El municipi de Riudarenes se suma al projecte Vescomtat de Cabrera

El municipi de Riudarenes se suma al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. Un projecte que té com a objectiu posar en valor el patrimoni material i immaterial del vescomtat de Cabrera i, generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals i turístics als municipis participants, a través de la promoció de l'activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat.

Aquest dimarts al matí, s’ha fet l’acte d’adhesió del municipi de Riudarenes al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. La signatura ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Martí Pujals, i de l’alcalde de Riudarenes, Josep Solé.També hi han assistit el vicepresident 3r i responsable de l’àrea, Albert Sanz, la consellera de Turisme, Jennifer Pérez, el conseller de Cultura, Josep Roquet, així com el tècnic del projecte, Àngel Vàzquez.

Amb aquesta adhesió del municipi de Riudarenes, ja són 12 els municipis que participen d’aquest projecte de dinamització cultural i turística a partir del llegat patrimonial dels Cabrera. 

Riudarenes formà sempre part del Vescomtat de Cabrera, des del segle XI fins al XIX. L’actual municipi estava integrat en el terme del castell d’Argimon, que comprenia Riudarenes, l’Esparra, Castanyet, Vallcanera i Sils. Als segles XIV-XV el terme esdevingué batllia de Riudarenes. El 1599 una part de la batllia (l’Esparra i Castanyet) fou venuda als Vilademany.

El municipi s’adhereix al projecte afegint dos elements patrimonials, l’Església de Sant Martí de Riudarenes, temple d’origen romànic i que es troba documentat des de l’any 1190 i el Castell d’Argimon, documentat ja l’any 925 i que formava part del domini dels vescomtes de Cabrera des de mitjans del segle XI.

Amb aquest element, ja son 41 els elements patrimonials que s’han posat en valor des del projecte del Vescomtat de Cabrera, que des de l’any 2017 ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori.

El president de l’ens selvatà, Martí Pujals, ha explicat que l’objectiu del projecte “ha estat posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen”. Actualment formen part del projecte els municipis d’Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Lloret de Mar, Osor, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Feliu de Buixalleu, Sils i Vidreres. 

Cinc grans rutes i un total de quaranta un elements patrimonials senyalitzats pels 12 municipis que participen del projecte, permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen en les rutes del Vescomtat de Cabrera.

 

El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres durà a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

 

Del 14 de novembre al 10 de desembre a la Biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres es podrà visitar la mostra del projecte Vescomtat de Cabrera

 

El municipi de Vidreres ha programat tota una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera.

En el marc de la Festa Petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera s’ha programat de manera coordinada amb l’Ajuntament de Vidreres diferents activitats que han de permetre als veïns d’aquest municipi transportar-se a l’època del vescomtat de Cabrera, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial.

A partir de dimarts 14 de novembre i fins al 10 de desembre, es pot visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la Biblioteca Joan Rigau i Sala d’aquesta població. Per a aquesta ocasió s’ha ampliat l’exposició amb materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen la població de Vidreres amb el vescomtat de Cabrera.

L’acte central de “Vidreres en temps dels Cabrera” es farà el dissabte 18 de novembre, coincidint amb el cap de setmana de la Festa Petita, i consistirà en una xerrada sobre el vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, i Àngel Vàzquez, tècnic del projecte del vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Aquest acte es farà a les dotze del migdia, a sala de plens de l’Ajuntament.

                        Caminada popular al castell de Sant Iscle

Una altra de les activitats que s’emmarquen dins la programació referent al llegat històric i patrimonial del vescomtat de Cabrera serà la caminada que es farà el diumenge 19 de novembre al castell de Sant Iscle. Aquesta caminada popular començarà a les 10 del matí, i en arribar, es farà una visita al castell a càrrec de Joan Llinàs, director de les excavacions arqueològiques realitzades al castell. Aquesta activitat està organitzada pel grup Vitraris, Cultura i Tradició.

Aquestes activitats s’han organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i tenen com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania de Vidreres.

El vicepresident 3r i conseller responsable del projecte vescomtat de Cabrera, Albert Sanz, ha explicat que “s’ha ha estructurat una proposta al voltant de tot el llegat patrimonial dels Cabrera a la comarca de la Selva i del relat històric d’aquest territori”.

