenio, amb Iker Jiménez, de La Cuatro), Converses a mig mandat (programa d'anàlisi sobre el transcurs de la legislatura amb els alcaldes de la comarca), L'entrevista (amb personatges rellevants a la comarca) o cobertures especials de Fires i Festes Majors.

Una de les característiques de la Selva TV és l'ús de les xarxes socials. Amb 4.760 seguidors a Facebook i 1.060 a Twitter, el canal digital informa a l'instant dels diferents esdeveniments als quals dona cobertura.

La SelvaTV té la seva seu a Hostalric i compta amb dues unitats mòbils. El canal digital forma part del grup Nosolomedia, una productora audiovisual que dona feina a vuit persones i que ofereix continguts a altres televisions com TV Tossa i que subministra habitualment imatges a TV3. Nosolomedia també dona cobertura, com a televisió oficial, a les eFires (les fires ecològiques de Catalunya) i és la televisió oficial de l'espectacle teatral de Fel Faixedas 'Bona nit, benparits!' i del Campus Melcior Mauri Costa Brava.

La productora està pendent d'obrir un altre televisió comarcal que emetrà íntegrament per internet.
 

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.