S'obre el període d'inscripcions per formar part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2018-2019

El Consell Comarcal de la Selva ha obert el període d’inscripcions per formar part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2018-2019. Per això des del portal SelvaCultura (www.selvacultura.cat ) es fa una crida a les companyies d’arts escèniques i música de la comarca que vulguin formar de la segona edició del Dossier professional d’arts escèniques i música de la Selva.

La finalitat del dossier és donar a conèixer els artistes i companyies, i facilitar una eina de contacte als programadors culturals, i molt especialment als ajuntaments de la comarca de la Selva. En poden formar part els professionals i companyies que treballin qualsevol disciplina dins les arts escèniques (dansa, teatre, circ, etc.) i la música, i que tinguin un espectacle per exhibir i que demostrin una trajectòria artística suficient. El termini per presentar propostes finalitza el 31 d'octubre 2018.

Amb aquesta iniciativa el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.


El president de l’ens selvatà i la consellera de Cultura, Raquel Reyner, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Reyner han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.


El Dossier de professionals d’arts escèniques i música s’inclou en el marc del projecte SelvaCultura (www.selvacultura.cat), una nova plataforma web amb l’objectiu d’agrupar, en un sol clic, les activitats culturals que es porten a terme a la comarca.


 

Trobada d'artesania artística del projecte COOP’ART

Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el potencial del sector de l’artesanat artístic, i contribuir a la valorització del patrimoni cultural i l’atractiu turístic del Ter-Brugent


 

La sala Fontbernat d’Anglès va acollir la trobada d’artesania del Ter-Brugent en el marc del projecte COOP’ART, que gestiona l’ens comarcal en sis municipis d’aquesta àrea. La trobada, que es va fer dilluns 8 d’octubre, va reunir diferents agents vinculats als àmbits artesanals i artístics que treballen a la zona del Ter-Brugent, en un ventall de disciplines que va des del moble artesà fins la confecció de roba per infants, passant pel disseny, la creació en fusta, la bijuteria, la talla, la pintura, etc.

En el transcurs de la sessió es van presentar el resultats preliminars de la diagnosi del sector artesanal-artístic del Ter-Brugent i es van posar en comú amb els assistents les idees clau. Així, es va treballar entorn de les principals dificultats i oportunitats d’aquest sector i es van plantejar les prioritats a tenir en compte dins les actuacions a realitzar en el marc del projecte COOP’ART els pròxims dos anys.

Aquest és un projecte transfronterer on participen diferents regions franceses del Midi-Pyrénées i el Languedoc-Roussillon, i de Catalunya. Des de l’ens selvatà es gestiona el projecte en sis municipis de l’àrea del Ter-Brugent: Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols i Susqueda. Així, de cara els dos pròxims dies, entre 2018 i 2020 el projecte contempla diverses actuacions de suport al sector de l’artesania artística com ara formacions, assessorament empresarial, intercanvi professional, esdeveniments de promoció, etc.

El projecte és cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar l’integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Més de 3.000 persones visiten la 24a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola

Enguany la Fira va tenir com a convidat d’honor el president Quim Torra, que va presidir l’acte d’inauguració el dissabte al migdia

 

Més de 3.000 persones han visitat la 24a edició de la Fira de l’Avellana de la Selva que s’ha celebrat a Brunyola durant tot el cap de setmana. Un any més, Brunyola s’ha convertit en un punt de trobada de productors i comercialitzadors d’aquest fruit tant típic de la comarca de la Selva.


El tret de sortida oficial es va fer amb el pregó de fira i la xerrada i presentació del llibre: Els colors de la ratafia, a càrrec de l’autora, la farmacèutica Anna Selga el dissabte el migdia. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va presidir l’acte d’inauguració de la Fira de l’Avellana de la Selva d’enguany. Seguiment es van inaugurar dues exposicions: Els Colors de la ratafia, amb fotografies d’Anna Selva; i BiodiversiTer, la biodiversitat de la conca del Ter.

Un cop va finalitzar l’acte d’inauguració de la Fira, a la qual a més del president Torra hi van assistir bona part dels alcaldes selvatans, així com el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, es va fer un vermut amb avellana i degustació de productes km0 amb avellanes, cortesia de diversos establiments de la comarca.


Prèviament a aquest acte d’inauguració, que centrava les activitats del dissabte al matí, concretament a primera hora del matí, es va realitzar la II Marxa Popular Solidària de l’Avellana, que tenia un recorregut de 10 quilòmetres. Aquesta marxa l’organitzaven el Consell Esportiu de la Selva i l’ajuntament de Brunyola i Sant Martí Sapresa, amb la col•laboració del club l’Avellana Límit.