Tal com ha exposat el mateix Sanz, l’objectiu principal és posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen. “En total”, ha continuat el responsable del projecte, “són cinc grans rutes trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis esmentats que permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval”. Personatges històrics destacats com la vescomtessa Marquesa, Bernat II, Timbor de Fenollet, Bernat IV o el cosmògraf Jaume Ferrer són alguns dels personatges que acompanyen les rutes del vescomtat de Cabrera.

Trobareu més informació a https://larutadelscabrera.cat

 

El castell de Montsoriu protagonista del programa número 1000 d’ ”En guàrdia!” de Catalunya Ràdio

El programa “En guàrdia!” a la sala noble del castell de Montsoriu el dijous, dia 27 d’abril

 

"En guàrdia!" celebra els 1.000 programes amb un especial que farà un recorregut històric pel territori

El castell de Montsoriu és un dels monuments que s’ha escollit per celebrar els 1.000 programes del programa d’“En guàrdia!” de Catalunya Ràdio. "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, es gravarà al castell de Montsoriu el pròxim dijous, 27 d’abril, per parlar de l’edat mitjana a través de la família dels Cabrera.

Coincidint en que és un dijous i el castell està obert al públic, els oients del programa que ho vulguin podran accedir a les dependències del castell de Montsoriu gratuïtament. Amb tot, i per a un funcionament correcte, cal que enviïn un missatge al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . El programa, que es farà a la sala noble del castell, està previst que es gravi durant el matí.

Al programa de Montsoriu hi haurà com a convidats en Jordi Tura i en Toni Virgili que conversaran amb el director del programa Enric Calpena. Prèviament, el director i els seus col·laboradors faran una visita guiada al castell acompanyats per l’arqueòleg, Quim Mateu.

La celebració dels 1.000 programes d ’”En guàrdia!” consisteix a enregistrar cinc capítols fora de l’estudi que serviran per fer un recorregut per la història del territori. La setmana passada va començar la gravació amb la prehistòria, i es va centrar al jaciment arqueològic de Capellades (Anoia). S’enceta així un recorregut per tot el territori que acabarà en un acte al Museu d'Història de Barcelona al juny. Aquesta setmana, la gravació serà al castell de Montsoriu, Arbúcies (Selva), per parlar de l'edat mitjana a través de la família dels Cabrera. El 4 de maig, el programa posarà el focus en l'edat moderna, des de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, a Mollerussa (Pla d'Urgell), i analitzarà el fenomen del bandolerisme. Pel que fa a l'edat antiga, es traslladarà a Tarragona, al Fòrum Provincial de Tàrraco (Tarragonès), el 9 de maig. 

L'últim programa per tancar la celebració es farà al juny des del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), amb la participació de representants de les diverses institucions que divulguen i investiguen la història a Catalunya. 

El programa "En guàrdia!", dirigit i presentat per Enric Calpena, amb la col·laboració del catedràtic d'història Josep M. Solé i Sabaté, compta amb la veu d'experts i reviu el passat gràcies a dramatitzacions de texts originals o adaptacions, tant en format pòdcast com en l'emissió per antena de Catalunya Ràdio, de 15.00 a 16.00 h, cada diumenge. 

Foto: sala noble del castell de Montsoriu ( Arxiu: press trip amb els periodistes) 

El Consell Comarcal de la Selva inicia el projecte “Cultura i transformació digital”

La presentació es farà el dia 28 d’abril en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol “Connectem- al núvol”

 

 

El Consell Comarcal de la Selva presentarà el projecte “Cultura i transformació digital”, Eines i recursos per al sector cultural -creatiu, el pròxim divendres, dia 28 d’abril, a les 10 h del matí a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Es farà en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol". 

L’acte de presentació anirà a càrrec de la tècnica del projecte, Anna Rocasalva; el responsable de l’empresa Alisis Cultural, Taïna López; i el director de l’empresa Playmodes Studio, Santiago Vilanova.

