Més d'un miler de persones visitesn les explotacions agràries de la Selva en el marc de la iniciativa Benvinguts a Pagès

Pel que fa a les dades d’ocupació als restaurants i allotjaments participants, aquestes també han estat molt bones
 

Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues han rebut una gran afluència de visitants durant tot el cap de setmana

 

Més d’un miler de persones han visitat les explotacions agràries de la comarca de la Selva que participaven al Benvinguts a Pagès, que s’ha celebrat del 3 al 5 de juny. A aquesta xifra de visitants s’ha de sumar la bona ocupació que han tingut els restaurants i allotjaments que també s’han afegit a aquesta iniciativa.


Les quatre explotacions agràries de la Selva que han participat a Benvinguts a Pagès: Espai Can Mir, Granja el Provençal, Granja Mas Bes i Can Moragues han acumulat prop d’un miler de visites durant aquest llarg cap de setmana. Si bé és cert que el temps no va acompanyar, sobretot durant la jornada de diumenge, l’afluència de públic ha estat constant durant els tres dies i ha permès als visitants conèixer les explotacions i obradors i degustar i comprar els productes que elaboren.


Així, les persones que han escollit la comarca de la Selva per gaudir de la iniciativa Benvinguts a Pagès han pogut visitar espais com el de Can Mir a Riudarenes, que és un viver de planta aromàtica, ornamental o culinària a ple rendiment amb horts i han pogut veure com es cultivaven les plantes i com es poden aplicar en el seu entorn o fins la Granja Provençal de Riudellots, que es tracta d’una explotació ramadera que va decidir diversificar la producció per tal de donar una millor sortida a la llet de les vaques, i on elaboren iogurts, flams, formatges, entre altres. També han pogut visitar la Granja Mas Bes de Salitja, a Vilobí d’Onyar, que és una empresa familiar que disposa de 1.150 caps de bestiar i també té una agrobotiga amb productes com mató, llet, iogurt, gelats, etc. Un altre dels espais del que han pogut gaudir és Can Moragues, a la població de Riudarenes, que té un obrador de melmelades ecològiques i de proximitat i un hort ecològic demostratiu amb varietats tradicionals d’horta i fruiters i diversos projectes desenvolupats per la Fundació Emys.


Pel que fa a les dades d’ocupació als restaurants i allotjaments participants, també han estat molt bones i han assolit una gran afluència de clients. Els restaurants i allotjaments que hi han participat són l’Hostal Bonaterra, de Maçanet de la Selva, i el Restaurant l’Aliança, d’Anglès, que oferien el menú de Benvinguts a Pagès. Quant als establiments on els visitants es podien allotjar a la comarca de la Selva hi havia el Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, la Masia el Baxaus d’Arbúcies, i Turisme Rural Mas Romeu, també d’ Arbúcies, el Càmping Tucan, a Lloret de Mar, Càmping Canyelles, també de Lloret de Mar i finalment l’Espai Natural de Lloret de Mar.


El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat: “És una iniciativa que ens permet, a tots, redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.” Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza. Esperem que l’any vinent a aquests 12 establiments se n’hi puguin sumar uns quants més i que això permeti assolir un nou èxit, com ha estat el cas d’enguany.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Quim Vivas, ha destacat la bona tasca que s’està duent a terme des de l’ens comarcal, concretament des del projecte Localitza que va néixer amb l’objectiu clar de connectar els productes agroalimentaris i el turisme de la comarca de la Selva. En aquest sentit, Vivas ha assenyalat que des del projecte Localitza. Productes de la Selva del Consell Productes de la Selva del Consell Comarcal de la Selva se seguirà treballant durant tot l’any en la línia de Benvinguts a Pagès, donant a conèixer els productes i els productors de la comarca i promovent el contacte entre el turisme i el sector agroalimentari.

 

el-nou-portal-web-selvacultura-assoleix-una-molt-bona-acollida-durant-els-tres-primers-mesos-de-funcionament Durant els tres primers mesos, SelvaCultura ha donat cobertura a unes 200 activitats culturals realitzades als municipis selvatans Aquesta nova...
el-servei-de-creacio-d-empreses-del-consell-comarcal-de-la-selva-ha-assessorat-mes-de-600-persones-emprenedores-en-els-darrers-dos-anys Aquesta xifra ha permès la creació d’unes 150 noves empreses a la comarca amb la generació directa de més de 200 nous llocs de treball El Servei...
el-president-del-consell-comarcal-de-la-selva-salvador-balliu-entrega-els-titols-els-treballadors-del-programa-treball-i-formacio Els treballadors del programa Treball i Formació van finalitzar el contracte el passat divendres 28 de juliol Aquest programa ha permès contractar...
l-equip-de-govern-del-consell-comarcal-de-la-selva-valora-positivament-els-dos-primers-anys-de-mandat Salvador Balliu destaca la bona entesa entre les dues formacions que governen el Consell Comarcal de la Selva Nogué ha fet especial èmfasi en la...
visita-institucional-del-president-del-consell-a-mifas-i-el-jardi-botanic-mar-i-murtra-de-blanes El president selvatà s’ha reunit amb els responsables de Mifas de la Selva, que li han presentat la memòria 2016 i, també, han aprofitat per...
l-oficina-comarcal-d-habitatge-del-consell-de-la-selva-ha-tramitat-un-total-de-531-expedients-d-ajuts-al-pagament-del-lloguer-durant-l-any-2017   L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell de la Selva ha atès un total de 1.010 consultes durant el primer semestre d’aquest any 2017....
el-programa-fem-ocupacio-per-a-joves-del-consell-comarcal-de-la-selva-consolida-un-total-de-24-contractes-laborals Aquest programa, endegat pel SOC i desenvolupat en el marc de la Garantia Juvenil, pretén promoure la inserció laboral de les persones joves...
grupo-espcializados-media-sl-millor-iniciativa-emprenedora-la-selva-2016 El dijous 23 de març, a les 13 h, a El Centre – Eix de Negoci, de Santa Coloma de Farners, es farà l’acte públic de reconeixement a Pol Ribas Pibernat...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
el-castell-de-montsoriu-escenari-de-la-reunio-de-la-junta-del-patronat El patronat del castell de Montsoriu s’ha reunit aquest dijous 29 de setembre al castell, i els membres han pogut veure els treballs de la campanya...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.