Pel que fa a la tarda, es va donar protagonisme als més menuts amb un taller de xocolata a càrrec de la pastisseria Noguera, un taller de tast de cervesa a càrrec de Joan Benejam, de la Cervesa Rufa, i també es va fer una animació infantil amb en Jordi Tonetti. Mentrestant els adults que ho van voler van poder fer una visita guiada al castell de Brunyola. El darrer acte del dissabte va ser la XII edició de l’Avellana Jove amb Miquel del Roig, Germà Negre i Masovera Barbuda.

Pel que fa al darrer dia de la Fira, els actes es van iniciar a les deu del matí amb jocs tradicionals per a petits i grans. Paral•lelament, a la sala d’actes de l’Ajuntament es van fer diverses xerrades tècniques sobre l’avellana i la comercialització de producte. Entre les activitats que s’hi havien programat hi havia la presentació de l’Associació Avellana de Brunyola; la xerrada “El procés de creixement i difusió d’un producte amb valor social”, a càrrec de Marc Vilahur, de la Fundació Emys, i, finalment es va donar a conèixer un cas d’èxit “Passar de granja de llet a comercialitzar producte elaborat”, a càrrec d’un representant del Mas Negre.

La festa es clourà, com ja és tradició, amb la cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala, que anirà acompanyat d'un rom cremat.


Després d’aquestes xerrades tècniques sobre l’avellana i la comercialització del producte es va fer una visita guiada al castell de Brunyola. A les dotze del migdia es va celebrar una missa a l’església parroquial amb l’acompanyament de la coral Ressons de l’Onyar.


A la tarda no hi van faltar els tradicionals concursos de collir avellanes a mà, el d’esclovellar o el de sacs a l’esquena. Enguany, els concursos de collir avellanes i el de sac a l’esquena són els que van despertar més expectació. I és que la plaça del Castell va quedar petita pel seguiment que feia tot el públic que assistia a aquesta Fira.

Pel que fa el concurs de Sac a l’Esquena, el guanyador en categoria absoluta va ser en Jordi Freixa i el segon classificat va ser en Toni Sarsanedas; en categoria júnior, el guanyador va ser en Floren Rodríguez i el segon classificat la Mar Vilar. Pel que fa el concurs de Collir Avellanes a Mà en categoria sènior, la guanyadora va ser la Dolors Sirera i el segon classificat en Xicu Valls. En categoria júnior el primer classificat va ser en Nil Serra i el segon classificat la Irina Rawal. Finalment, pel que fa el concurs d’esclovellar avellanes el guanyador va ser l’Oriol Duran, el segon classificat la Mercè Aniento i el tercer classificat en Nil Serra.


 

L'exposició de l'artista David Sànchez León arriba a Sils en el marc del projecte Art

 


La mostra “Llista d’espera, ara és demà” de l’escultor es pot visitar del 8 al 31 d’octubre a la sala d’exposicions de l’Ajuntament

L’exposició de l’artista David Sànchez León, es pot visitar a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Sils el marc del projecte Art en Ruta, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva.


La instal•lació d’escultures que exposa a la sala d’exposicions de Sils és un treball de recerca en el qual l’autor reflexiona sobre les incerteses i neguits de la vida col•lectiva en el formiguer de les societats contemporànies. L’exposició és integrada per trenta escultures de formes humanes, de filferro, interiorment buides, que l’artista disposa sobre les parets i penjades del sostre de la sala.

L’artista ha participat en exposicions i fires d’art a Venècia, Berlín, Pittsburg, Madrid i Barcelona, entre altres llocs. L’exposició ha estat seleccionada en la primera edició del programa “Art en Ruta”, promogut pel Consell Comarcal de la Selva que té la finalitat de crear un circuit anual expositiu, promoure les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca. La selecció de les obres es va fer a partir d'una convocatòria oberta on van participar un total d'onze artistes de diferents disciplines vinculats a la comarca de la Selva.


En el marc d’aquesta mostra, que romandrà oberta fins el dia 31 d’octubre, el dijous 25, a dos quart de vuit del vespre, es farà una reinstal•lació d’aquesta mostra, amb la participació de l’artista i el públic com un recurs didàctic dirigit als visitants, per contextualitzar, aprofundir i/o dialogar amb l’obra exposada.