En aquesta primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol "Connectem - al núvol" és un espai dissenyat per afavorir la coneixença mútua entre persones curioses que volen incorporar en la seva pràctica nocions i eines del món digital, en un ambient lúdic, creatiu i innovador: un espai que posi en contacte perfils d’assistents diversos, de l’àmbit de les arts, la gestió cultural i el desenvolupament de productes, eines i serveis tecnològics. Una possibilitat per connectar amb els conceptes bàsics per sobreviure en el mon digital

Aquesta és una oportunitat per millorar la competitivitat del sector i per afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l’àmbit de la creació i l’experimentació contemporània.

El programa vol incorporar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital a les que s’enfronta el sector cultural-creatiu, sobretot als territoris rurals fora del circuit habitual d’espais formals d’innovació digital i tecnològica.

El programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l’abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d’un programa de tallers, jornades, sessions tècniques, visites a projectes i institucions, etc., per dotar d’eines d’integració de l’àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió).

El projecte també impulsa tres laboratoris d’innovació basats prioritàriament en l’ús i aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d’espectacles de mapping de gran format.

Durant tot el programa, d’abril a juny, es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per la creació artística. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d’iniciatives de referència en l’àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals  i s’ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l’àmbit cultural-creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural-creatiu.

Més informació i inscripcions del projecte Aquí

 

 

S'inauguren les obres de remodelació del Museu Etnològic del Montsell, La Gabella

El Museu Etnològic del Montseny, element clau de cohesió del territori

Les obres de remodelació permeten al visitant descobrir nous espais que fins ara no tenien presència en el recorregut de la visita

Aquest dissabte 6 de novembre s’han inaugurat oficialment les noves sales del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella (MEMGA). Unes obres de reforma que han permès millorar el recorregut de la visita i que, sobretot, s’han concentrat en l’actualització museogràfica dels diferents espais, en què es descriu el model industrial del Montseny: la torneria, la carrosseria i el món del tèxtil. 

A l’acte d’inauguració hi han assistit Elsa Ibar, directora general de de la Direcció General del Patrimoni Cultural; Magda Gassó, cap dels Serveis de Museus i Protecció de Béns Mobles; Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials de Girona del Departament de Cultura; Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament econòmic i local de la Diputació de Girona; Salavador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva; Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies; el regidor de Cultura, Manel Serras i Jordi Tura, director del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

Al llarg de la visita guiada, han pogut gaudir dels nous espais, com ara el que està dedicat a les Llegendes del Montseny; l’espai presidit per l’icònic autocar de color vermell del 1923 i que remet a la gran indústria arbucienca, la indústria carrossera; i la sala dedicada al món del tèxtil i a la confecció, també molt important i que va donar feina a una gran part de la població femenina de la vila en un període que va de finals del segle XIX a principis del segle XXI.

En el seu parlament, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha assenyalat: “L’adaptació i millora d’equipaments culturals com el Museu d’Arbúcies és un repte i una obligació que tenim les administracions cap a la nostra ciutadania. Aquest procés de remodelació ha de permetre reforçar el lligam amb el Montseny i és una aposta decidida per convertir el museu en un element clau del territori”. En aquesta mateixa línia ha parlat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que ha assegurat: “Arbúcies ha d’esdevenir pal de paller de la cultura a la nostra comarca juntament amb el Museu, el castell de Montsoriu i el futur Centre d’Interpretació del vescomtat de Cabrera”. 

Per la seva banda, la directora general de de la Direcció General del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, ha reafirmat el compromís de la Generalitat de Catalunya amb el museu. “Per això apostem pel MEMGA i hem contribuït en aquesta reforma d’una part de la museïtzació”. I ha remarcat també la importància del suport territorial que té el Museu. 

El diputat de Promoció i Desenvolupament econòmic i local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha recordat: "Amb gairebé quaranta anys d'història, el MEMGA és des de fa temps un dels grans referents museològics del país. A la Diputació de Girona, hem estat sempre molt conscients de la perspectiva social, cultural i territorial d'aquest equipament i, un cop més, ens hem implicat en el seu desenvolupament perquè ens ajuda a conèixer la història del massís del Montseny i del municipi d'Arbúcies, i a interpretar-ne el present".

