El Consell Comarcal de la Selva acull la segona reunió de la comissió de seguiment del Pla de sostenibilitat Turística en destinació la Selva interior

El Pla de sostenibilitat turística en destinació la Selva interior (PSTD), subvencionat amb 2.818.170 euros

 

Aquest projecte compta amb la participació de 14 municipis de la comarca i la col·laboració de l'Associació de Turisme la Selva i s’emmarca dins el Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, Component 14, del Pla de recuperació, transformació i resiliència d’Espanya

 

El Consell Comarcal de la Selva ha acollit la segona reunió de la comissió de seguiment del Pla de sostenibilitat Turística en destinació la Selva interior, finançat per la Unió Europea- Next Generation EU. La sessió, que s’ha celebrat aquest dimarts, 14 de novembre, ha comptat amb la participació de tots els municipis que formen part del projecte, en total 14.

En el transcurs de la reunió s’ha exposat l’estat de les 17 actuacions que ha de gestionar el Consell Comarcal per portar endavant el Pla i de les quals són beneficiaris els ajuntaments participants.

En aquests moments, des del Consell Comarcal s’ha contractat una empresa perquè doni suport a la seva gestió durant el tres anys d’execució.

Paral·lelament també s’han contractat dues empreses que s’han d’encarregar de la redacció de projectes i coordinació de les d’obres i instal·lacions que es volen dur a terme en el marc del PSTD. Entre els projectes s’inclou l’adequació d’un camí entorn de la riera d’Arbúcies en el seu tram més urbà, la ruta de les Fonts a Amer o un petit tram de carril bici a Hostalric. També està en fase de redacció de projecte la il·luminació del carril bici de Breda a Riells i Viabrea, la creació d’elements de protecció per a la visita de les coves del Pasteral de la Cellera de Ter i la instal·lació de maquinària per donar servei a les àrees d’autocaravanes d’Amer i de Sant Hilari.

D’altra banda, està a punt d’iniciar-se l’actuació per a la conceptualització i assessorament del producte turístic del projecte i la creació de continguts per a la senyalització digital de més de 160 elements patrimonials de la comarca.

La sessió ha comptat amb la participació de 26 persones, amb l’assistència dels alcaldes d’Osor, Sant Hilari Sacalm i Sils i l’alcaldessa d’Amer, de diferents regidors i regidores i de personal tècnic dels ajuntaments implicats i de l'Associació de Turisme. Per part de l’ens selvatà hi ha participat el vicepresident 3r i responsable de l’Àrea de Bon Govern i Transparència, Albert Sanz, i la consellera de Turisme, Jennifer Pérez.

En la seva intervenció, la consellera de Turisme de l’ens selvatà, Jennifer Pérez, ha remarcat la importància del PSTD per a la comarca, i ha destacat a més que es tracti d’un projecte col·laboratiu, fet que obliga a un important esforç de coordinació i treball conjunt entre el Consell Comarcal, els diferents municipis participants i l’Associació de Turisme la Selva.

 

 

El Pla de sostenibilitat turística en destinació la Selva interior (PSTD), subvencionat amb 2.818.170 euros, compta amb la participació de 14 municipis de la comarca i la col·laboració de l'Associació de Turisme la Selva i s’emmarca dins Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, Component 14, del Pla de recuperació, transformació i resiliència d’Espanya.

Els municipis que participen en aquest projecte són: Amer, Arbúcies, Breda, Brunyola, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Hostalric, Maçanet de la Selva, Osor, Riells i Viabrea, Riudellots de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Sils, i Vidreres.

 

Presentació de la Tourdera a la masia Can Figueres de Gualba

La Masia Can Figueres de la població de Gualba va acollir la presentació oficial del projecte “Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies”. Durant la xerrada es va donar a conèixer la ruta, però també es va parlar de forma general del projecte i del seu objectiu final com a projecte de desenvolupament territorial.

En el marc de les xerrades que es realitzen periòdicament a la biblioteca de Palafolls, el divendres 13 d’octubre, va tenir una xerrada sobre la ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Durant l’acte es va explicar que la iniciativa va néixer com un projecte de desenvolupament territorial que es va materialitzar amb la creació d’una ruta de senderisme i cicloturisme entre el Montseny i la Mediterrània (Costa Brava i Costa de Barcelona), dos punts d’atracció turística importants.