El Consell Comarcal de la Selva s'encarrega de gestionar i coordinar l'exposició (transport, instal•lació) organitzar-ne el calendari de presentacions i fer-ne la divulgació i la comunicació en cada cas, amb el suport dels ajuntaments que participen en aquest projecte.
Art en Ruta és una acció dins el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal "www.selva.cultura.cat" de promoció de l'activitat cultural de la comarca de la Selva, les jornades "Cultura, creativitat i desenvolupament local" i el Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l'escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.
Més info www.selvacultura.cat

 

Exposició de la nissaga històrica dels Cabrera a la Catedral de Girona

Els habitants de la comarca de la Selva tindran l’entrada gratuïta al recinte catedralici mentre duri l’exposició dels Cabrera


El Consell Comarcal de la Selva ha cedit l’exposició temporal dedicada a la nissaga històrica dels Cabrera a la Catedral de Girona. Amb motiu de la recent restauració del sepulcre d’Elionor de Cabrera, ubicat a la Capella de sant Rafael del claustre de la Catedral de Girona, el Capítol Catedral de Girona presenta dues accions en les quals vol convidar a tothom. D’una banda, s’ofereix una exposició d’onze plafons, creada per l’ens selvatà, dedicada a la nissaga històrica dels Cabrera. Des del Capítol Catedral de Girona es crearà un de propi destinat a aprofundir en la figura d’Elionor de Cabrera i la restauració del seu sepulcre. Aquesta exposició, ubicada al claustre de la Catedral, es pot visitar des del passat 25 de setembre i s’allargarà fins al 16 de novembre, en horari de deu del matí a dos quarts de sis de la tarda.

L’accés a l’exposició s’inclou amb l’entrada de visita cultural Catedral de Girona – Basílica parroquial de Sant Feliu. L’entrada a la mostra és gratuïta pels nascuts i/o residents de la ciutat de Girona i/o de la comarca de la Selva.

Així mateix, amb motiu del Dia Europeu de la Conservació i Restauració s’oferirà una visita guiada. En el recorregut proposat les restauradores, juntament amb el conservador de la col•lecció, explicaran els processos que han aplicat a diverses peces de la Catedral de Girona sobre les quals s’ha actuat durant aquests últims anys.

La visita es realitzarà el 10 d’octubre a dos quarts de set de la tarda i cal inscripció prèvia a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. (places limitades).
Més informació al web: www.catedraldegirona.cat

 