Finalment, Jordi Tura, director del MEMGA ha assenyalat: “El visitant descobreix nous espais que fins ara no tenien presència en el recorregut del museu, com el de la vida quotidiana o el món del tèxtil i el treball de la dona, al mateix temps que s’ha adaptat tot el conjunt de les sales de la segona planta que permet explicar el món de la industrialització amb una museografia molt més moderna i oberta”.

Dels nous espais del MEMGA, en destaquen tres punts del recorregut: 

- L’espai dedicat a les Llegendes del Montseny i a la vida quotidiana. Aquest àmbit gira al voltant de la recreació escenogràfica d’una gran llar de foc, com les que es podien trobar en els masos del Montseny des de fa més de 300 anys. Aquest espai genera l’atmosfera perfecte per escoltar les llegendes més conegudes del Montseny.

- L’Òmnibus d’onze places de l’any 1923, de carrosseries Ayats, exemple dels primers models d’autobusos carrossats a Arbúcies, el gran centre productor de Catalunya, i que ara ocupa tot sol l’espai central de la segona planta, guanyant visibilitat i acompanyat d’una producció audiovisual. Destaca la recuperació de la gran encavallada de fusta a 4 vessants del teulat original de l’edifici, del 1600,  i que amb la nova il·luminació recupera tota la seva força.

- La nova sala del tèxtil que permet completar el discurs del model industrial arbucienc, originat a finals del segle XIX. L’activitat tèxtil a la vall d’Arbúcies, amb una presència important des de mitjans del segle XVII, va rebre un gran impuls amb les fàbriques construïdes entre les darreries del segle XIX i principis del segle XX. Un gran teler de més de 150 anys i fotografies de les dones i nenes que treballaven en aquesta activitat són un dels elements centrals de l’exposició.

El projecte de remodelació també ha incidit en la restauració, reforçament, impermeabilització i aïllament tèrmic dels teulats originals de l’edifici de La Gabella, així com de les cobertes de la galeria nord i la remodelació dels sistemes elèctrics i de climatització del conjunt de la segona planta del museu, amb l’objectiu de millorar tant les condicions de visita, la conservació de les col·leccions i l’eficiència energètica. En el marc d’aquestes obres també s’ha ampliat l’espai dedicat a les exposicions temporals a la planta baixa de l’edifici, amb la incorporació d’una nova sala, assolint una superfície aproximada de 150 m2.

El projecte executat compren una superfície aproximada de 500m2 dels 2000m2 que té el MEMGA i ha tingut un cost 545.000 euros, que ha comptat amb finançament dels Fons FEDER,  la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Arbúcies.


Un referent cultural

El Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, s’ha concebut des dels seus inicis a principis dels anys 80 del segle passat, com un centre de conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny. Amb una implicació directa en la dinamització cultural, social i econòmica del conjunt del territori. 
 
Actualment el museu, amb xifres que sobrepassen els 50.000 usuaris anuals del seu conjunt de serveis, està considerat un referent  patrimonial del sud de les comarques gironines, tant en l’àmbit de la recerca com també en el de la difusió cultural.

Les seves instal·lacions actualment ocupen una superfície de 2000m2 amb serveis com: sales d’exposicions temporals i permanents, incorporació de l’Arxiu Històric Municipal, creació del Centre de documentació del Parc Natural del Montseny (Secció Humanitats), oficina d’informació del Parc Natural del Montseny, instal·lació del multivisor Llegendes del Montseny, construcció dels magatzems de reserva de col·leccions  (que actualment acullen la principal col·lecció d’etnologia i arqueologia del conjunt del Montseny i la comarca de la Selva).