També es va aprofitar per donar a conèixer aspectes més concrets de la ruta, com la seva senyalització, el recorregut, els itineraris d’enllaç, les variants per a senderistes, els accessos des d’estacions de tren, on trobar informació sobre la ruta, etc. I es va aprofundir en la descripció del recorregut pel municipi de Gualba, així com en la nova eina que s’ha posat a disposició de les empreses del territori per poder visualitzar els seus serveis en el marc del projecte.

L’acte va acabar amb la visualització del vídeo promocional de la ruta, un descens des del naixement del riu Tordera fins a la desembocadura, que dona una bona idea de la ruta. Finalment es va obrir un torn obert de paraula on es varen atendre les consultes dels diferents assistents.

La comarca de la Selva acull la presentació de Benvinguts a Pagès La Festa a les comarques gironines

Benvinguts a Pagès La Festa torna a les comarques gironines amb l’objectiu d’impulsar l’agroturisme sostenible i rural

 

  •  El cap de setmana de visites gratuïtes a pagès s’ha presentat avui en roda de premsa a la província de Girona, amb una oferta de 58 experiències agroturístiques: un total de 15 explotacions, 18 restaurants de proximitat, 15 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries
  • Benvinguts a Pagès La Festa, que se celebrarà el 30 de setembre i l’1 d’octubre, manté la reserva prèvia a través de la web www.benvingutsapages.cat

La comarca de la Selva ha acollit la presentació de Benvinguts a Pagès La Festa a la demarcació de Girona. L'escenari escollit per presentar avui en roda de premsa aquesta iniciativa ha estat la granja Mas Bes, a Salitja,una de les explotacions que participen en l'edició d'enguany.

El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre la demarcació oferirà més de 58 experiències repartides per tot el territori, amb un total de 15 explotacions, 18 restaurants de proximitat, 15 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries. Unes dades que s’han presentat avui en el marc de la presentació d'aquesta nova edició.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de Quim Xifra, cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, que ha destacat la importància d’iniciatives com Benvinguts a Pagès per fer valdre el sector primari: “Suposa una gran aportació al turisme de proximitat i afina la bretxa entre el món rural i urbà, com també, ens ajuda a mostrar que l’agroalimentació aporta uns beneficis ambientals destacables”.

Per la seva banda, Joan Martí, director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Treball a Girona, també present a la roda de premsa, ha posat sobre la taula que “les comarques gironines són un referent turístic, amb petits tresors en l’entorn natural, com totes les explotacions i actors de Benvinguts a Pagès, que ens permeten desestacionalitzar el turisme, fer valdre el producte de qualitat, local i Km0, i contribuir en el desenvolupament econòmic”. 

Ramon Sentmartí, director de PRODECA, ha recalcat durant la roda de premsa el paper fonamental que tenen els pagesos en el món agroalimentari. “A Catalunya tenim paisatges extraordinaris, i la pagesia contribueix al manteniment del territori i la biodiversitat, és un actor cabdal per mantenir viu el territori”, ha comentat. Sentmartí també ha ressaltat que Benvinguts a Pagès La Festa és una iniciativa per prestigiar, reforçar i promoure el sector primari: “És una excel·lent oportunitat per conèixer com s’elaboren els productes, poder-los tastar i comprar-los durant les visites”.

En el transcurs de l'acte s'ha pogut sentir el testimoni de dues explotacions agroalimentàries (Joan Viñolas, propietari d’Agropecuària Mas Bes, i, Laura García i Sergi Prada, encarregats del projecte Dolça Abella) que compartiran els seus projectes i han explicat els beneficis que han obtingut mitjançant la seva participació a Benvinguts a Pagès La Festa i com aquesta implicació ha contribuït tant a escala econòmica com en la millora dels seus respectius negocis. A l'acte també hi ha participat el vicepresident 3r del Consell Comarcal de la Selva, Albert Sanz; i l'alcaldessa accidental del municipi de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem.
 

 

La Tourdera: una ruta entre el Montseny i la mediterrània

El projecte Tourdera pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d’atracció de visitants, però alhora també cerca complementar l’oferta dels municipis litorals

 

El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, coordina desenvolupant el projecte Tourdera també conegut com a la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies

Des de fa uns anys, el Consell Comarcal de la Selva, juntament amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, coordina desenvolupant el projecte Tourdera, també conegut com la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Per fer-ho, el Consell Comarcal de la Selva té signat amb cadascun dels ajuntaments participants un conveni de col·laboració i anualment realitza una reunió de seguiment amb tots ells per valorar les accions efectuades i preveure’n de noves.