nora-l-empresa-de-gestio-de-residus-de-la-selva   El soci privat, CESPA SA del grup Ferrovial, ha manifestat la seva voluntat de sortir de l’empresa, i ara els socis públics han devalorar...
el-consell-comarcal-de-la-selva-inicia-la-campanya-la-selva-recicla-l-organica-millorem-l-us-del-contenidor-marro-a-les-poblacions-d-amer-angles-caldes-i-sant-julia-de-llor-i-bonmati La campanya es durà a terme del 15 d’octubre al 15 de novembre Enquestes del reciclatge amb premi, gimcanes de les RRR, punts Informatius,...
s-obre-el-periode-d-inscripcions-per-formar-part-del-dossier-de-professionals-de-les-arts-esceniques-i-la-musica-de-la-selva-2018-2019 El Consell Comarcal de la Selva ha obert el període d’inscripcions per formar part del Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de...
trobada-d-artesania-artistica-del-projecte-coop-art Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el potencial del sector de l’artesanat artístic, i contribuir a la valorització del patrimoni cultural i...
el-consell-comarcal-de-la-selva-signa-un-acord-amb-la-direccio-general-d-igualtat-de-la-generalitat-per-impulsar-un-servei-d-atencio-integral-per-defensar-els-drets-de-les-persones-lgtbi La signatura ha anat a càrrec de la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador...
l-exposicio-de-l-artista-david-sanchez-leon-arriba-a-sils-en-el-marc-del-projecte-art   La mostra “Llista d’espera, ara és demà” de l’escultor es pot visitar del 8 al 31 d’octubre a la sala d’exposicions de...
mes-de-3-000-persones-visiten-la-24a-edicio-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva-a-brunyola Enguany la Fira va tenir com a convidat d’honor el president Quim Torra, que va presidir l’acte d’inauguració el dissabte al migdia   Més...
es-projecten-els-curtmetratges-del-projecte-itutambe-durant-el-mes-d-octubre Els tallers audiovisuals s’han realitzat durant els sis primers mesos d’aquest any i es previst que el febrer del 2019 es faci una gala on es donaran...
el-president-de-l-acm-david-saldoni-participa-al-consell-comarcal-de-la-selva Saldoni ha escoltat les inquietuds dels alcaldes i alcaldesses de la comarca El Consell d’Alcaldes de la Selva, que s’ha celebrat aquest dijous...
exposicio-de-la-nissaga-historica-dels-cabrera-a-la-catedral-de-girona Els habitants de la comarca de la Selva tindran l’entrada gratuïta al recinte catedralici mentre duri l’exposició dels Cabrera El Consell...
el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva-protagonista-del-programa-connecticat-de-la-xarxa-de-televisions-locals-de-catalunya El president de l’ens selvatà,Salvador Balliu, destaca la tasca que s’està fent al Centre des de fa anys Les campanyes de cens i xipatge als...
el-president-quim-torra-inaugurara-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva-de-brunyola La Fira, que enguany arriba a la seva 24a edició, se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d’octubre   El president de la Generalitat de Catalunya,...
exit-de-visitants-al-castell-de-montsoriu-durant-els-mesos-d-estiu Uns 3000 visitants han passat pel castell de l’1 de juliol al 31 d’agost   Aquest és el segon any que el monument ha obert tots els...
concessio-de-la-primera-convocatoria-d-ajuts-individuals-de-menjador-escolar-per-al-curs-2018-2019 Ja podeu consultar la concessió de la primera convocatòria dels ajuts individuals de menjador escolar per al curs escolar...
l-exposicio-de-l-artista-david-sanchez-leon-arriba-a-blanes-en-el-marc-del-projecte-art-en-ruta-que-impulsa-el-consell-comarcal-de-la-selva La mostra Llista d’espera, ara és demà de l’escultor es podrà visitar del 10 d’agost al 8 de setembre a Casa Saladrigas L’exposició de...
el-subdelegat-del-govern-de-l-estat-espanyol-a-girona-visita-el-castell-de-montsoriu El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell, Raquel Reyner l’han acompanyat durant la seva visita...
l-exposicio-de-l-artista-esther-polo-arriba-a-sant-hilari-sacalm-en-el-marc-del-projecte-art-en-ruta-que-impulsa-el-consell-comarcal-de-la-selva La mostra La Cadira es podrà visitar del 2 al 30 d’agost a Can Rovira   L’exposició La Cadira, de l’artista Esther Polo, arribarà el...
consells-davant-els-incendis-forestals Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir...
una-quarantena-de-persones-assisteixen-a-la-3a-edicio-del-networking-de-caracters-artesans-i-creatius-startart2018-a-el-centre-eix-de-negoci El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, juntament amb la regidora de promoció econòmica, Teresa Garcia i el director del Centre...
la-selva-acull-la-trobada-de-presidents-de-consells-comarcals-de-la-provincia-de-girona El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, destaca la importància d’aquestes trobades periòdiques amb els màxims responsables de consells...
el-consell-comarcal-de-la-selva-estrena-el-projecte-connectant-talent-creatiu-i-territori El tret de sortida el va donar la consellera comarcal Raquel Reyner, que va posar de manifest la necessitat de promocionar l’activitat cultural de la...
l-orquestra-jove-de-la-selva-actuara-el-proxim-mes-de-maig-a-holanda També farà un concert a Montserrat amb motiu de l’intercanvi amb l’Escolania i oferirà un concert de final de curs amb la Sant Andreu Jazz...
tret-de-sortida-dels-projectes-itutambe-a-diverses-urbanitzacions-de-la-selva La setmana vinent s’iniciaran els tallers audiovisuals a Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Sils i Vidreres El...
l-oficina-jove-del-consell-comarcal-de-la-selva-presenta-les-xifres-de-l-any-2017 El número de consultes dels joves ha augmentat gràcies al treball en xarxa amb els tècnics municipals i a la intensiva activitat de l’Oficina a les...
el-consell-comarcal-de-la-selva-provara-el-funcionament-d-un-vehicle-electric-durant-tres-setmanes L'ens selvatà valorarà les característiques i prestacions d'aquest vehicle i estudiarà la possibilitat de comprar-ne un   El Consell...
el-consell-comarcal-de-la-selva-assumira-la-gestio-del-servei-de-neteja-viaria-recollida-transport-i-valoritzacio-d-escombraries La concessió que hi havia fins ara ha finalitzat i l’Ajuntament ha optat per delegar la gestió al Consell Comarcal a través de NORA, tal com han fet...
l-institut-de-seguretat-publica-de-catalunya-acorda-suspendre-l-activitat-l-activa-de-dema-dimecres L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya acorda suspendre l'activitat lectiva de demà dimecres Davant l'episodi de nevades previstes a partir...
consells-petards Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.