Aquest llarg procés de creació i consolidació del MEMGA, iniciat l’any 1974 amb la compra de La Gabella per part de l’Ajuntament d’Arbúcies i, sobretot a partir dels anys 80, ha comportat també la progressiva recuperació de l’edifici històric. Una construcció de principis del segle XVII, que per causa de les diferents vicissituds patides al llarg de la seva història, s’havia anat transformant i perdent al mateix temps part de la seva configuració inicial.

el-consell-comarcal-de-la-selva-presenta-el-calendari-dels-punts-liles-per-a-aquest-2024 Enguany, l’ens selvatà ha aconseguit que es puguin dur a terme un total de 21 Punts Liles a 12 municipis diferents de la comarca de la...
el-consell-de-la-selva-organitza-un-viatge-de-familiaritzacio-patrimonial-amb-l-objectiu-de-donar-a-coneixer-el-llegat-patrimonial-dels-cabrera-a-la-comarca Aquesta activitat estava dirigida a professionals del sector públic i privat dels municipis que participen del projecte...
el-consell-comarcal-de-la-selva-dona-el-tret-de-sortida-els-tallers-formatius-per-a-emprenedors-i-empreses El Consell Comarcal de la Selva dona el tret de sortida als tallers formatius per a emprenedors i empreses d’aquest segon trimestre amb un a sessió...
el-consell-comarcal-de-la-selva-inverteix-mes-100-000-euros-a-les-cuines-dels-menjadors-escolars Durant l’any 2023 s’han invertit 43.000 € i aquest 2024 se n’invertiran 60.000 més La consellera d’Educació, Ester Soms, ha explicat que “any rere...
un-total-de-16-municipis-tenen-delegat-el-servei-de-prevencio-d-incendis-al-consell-comarcal-de-la-selva L’ens selvatà ha donat a conèixer els resultats del 2023 en una trobada que ha fet amb els mitjans, aquest divendres al matí a la població de...
el-consell-comarcal-de-la-selva-contracta-7-i-tria-per-gestionar-els-menjadors-escolars-de-sant-hilari-i-arbucies-fins-a-finals-de-curs   El passat 26 de febrer, l’empresa 7 i Tria va assumir la gestió del servei, subrogant les persones que hi treballaven i, per tant, amb un...
el-municipi-de-riudarenes-es-suma-al-projecte-vescomtat-de-cabrera El municipi de Riudarenes se suma al projecte de dinamització cultural i turística del vescomtat de Cabrera. Un projecte que té com a objectiu posar en...
el-consell-comarcal-de-la-selva-celebra-el-dia-de-la-dona-amb-una-doble-jornada-d-activitat El Centre - Eix de Negoci acollirà una nova edició de l’Emprèn en Femení el dia 8 de març amb la participació de Cristina Cabañas, farmacèutica i...
el-municipi-de-vidreres-ha-programat-tota-una-serie-d-activitats-entorn-del-llegat-historic-i-patrimonial-vinculat-al-vescomtat-de-cabrera Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera”, la població de Vidreres durà a terme diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial...
el-castell-de-montsoriu-protagonista-del-programa-numero-1000-d-en-guardia-de-catalunya-radio El programa “En guàrdia!” a la sala noble del castell de Montsoriu el dijous, dia 27 d’abril   "En guàrdia!" celebra els 1.000 programes...
el-consell-comarcal-de-la-selva-inicia-el-projecte-cultura-i-transformacio-digital La presentació es farà el dia 28 d’abril en el marc de la primera jornada de connexió amb el món digital que porta per títol “Connectem- al...
s-inauguren-les-obres-de-remodelacio-del-museu-etnologic-del-montsell-la-gabella El Museu Etnològic del Montseny, element clau de cohesió del territori Les obres de remodelació permeten al visitant descobrir nous espais que fins...
el-servei-de-creacio-d-empresa-del-consell-comarcal-de-la-selva-ha-ates-212-emprenedors-durant-el-2020 Les xifres del servei “són bones i si tenim en compte l’any que hem viscut amb la pandèmia de la COVID-19” ha assenyalat el màxim responsable de l’ens...
la-poblacio-de-brunyola-acollira-la-26a-edicio-de-la-fira-de-l-avellana-de-la-selva Enguany, aquest esdeveniment s’ha adaptat al compliment de la normativa respecte a la pandèmia de COVID-19   La Fira s’ha presentat...
un-terratremol-de-magnitud-3-9-amb-epicentre-a-prop-de-santa-coloma-de-farners Un terratrèmol de 3,9 graus d’intensitat a l’escala de Richter s'ha detectat quan passaven pocs minuts de tres quarts de tres de la tarda d'avui...