El projecte Tourdera, que neix amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament territorial dels municipis participants, consisteix en una ruta, per fer a peu o en bicicleta, que ressegueix els cursos fluvials de la Tordera i de la riera d’Arbúcies. Amb la ruta, s’aconsegueix un moviment de visitants pel territori que fan la ruta, que al final acaben incidint en economies locals dels municipis: restauració, pernoctacions, guiatges, lloguers, comerços locals, etc.

 

Nou directori d’empreses locals al web del projecte

                                              

Una de les actuacions que s’ha dut a terme aquest any 2023 en el marc d’aquest projecte és la incorporació d’un directori d’empreses a la pàgina web del projecte www.tourdera.catper tal que els usuaris que vulguin puguin preparar la ruta puguin preveure els llocs on pernoctaran, dinaran, llogaran les bicicletes, etc. Qualsevol empresa dels municipis participants en aquest projecte hi pot participar, facilitant les dades necessàries i el consentiment per publicar-les.

A grans trets, el projecte Tourdera pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d’atracció de visitants, però alhora també cerca complementar l’oferta dels municipis litorals, que ja reben per si sols molts visitants, però que necessiten diversificar la seva oferta per ser més atractius.

A la pàgina web del projecte (www.tourdera.cat) es pot accedir a tota la informació de la ruta, amb plànol detallat, punts d’interès, afectacions, descripció detallada dels trams, etc. Es tracta d’una ruta que, globalment, supera els 200km de recorreguts, té la seva pròpia senyalització i es troba molt ben connectada amb fins a 9 estacions de tren.

Aquelles persones que vulguin disposar de més informació d’aquesta ruta poden fer-ho a través de la pàgina web (www.tourdera.cat) o bé seguir l’actualitat a través dels perfils de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).            

Els 18 municipis que formen part d’aquest projecte són: Arbúcies, Blanes, Malgrat de Mar, Fogars de la Selva, Fogars de Montclús, Hostalric, Massanes, Montseny, Breda, Gualba, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Palafolls, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Tordera i Vallgorguina.

El projecte Tourdera organitza una sessió dirigida a empresaris

El projecte Tourdera va organitzat una sessió per a empresaris interessats en participar al projecte Tourdera el passat divendres 24 de març.  Aquesta era la segona de les sessions dirigides a empresaris interessats en participar al projecte Tourdera. Si la primera de les sessions va tenir lloc a  la població deTordera, en aquesta ocasió l’acte va tenir lloc a la població d’Hostalric, concretament a l’edifici La Domus – Can Llensa.

En el marc del cicle de tres trobades per a empresaris, el passat divendres 24 de març es va continuar amb la tasca de donar a conèixer a les empreses del territori la possibilitat de participar al projecte Tourdera, tot apareixent al directori de serveis de la web, que donarà accés a una fitxa per a cada negoci participant. Aquesta fitxa, a més, també estarà accessible des del plànol de la pàgina web, activant la categoria serveis o la subcategoria desitjada (allotjaments, restauració, etc.).

Durant la sessió, que es va iniciar amb la benvinguda per part de l’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol, es va seguir el mateix guió que en la primera trobada, és a dir, una breu introducció del projecte Tourdera i el seu esperit de projecte de desenvolupament econòmic, i la voluntat actual d’implicar les empreses que es puguin beneficiar dels usuaris de la ruta a qui puguin oferir servei. En el darrer tram de la sessió es va presentar el directori de serveis i es varen intercanviar opinions sobre la ruta i la seva projecció. Algunes de les empreses participants a la sessió varen ser Live Bikes, Camping Blanes, Turisme Rural Mas Romeu, El Molí de Can Aulet, Restaurant Can Mariano, Casanova del Monjo o el Restaurant Quatre Vents 3.0.

Aquest cicle de trobades empresarials finalitzarà amb la sessió programada pel dia 30 de març a Santa Maria de Palautordera, malgrat que no es descarta realitzar més trobades en un futur segons la demanda. Per a tots els que hi estigueu interessats, recordeu que cal inscripció prèvia al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ( Marc Corominas, tècnic del projecte) i que la participació al projecte no té cap cost per a les empreses.

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.