el-consell-comarcal-de-la-selva-s-adhereix-a-la-setmana-internacional-del-compost Enguany, se celebra entre el 3 i el 9 de maig de forma telemàtica amb l’objectiu d’informar i difondre els beneficis del compost en el sòl i el...
des-del-consell-comarcal-us-desitgem-un-felic-dia-de-la-mare Des del Consell Comarcal de la Selva us desitgem un Feliç Dia de la Mare.   Gaudiu d'aquest dia respectant les sortides permeses i...
l-area-de-benestar-social-del-consell-comarcal-segueix-treballant-per-poder-donar-resposta-a-les-families-de-la-comarca   Tant des dels Serveis Socials bàsics com els especialitzats, estem fent trucades a les persones i famílies més vulnerables,  per tal de...
darreres-mesures-de-prevencio-i-contencio Arran de les mesures preventives establertes davant l'evolució dels contagis del #CoVID19, es recomana no utilitzar presencialment els serveis del...
el-consell-comarcal-de-la-selva-ha-formalitzat-la-contractacio-de-34-persones-aturades-de-mes-de-30-anys-amb-el-programa-30-plus El Programa 30 Plus té com a objectiu la inserció laboral de persones desocupades de més de 30 anys   El programa és una iniciativa...
julia-barcelo-i-arnau-vilaplana-pubilla-i-hereu-de-la-comarca-de-la-selva-2019 L’alcalde de Breda, Dídac Manresa ha presidit l’acte juntament amb el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Gil Vilarrasa També hi...
tret-de-sortida-del-projecte-itutambe-a-diverses-urbanitzacions-de-la-selva Aquesta setmana s’han iniciat els tallers de Maçanet de la Selva, Vidreres i Massanes El mes de setembre s’iniciaran els tallers de Sils, Santa...
consells-davant-els-incendis-forestals Sou a Catalunya, un país de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, però cal tenir...
una-quarantena-de-persones-assisteixen-a-la-3a-edicio-del-networking-de-caracters-artesans-i-creatius-startart2018-a-el-centre-eix-de-negoci El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, juntament amb la regidora de promoció econòmica, Teresa Garcia i el director del Centre...
consells-petards Amb l'estiu arriben a Catalunya les celebracions de festes populars i tradicionals com les revetlles, amb l'increment de l'ús de material...
el-castell-de-montsoriu-obrira-al-public-durant-les-festes-de-nadal Només romandrà tancat els dies 25 i 31 de desembre i el dia 6 de gener Molt bona acollida de l’edifici de serveis i atenció al públic durant el...
un-total-de-50-productors-i-establiments-de-la-selva-estableixen-relacions-comercials-en-una-jornada-a-hostalric Entre els participants hi havia productors i establiments d’arreu de la comarca, així com restauradors, establiments hotelers i cases de turisme...
alumnes-de-l-escola-immaculada-concepcio-de-lloret-visiten-el-centre-d-acollida-d-animals-de-la-selva Els alumnes de 2n ESO de l’Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar van visitar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva, el passat dijous 29...
un-total-de-30-persones-participen-a-la-segona-formacio-organitzada-per-l-associacio-de-turisme-la-selva-comarca-de-l-aigua-i-el-consell-comarcal Una trentena de persones han participat a la segona sessió de formació turística, organitzada per l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua,...
el-ple-del-consell-comarcal-de-la-selva-aprova-el-nou-cartipas El Ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat el dimarts 21 de juliol el nou cartipàs d’aquest ens per a la legislatura 2015-2019. Amb...
salvador-balliu-es-escollit-nou-president-del-consell-comarcal-de-la-selva Salvador Balliu (CiU) ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva en el Ple de constitució que s’ha celebrat aquest dimecres, 15 de...

El Consell Comarcal de la Selva informa que aquest lloc web utilitza galetes (cookies) de tercers exclusivament per obtenir informació estadística sobre la navegació. Navegar per aquest lloc web implica que se n’accepta l’ús. Per més informació, podeu consultar la nostra nota legal.

Hi estic d'acord.